28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Bouw nieuw ziekenhuis Otrobanda start overmorgen

HomeMediaBouw nieuw ziekenhuis Otrobanda start overmorgen
foto Archief KKC
foto Archief KKC

WILLEMSTAD — De eerste fysieke uitvoering van het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) gaat aanstaande donderdag van start. De Raad van Ministers heeft gisteren ingestemd met een voorstel daartoe van premier Ivar Asjes en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Ben Whiteman (beiden PS). Het appartementencomplex bij Winkelcentrum Colon zal voor het nieuwe ziekenhuis moeten wijken. Een bedrag van 18 miljoen gulden is daarmee gemoeid.

Advertentie

Het nieuwe ziekenhuis komt naast het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) te liggen.
Op een deel van het ziekenhuisterrein, de Hamelbergweg, de parkeerplaats aan de Hamelbergweg en nu dus ook op een deel van het terrein van winkelcentrum Colon. Minister Whiteman benadrukt dat niet het hele complex is aangekocht, slechts de zuidvleugel, om zodoende ruimte te creëren voor het nieuwe ziekenhuis.
De zuidvleugel is het appartementengebouw.

Het complex bestaat uit drie delen: de zuidvleugel, het middendeel en de voorkant. Tot nader order blijven de twee andere delen intact. Het pompstation zal ook niet verdwijnen. Er kan een ontwikkelingsplan op het bouwproject volgen. In dat kader zou er sprake zijn van herallocatie”, legt de minister uit.

De regering zal dan uitgaan van een sociaal beleid. Niemand wordt op straat gezet. Voor de ondernemers wordt dan naar een alternatieve locatie gezocht.
Dat gebeurt nu ook. Voor de kleine groep huurders van het appartementencomplex wordt naar passende alternatieven gezocht. Ook krijgen ze tijd om te verhuizen”, aldus Whiteman.

Ergens in maart 2014 moeten alle huurders eruit zijn. Zowel de bewoners als de ondernemers.

Cruciaal
De aankoop van een deel van Colon kost 18 miljoen gulden. Dat zijn de partijen mondeling overeengekomen.
Volgens Whiteman was de raadsbeslissing van gisteren cruciaal om door te kunnen gaan met het project.
Voor de zekerheid hadden de partijen al een koopakteovereenkomst getekend. Daarvoor legde de overheid 300.000 gulden neer.
Dit bedrag wordt afgetrokken van de totale kooprijs na ondertekening van de akte. Met de start van het project wordt een volgende stap gezet in de uitvoering van het Memorandum of Understanding (MoU) dat op 20 september is ondertekend door de regering, projecttrekker Usona en het Sehos.
Daarin werd bepaald dat het HNO naast het Sehos zou komen te liggen. Met de aankoop van het appartementencomplex op Colon is de laatste hobbel genomen.

Ground Breaking
Donderdag 19 december vindt tussen zeven en negen uur ‘s avonds een feestelijke Ground Breaking Ceremony plaats aan de Hamelbergweg.
Iedereen is daarbij uitgenodigd om te zien hoe de grondwerkzaamheden voor de bouw gaan starten.
Meer informatie over het nieuwe ziekenhuis is te vinden op de Facebook-pagina: hospitalnobo. otrobanda.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties