28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onderwijsminister ontkent belangenverstrengeling

Ryçond Santos do Nascimento

Oranjestad – ,,Niet-integer, verduistering en belangenverstrengeling.” Oppositiepartij AVP blijft Onderwijsminister Endy Croes (MEP) aanvallen. De bewindsman verweert zich dat hij geen zaak is begonnen tegen Lotto Pa Deporte, maar tegen accountant Ernst & Young.

Minister Croes reageerde gisteren tijdens een persconferentie op uitlatingen die AVP-er Ryçond Santos do Nascimento eerder deze week had gedaan. Croes ontkent dat hij een zaak tegen Lotto Pa Deporte is begonnen, waar hij vroeger directeur van was. De bewindsman strijdt al tien jaar in een civiele zaak. ,,In die zaken kun je niet in beroep gaan zoals bij een strafzaak wel kan.”

Tijdens dat juridische traject kreeg Croes een rapport van Ernst & Young onder ogen en won advies in. ,,Advocaten hebben me gezegd dat het rapport niet rechtmatig is en dat ik een zaak kon aanspannen.” Croes besloot achter de samensteller van het rapport aan te gaan, dat is E&Y.

,,Zowel in hoger beroep als in cassatie stellen de rechters dat het rapport onrechtmatig is. Er is me schade toegebracht, maar om deze schade vergoed te krijgen, moet ik een andere zaak beginnen.” Croes is die rechtszaak naar eigen zeggen in 2020 begonnen.

- Advertentie -

Volgens de minister zou het kunnen zijn dat E&Y de schuld wil geven aan Lotto Pa Deporte. ,,Dan is het aan E&Y om daar op te reageren. Ik ben geen zaak begonnen tegen Lotto Pa Deporte. Ik strijd tegen E&Y.”

Inmiddels heeft ook AVP-collega Arthur Dowers zijn mening gegeven over Croes en Lotto Pa Deporte. Om zijn woorden kracht bij te zetten, ging Dowers voor het kantoor van Lotto Pa Deporte in de Havenstraat staan.

,,Er ligt een uitspraak van de rechter die zwaar in het nadeel is van Croes. Hij moet worden ontslagen bij Lotto pa Deporte, omdat er onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden.”

Volgens Dowers blijkt uit informatie van de rechter dat Croes niet alleen zichzelf heeft bevoordeeld, terwijl hij op dat moment 14.500 florin per maand verdiende. Hij kon ook alle extra kosten declareren die hij op zijn reizen maakte.

- Advertisement -

,,Uit de informatie wordt duidelijk dat Croes regelmatig reisde, een creditcard van Lotto gebruikte en geld uit de kas van Lotto nam.” Dit speelde volgens Dowers in 2008 en 2009. Croes reisde bovendien met mensen die geen belang hadden om mee te reizen, zoals een familielid.

Dowers brengt dit bewust naar voren. ,,Het is goed dat de bevolking op de hoogte is van de inhoud van deze juridische documenten. Premier Evelyn Wever-Croes kan wel doen alsof ze het niet weet, maar dat neemt niet weg dat er zware twijfels zijn over de integriteit van minister Croes. De rechter is duidelijk geweest dat er sprake is van verduistering. Van een directeur mag een hoge mate van integriteit worden verwacht en zeker geen belangenverstrengeling.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -