32 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

HomeLandenCuraçaoPBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen,...

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De maatregel moet volgens de bewindsman 1,2 miljoen gulden op jaarbasis besparen.

Tot nog toe werden dienstreizen geboekt via Maduro Travel, omdat dit reisbureau zogenaamde bestelbonnen accepteerde, waarop later betaald kan worden.

De nieuwe creditcard is bedoeld voor tickets, autohuur en hotelovernachtingen voor de minister en de delegatie. Ook representatie- en telecom-kosten mogen ermee betaald worden.

Uiterlijk eind oktober volgt er een evaluatie van het nieuwe systeem. Silvania benadrukt dat er nog steeds verantwoording moet worden afgelegd voor kosten gemaakt ten behoeve van dienstreizen.

Jaarlijks spenderen de negen ministeries 4,4 miljoen gulden aan reis- en verblijfkosten. Ministers krijgen al 750 gulden representatiekosten als toelage op hun maandelijkse salaris.

Bron: Persbureau Curacao

25 reacties

 1. Wat was de verkiezingsbelofte?
  De beurt aan het volk?
  Dan was de definitie van het volk wel erg beperkt.
  Economische groei, vergeleken met een corona jaar is geen prestatie.
  10 000 nieuwe arbeidsplaatsen zou een prestatie zijn als niet weer een corona jaar als uitgangspunt genomen werd of dat het een uitbreiding van de ambtenarij betreft.
  Het actiever innen van belasting is eigenlijk ook niet echt een prestatie als je het bij mensen die het goed. Kunnen missen kwijt scheldt.
  Verhogen van belasting opbrengst door belasting verhoging is ook geen prestatie, zeker als de uitgaven tred houden.
  Wie betaalt dit?
  Het volk dat aan de beurt is, om te betalen.
  Maar reizen kunnen ze en verhuizen naar een miljoenen Vila ook.

 2. ALs de vliegende minsiters van MFK en PNP nou ook eens een CREDITCARD van NAF 45K voor ma yeta en bubu van Wishi , of kinderen van Seri Fortuna, Montaña, Fuik, etc tevoorschijn zouden toveren?

 3. Goh een of andere “smart verkoper” heeft onze super intelligente Silvia credid cards verkocht. Met pay back en funmiles…..
  Ja tuurlijk met een apr van “22.5%” bespaar je !!!
  Dommer kunnen we het niet maken.
  Het zijn allemaal gerrits die stelen als de raven….daar zijn we wel goed in…

 4. Beste John.
  Weer aannames dat ik niet weet waar ik het over heb. Net als jullie doe ik ook al jaren vrijwilligers werk en weet vaak waar de schoen wringt. Een vb moeder 4 kids werkt maar 3 dagen in de week 4 uurtjes in horeca en onderstand en komt niet rond. Water indeze hete tijd afgesloten. Natuurlijk kom je niet rond. Ik heb haar geadvizeerd om 40 uur te gaan werken en een bijbaantje erbij om uit de schulden te komen. Ze woont bij haar moeder die op de kids kan letten. Dus alleen een bord eten dat helpt tijdelijk. Coaching helpt.

 5. Beste @Kari

  Gevoelens van haat koester ik voor niemand. Wel minachting voor deze regering die er tot heden niks van terecht brengt, waarbij zij tussen 2010-2012 het land hebben leeggeroofd.
  Ik ben noch een PAR aanhanger noch van welke van de partijtjes die hier decennialang (onder andere namen) de scepter zwaaien en goed voor zichzelf zorgen, en hun F&F niet te vergeten.

  Ik baseer mij op dagelijkse feiten dat de armoede op zo’n klein eiland te hoog is, mijn vrouw en ik al jaren vrijwilligerswerk doen, buiten onze eigen werkzaamheden in, bij die mensen, die kinderen die nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden.
  Als jij hetzelfde van jezelf kan zeggen kun je meepraten.

  Dus kras op met je bs.

 6. @John hebt je een vergelijkend onderzoek gedaan wat betreft reiskosten om te substancieren dat er meer gereist wordt of zijn het je onderbuik gevoelens? De ecomomie is de laatste 2 jaren met 9% gegroeid dat zijn de bevindingen van IMF en zal verder groeien. Hier baseer ik mij op en niet op gevoelens en haat. Ik heb maar een innercircle en dat zijn mijn familie en vrienden en geen enkele politieke partij . Jij misschien van PAR en MAN?

 7. Tot slot ik snap Lucille Wout niet dat zij deze bs heeft ondertekend. Ik denk dat de houdbaarheidsdatum aan het overschrijden is.

 8. @Kari tot de inner circle van de regering behorend, wat een zielig figuur zeg.
  Idd is het niet leuk te vinden vooral niet als 1/3 van de bevolking onder de armoedegrens crepeert! Probeer orde op zaken te stellen in een land van amper 150.000 zielen.
  In vergelijking met de overige landen binnen het koninkrijk wordt er teveel gereisd door deze subjecten.

 9. “Alles draait wat de reizen opbrengen”

  paar eenvoudige vragen:
  * welke reizen hebben concrete resultaten opgeleverd?
  * welke bevindingen, rapportages etc zijn vastgelegd die gebruikt kunnen worden voor beleid en visie? of is het reizen meer om ideeen op te doen die vervolgens nergens worden vastgelegd en gedocumenteerd?
  * welk beleid bestaat er mbt kosten vergoedingen, welke personen mogen reizen, wanneer meetings face-to-face of online plaatsvinden?
  * hoe verhoudt de creditcard maximering zich met het feit dat 1/3 van de bevolking onder de armoede grens leeft?

