25 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Bouw nieuw ziekenhuis Otrobanda start overmorgen

foto Archief KKC
foto Archief KKC

WILLEMSTAD — De eerste fysieke uitvoering van het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) gaat aanstaande donderdag van start. De Raad van Ministers heeft gisteren ingestemd met een voorstel daartoe van premier Ivar Asjes en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Ben Whiteman (beiden PS). Het appartementencomplex bij Winkelcentrum Colon zal voor het nieuwe ziekenhuis moeten wijken. Een bedrag van 18 miljoen gulden is daarmee gemoeid.

Advertentie

Het nieuwe ziekenhuis komt naast het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) te liggen.
Op een deel van het ziekenhuisterrein, de Hamelbergweg, de parkeerplaats aan de Hamelbergweg en nu dus ook op een deel van het terrein van winkelcentrum Colon. Minister Whiteman benadrukt dat niet het hele complex is aangekocht, slechts de zuidvleugel, om zodoende ruimte te creëren voor het nieuwe ziekenhuis.
De zuidvleugel is het appartementengebouw.

Het complex bestaat uit drie delen: de zuidvleugel, het middendeel en de voorkant. Tot nader order blijven de twee andere delen intact. Het pompstation zal ook niet verdwijnen. Er kan een ontwikkelingsplan op het bouwproject volgen. In dat kader zou er sprake zijn van herallocatie”, legt de minister uit.

De regering zal dan uitgaan van een sociaal beleid. Niemand wordt op straat gezet. Voor de ondernemers wordt dan naar een alternatieve locatie gezocht.
Dat gebeurt nu ook. Voor de kleine groep huurders van het appartementencomplex wordt naar passende alternatieven gezocht. Ook krijgen ze tijd om te verhuizen”, aldus Whiteman.

Ergens in maart 2014 moeten alle huurders eruit zijn. Zowel de bewoners als de ondernemers.

- Advertentie -

Cruciaal
De aankoop van een deel van Colon kost 18 miljoen gulden. Dat zijn de partijen mondeling overeengekomen.
Volgens Whiteman was de raadsbeslissing van gisteren cruciaal om door te kunnen gaan met het project.
Voor de zekerheid hadden de partijen al een koopakteovereenkomst getekend. Daarvoor legde de overheid 300.000 gulden neer.
Dit bedrag wordt afgetrokken van de totale kooprijs na ondertekening van de akte. Met de start van het project wordt een volgende stap gezet in de uitvoering van het Memorandum of Understanding (MoU) dat op 20 september is ondertekend door de regering, projecttrekker Usona en het Sehos.
Daarin werd bepaald dat het HNO naast het Sehos zou komen te liggen. Met de aankoop van het appartementencomplex op Colon is de laatste hobbel genomen.

Ground Breaking
Donderdag 19 december vindt tussen zeven en negen uur ‘s avonds een feestelijke Ground Breaking Ceremony plaats aan de Hamelbergweg.
Iedereen is daarbij uitgenodigd om te zien hoe de grondwerkzaamheden voor de bouw gaan starten.
Meer informatie over het nieuwe ziekenhuis is te vinden op de Facebook-pagina: hospitalnobo. otrobanda.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -