26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

Josylvio is de artiestennaam van Joost Dowib, een Nederlandse rapper met meerdere successen op zijn naam | HH

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde.

Bij aankomst op de luchthaven van het eiland leek er iets mis met zijn reispapieren, waarna een discussie tussen de rapper en de politie ontstond. Josylvio was “erg onbeschoft” tegen het luchthavenpersoneel, zei de politie, en hij zou mensen hebben bedreigd. Op videobeelden is te zien dat de rapper zelf een klap krijgt van een politieagent.

Volgens het management van de rapper blijkt er uiteindelijk niets mis te zijn met de reispapieren.

Documenten niet goed verwerkt

“Onlangs ontving hij, na aanvraag, een nieuw paspoort. Maar door een fout in het systeem werd het onterecht als gestolen opgegeven. Zijn gemeente erkent de fout en alle juiste papieren zijn direct opgestuurd naar de Koninklijke Marechaussee op Schiphol”, schrijft het management. Maar de documenten werden niet verwerkt door de ambassade.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee wil niet op de zaak reageren. “Wij gaan niet in op individuele gevallen”, zegt hij.

“Inmiddels is Josylvio vrijgelaten en zijn alle door de marechaussee opgestuurde documenten uit Nederland correct verwerkt en afgehandeld op Curaçao”, zegt het management.

De rapper blijft voorlopig op Curaçao om aan zijn nieuwe album te werken. Vorig jaar was hij een van de meest gestreamde Nederlandse artiesten op Spotify.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Meneer Pietersz zegt:

  … “en als je kleurling of allochtoon bent je als een crimineel wordt behandeld”….. !

  Ik weet niet of dit helemaal voor de 100% waar is meneer Pietersz, dat je als kleurling of allochtoon crimineel wordt behandeld op schiphol.

  Wat ik wél weet is dat allochtonen en gekleurden, met name van Noorafrikaanse komaf, zelfde komaf als onze rapper!, oververtegenwoordigd zijn op Opsporing verzocht, en dat met name afro Antillianen, de kroon spannen in deze statistieken, en procentueel nog crimineler en gewelddadiger zijn dan doorgewinterde mokros!

  Ook heeft slachtoffer onderzoek statistisch uitgewezen dat je in Nederland als allochtoon banger moet zijn voor een medelander als een Nederlander in donkere steegjes, metro en minder goede delen van steden!

  Laten we de zaken wel in perspectief blijven bekijken.

  De klap, door wie dan ook gegeven, was in deze situatie totaal onnodig, en de geescaleerde situatie, was waarschijnlijk door de politie zelf aangewakkerd.

 2. Rappertje wellicht terug in NL, of krijgen we te horen dat hij zich a/b ook heeft misdragen. Er zijn handboeien dus vastbinden aan de stoelen is een prima remedie voor 8;50 terugvliegen.

  Nu maar weer over tot de orde van de dag, ons bv ernstig zorgen maken over de tienduizenden mensen die nog steeds afhankelijk zijn van een voedselpakket, triest genoeg.

 3. Goedzo Wimfried, niet luisteren dan eruit bonjouren, hardhandig dus.

  Overigens zal de KPC’r niet worden geschorst. Er zijn duidelijke instructies, pepperspray, wapenstok tegen iemand die zich extreem verzet tegen een anhouding.
  Pepperspray in de vertrekhal niet, wapenstok , als er veel kinderen aanwezig zijn ook niet, dus na tergen een terechte klap en op de grond krijgen.
  Prachtig gedaan. Van mij krijgt de KPC’r kudo’s!

 4. No mishi ku polis na Korsou… Not the “rapper” is the hero, the “slapper” is. Volgende keer naar Hurgada op vakantie, Yo, bro! Toontje lager zingen en je paspoort op tijd vernieuwen en deze niet meer uitlenen.

 5. Josylvio teruggekeerd naar Nederland…Safety first!

  Door de eigenaar van Mundo Bizarro eruit gegooid na 3 waarschuwingen.

 6. Oh oh oh Frits… voor het gemak en om Curaçao weer even lekker als zondebok te kunnen afschilderen, wel even vergeten of overslaan dat wel degelijk zijn papieren bij aankomst hier niet in orde waren, omdat er in NL een fout was gemaakt bij de gemeente waardoor zijn pp als gestolen stond geboekstaaft. Je zou in zo’n geval NL ook niet binnenkomen dan wel naar één van die kamertjes te Schiphol gebracht worden… en als je kleurling of allochtoon bent als een crimineel worden behandeld ! Oh vwb de hardhandigheid…. dat gebeurt in NL niet ???? Draai even de filmpjes terug van de demonstraties in A’dam en het Haagje ! Om niets te zeggen over o.a. die Arubaan die via een politiewurggreep is vermoord ! Komkom !!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...