 10. Een buitenlandse reis levert wat op als je met je eigen investeerders ergens investeringen kan doen (dus het belang van investeerders)
  Of dat je opzoek gaat naar investeerders die in jou land investeringen kan doen in locale bedrijven.
  Vandaar dat op die reizen vergezeld gaan met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.
  Waarmee gaat onze pm op missie?
  Andere reizen zijn bedoeld ter versterking van de politieke contacten zonder dat daar direct economische winst uit te verwachten is. Wel kunnen afspraken gemaakt worden over in en uitvoer van producten.
  Wat kunnen wij bieden dat een reis rechtvaardigd?
  We hebben een minister van Economische ontwikkeling en wat hebben we ontwikkeld?
  Mischien moet hij op reis om ideeën op te doen?
  Daar is toch budget van 4.2 miljoen voor?
  Of zou het een idee zijn om 4.2 miljoen te gebruiken om je huis op orde te maken en omstandigheden te creëren die het voor investeerders interessant maken om bij ons te investeren en zo werkgelegenheid te creëren?
  Ooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat de werf faalt?
  Damen doet zijn werk in de regio niet op Curaçao maar bij andere werven.
  De Pelikaan gaat naar een Damen werf in Nederland omdat Damen Curaçao te duur is. En aan de directe loonkosten ligt het niet.
  Maar laat ze maar op reis gaan, maar denk niet dat ze iets te verkopen hebben; of het moet gratis opslag zijn.

 11. Alle ministers en hun delegaties over de hele wereld reizen of we het leuk vinden of niet. Alles draait wat de reizen opbrengen. B.v Meer dan 500.000 vliegtuig stoelen per jaar waar meer kindermondjes te eten hebben Er is budget hiervoor van 4.2 milj. Met credit card beparing van 1.2 milj omdat alles online betaald kan worden. Nu nog de controle met of zonder credit card.

 12. Binnen de coalitie is de PNP hierop tegen. Ik zou zeggen stap op, laat deze regering vallen!
  Laat de bevolking zien dat je met zo’n schandalig besluit niet kan leven.

 13. Laffe loosers, vieze glibberige gluiperds. Hoop dat het volgende vliegtuig, nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, fokking met al jullie feest en beest creditcards neerflikkert! Gelijk negen staatsrovers en volksuitbuiters minder! Wat een smerige hoop graaiers bij elkaar! Dat zou dan de grootste daad zijn die jullie voor Curaçao hebben gedaan.

 14. Precies @Kaat. Achterlijk kiezersvolk!!
  You get what you vote for. Het zijn de kiezers die het eiland naar de kloten helpen.

 15. Wat een losers zeg .
  Zet ze allemaal op de marktplaats en kijk wie ze wil hebben .
  Nos dushi hendenan , reizen waar naar toe ze zien die sukkels al aan komen .
  Wat hebben ze bereik met al die reizen , niks , nada , noppes
  Maar ja nos mes por atrobe

 16. Om van te kotsen die lui.
  Ze wrijven in de handjes, wie doet ons wat , ons Walhalla.
  Ik zie pisas nog voor me bij de opstand forti .
  Hij genoot hiervan als geen ander.
  En dat zit nu op de troon.
  Achterlijk kiezersvolk.

 17. Wie verzint zo iets? Dit is een manier om het volk goed af te römen , niet waar Suzy? Voorheen is hier al mee gewerkt en werd een chaos. Zie Jasjes , nog zon graaier , De CBCS kan niet eens een tent controleren, Nu gaat minfin dt doen?. Dat wordt allemaal verbrast in hoerekaste, casino’s en zuipgelegenheden. Die Silvania die is ook bezig met de kas leeg te roven, maar dan via dit soort doorzichtige doch legale trucjes

 18. Gaat die agent van soto straks voor de derde keer naar Dubai. Ik blijf het zeggen , je kunt geen succesvol land optuigen met rommelige figuren, en zeker niet met een vent als Pisas, De man zuipt zich knetter en loopt alleen maar zijn lul achterna. In een circus zouden ze zelfs voor aap staan, met die rare fratsen van ze! In Dubai zou Pik bell boy zijn
  !

 19. Dislect, was het maar waar wat je schrijft. De kosten zouden dan 9 x.25000.- dollar zijn. Onze aapjes krijgen een creditcard met 25000 dollar voor hun uitstapjes en als dat geld op is en, in dien er volgens de regels wordt gewerkt, na inzage van de bonnen wordt de 25000 dollar weer volgestort. De manier om fraude in de hand te werken. Er zal een levende handel in bonnen ontstaan bij de kwaadwillenden. Op papier naar Dubai en lekker in de tuin blijven zitten. Natuurlijk blijven alle overige buitenlandtoeslagen ook van toepassing.
  En dan nog ons proberen wijs te maken dat er in plaats van 4.4 mio maar ruim 3 mio aan reisjes wordt besteed per jaar. De grote kudde zal het wel weer geloven want het is een MFK idee.

 20. Bij de evaluatie (de enige die wel op tijd wordt uitgevoerd) wordt ongetwijfeld vastgesteld dat 25000 per jaar niet genoeg is.

 21. Wel een manier om ze hier te houden.
  Bovenop het loon maandelijks 750 gulden voor?
  En nog steeds binnen inleveren.
  En dan nu jaarlijks er 25 000 dollar bij.
  Als je niet gaat mag je het houden.
  Jammer dat het voor de “grote ministers” niet geld die mogen meer uitgeven.
  Of denkt iemand dat de twee Dubai trips van de pm minder dat 25 000 dollar gekost hebben?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties