30 C
Willemstad
• zaterdag 23 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Lot agenten Huggins en Abrahams binnenkort bekend

HomeMediaAmigoe | Lot agenten Huggins en Abrahams binnenkort bekend
Lot agenten Huggins en Abrahams binnenkort bekend
Lot agenten Huggins en Abrahams binnenkort bekend

WILLEMSTAD — Het onderzoek van Bureau Interne Zaken (BIZ) naar de agenten Ronaldo Abrahams en Reginald Huggins is klaar. Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) zal bij zijn terugkomst uit Nederland een beslissing nemen over het lot van de voorzitter van de politievakbond NAPB Abrahams en het hoofd Voorlichting en Preventie van de politie Huggins binnen het politiekorps KPC.

Het onderzoek loopt sinds half vorig jaar en tevens in verband hiermee werd Abrahams ontwapend. De politieleiding heeft hem vervolgens op advies van BIZ voorgedragen voor voorwaardelijk ontslag.

Later werd Huggins bij dat onderzoek betrokken. Het is nooit officieel bekendgemaakt wat de aanleiding van dit onderzoek was, aangezien het privékwesties van ambtenaren betreft.

Echter volgens nietofficiële berichten heeft het onderzoek te maken met de vrouw van Abrahams. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld nadat de vrouw een relatie zou hebben gehad met Huggins, meldden diverse media eerder.

Dit laatste zou volgens Abrahams door minister Navarro zelf bekend zijn gemaakt. Hij is in juni zelfs aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie tegen Navarro. Hij deed tevens aangifte tegen de toenmalige plaatsvervangende korpschef Rudsel Martina. Die aangifte heeft te maken met een ‘ge-antidateerde brief ’ van Martina, op Abrahams’ vraag over al dan niet lopende onderzoeken naar hem van het Bureau Interne Zaken (BIZ).

Abrahams zei toen in de media dat Martina hem middels die bewuste brief had geïnformeerd dat er geen onderzoek van BIZ tegen hem liep. Het is vooralsnog onduidelijk wat procureur-generaal Guus Schram zal doen met de door Abrahams ingediende brief met bovengenoemde klachten.

De minister zal dus na zijn werkbezoek aan Nederland voor het Justitieel Vierlanden Overleg beslissen of Abrahams als disciplinaire straf voorwaardelijk zal worden ontslagen, zoals BIZ dat wil.

Een dergelijke straf betekent dat het overheidsorgaan van mening is dat de desbetreffende ambtenaar zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim, maar dat de disciplinaire straf nog geen consequenties zal hebben voor de ambtenaar.

Dit plichtsverzuim kan zich tevens in bijzondere omstandigheden uitstrekken tot het privéleven van de ambtenaar. Voorwaardelijk disciplinair ontslag is één van de zwaarste middelen die een overheidsorgaan kan hanteren, teneinde de ambtenaar duidelijk te maken dat hetgeen hij heeft gedaan of nagelaten in de ogen van het overheidsorgaan niet door de beugel kan.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties