28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Crisisoverleg met PAR

HomeNieuwsAD | Crisisoverleg met PAR
  • Vermoedelijk vandaag ontslag kabinet Whiteman bij gouverneur
  • PAIS bereid ministerspost op te geven
Marvelyne Wiels-Ben Whiteman 2 | Foto Persbureau Curacao
PAR wilde de post van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) en/of het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (Whiteman, PS)

Willemstad – Oppositiepartij PAR treedt mogelijk, na urenlang crisisberaad met Pueblo Soberano en PAIS, toe tot de regering.Dat hebben verschillende bronnen tegenover het Antilliaans Dagblad verklaard.

De verwachting is dat PS-premier Ben Whiteman vandaag naar de gouverneur gaat om het ontslag van zijn kabinet aan te bieden. Whiteman zal daarbij mogelijk aan de gouverneur vragen om hem circa een week de tijd te gunnen om het oude kabinet te herschikken.

Het voordeel van een demissionair kabinet is dat de Staten deze week de geplande vergaderingen normaal kunnen houden. PAR is bereid om de regering aan een meerderheid in de Staten te helpen in ruil voor de ministerspost van Economische Ontwikkeling.

Regeringspartij PAIS, die nu over deze portefeuille beschikt, zou daarmee hebben ingestemd. Ook wilde PAR in eerste instantie de post van Gevolmachtigde minister – die nu Marvelyne Wiels (PS) toebehoort – en/of het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur hebben, zo bevestigde politiek leider Zita Jesus-Leito van PAR tegenover deze krant.

Omdat PS de post van Gevolmachtigde minister niet op zou willen geven, zou PAR hebben aangegeven bereid te zijn deze eis te laten vallen, onder de voorwaarde dat Wiels opstapt. Ook zou er sprake zijn van een ander bod van PAR aan PS. Wat dit inhoudt, was gisteren bij het ter perse gaan van deze krant echter nog onduidelijk.

De PAR zou volgens welingelichte bronnen ook inhoudelijke afspraken willen maken over de portefeuille van Bestuur, Planning en Dienstverlening (Etienne van der Horst, PAIS) over onder andere de loontrede en pensioen, om de continuïteit van beleid voor het resterende regeerperiode te garanderen.

Regeringspartij PAIS is sinds het vertrek van Statenlid Marilyn Moses afgelopen vrijdag, kleiner geworden. In die zin was het te verwachten dat de partij een bewindspersoon zou moeten inleveren. Aan de andere kant – zo redeneert de partij – zou Pueblo Soberano ook een gebaar moeten maken.

Voor PAIS was het voorstel om PAR de portefeuille van Gezondheid, Milieu en Natuur te geven acceptabel en redelijk. Er moest hoe dan ook een besluit genomen worden over de invulling van de portefeuille die Whiteman had voordat hij premier werd.

PAR werd afgelopen zaterdag door PS en PAIS benaderd om te onderhandelen over een mogelijke steun aan het kabinet, zo liet Jesus-Leito aan deze krant weten.

Ex-minister David Dick (PAR) en tweede secretaris Kamir Lopes voerden de onderhandelingen namens de PAR. Bij het ter perse gaan van deze krant was de definitieve uitkomst van de onderhandelingen nog onbekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. PAR’s voorstel om Fraudelyne eruit te gooien ondersteunen wij allemaal.

    Op basis van het rapport van de ombudsman had dat op staande voet gekund. Door haar echter eerst te laten zitten zal er nu een stevige afkoopsom betaald moeten worden.

    Kunnen we de rekening daarvan naar de hoofdschuldige, coward of the country Alexandra Rosaria sturen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties