28 C
Willemstad
• dinsdag 30 april 2024

Extra | Journaal 26 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 24, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Reactie op toerisme

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Reactie op toerisme
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jean Teeuwen aan het woord.

Als Belg en inmiddels vele jaren op Curaçao wonende, heb ik een aantal opmerkingen met betrekking tot het opiniestuk van Hans Robben. Er vallen mij een aantal zaken op: Ik kan het met hem eens zijn dat de gemiddelde VStoerist hier niet met de regelmaat van de klok gaat komen, daarvoor gaan ze naar Aruba, zo was het 40 jaar geleden en zo zal het blijven. Daarvoor zijn natuurlijk een aantal redenen aan toe te wijzen: de Amerikaan wil goede en snelle service, tafels snel opruimen na het eten, schone omgeving, geen afval op die prachtige stranden.

Saillant detail: van de week ontmoette ik tijdens een lunch bij de haven een Canadees echtpaar dat het geweldig naar hun zin had. Het enige minpunt vonden zij de vieze stranden op een aantal plekken op Westpunt en het water waar viezigheid in dreef. Jammer vond ik dat van toeristen te horen omdat mond-tot-mondreclame natuurlijk snel werkt.

Voor wat betreft de verhuur van max drie maanden in Amsterdam, gaat Robben voorbij aan het feit dat het hoofdzakelijk huurwoningen betreft. Eigenaren kan de gemeente niets opleggen en, nu komt ie, mits de VVE (Vereniging van Eigenaren) akkoord gaat met langere verhuur.

Als voorbeeld; onze dochter woont in Amsterdam-Sloten en is na haar studie een reisje om de wereld gaan maken met haar eveneens afgestudeerde vriend. Zij vertrokken op 1 januari en hebben hun huis voor 1,5 jaar verhuurd met goedkeuring van de VVE in hun complex. Ik vind dat als je informatie wil doorgeven, je er dan in ieder geval voor moet zorgen dat deze correct is.

Wat het verhuren hier op het eiland betreft het volgende: veel eigenaren zijn in grote problemen gekomen en raken hun huis al jarenlang aan de straatstenen niet kwijt, huizen staan soms jaren in de verkoop, zij betalen netjes hun OG en andere belastingen, betalen mensen om het huis schoon te houden, soms met zwembad, hoge kosten allemaal dus, onderhoud en dergelijk, en wonen meestal niet meer op het eiland, vaak betreft het goede huizen in goede buurten.

Ik heb er absoluut geen problemen mee als iemand dan zijn plek verhuurd. Hetzij via een portal of voor lange tijd aan expats bijvoorbeeld. Overigens verhuren wij niet! Ik denk dat het met het hotelgebeuren van Robben op Scharloo niet zo lekker loopt en dat zijn frustratie daarom toeneemt; hij heeft namelijk al vaker zijn verhaal geventileerd. Kan verkeren zeg ik dan maar. Ik heb er verder niets aan toe te voegen. Lezen, een reactie en weg ermee.

Jean Teeuwen,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. De mensen die hier via Air-bnb of soortgelijk een appartementje huren kizen bewust niet voor een hotel, vaak ook niet voor een lokatie.
    Hun vakantie begint al met rondkijken op deze sites naar wat leuks of goedkoop ook zoeken de meesten naar iets waar ze zelf hun potje kunnen koken en hun eigen drankjes koud kunnen zetten.
    Ze hebben helemaal geen behoefte om een half uur of langer in de rij te staan wachten voor ze hun kamersleutel eindelijk krijgen.
    De doorsnee receptioniste op Curacao moet eerst hun gegevens registreren vaak word het toetsenbord met het gummetje achter op een potlood bediend vanwege hun opgeplakte nagels die qua lengte zich omgekeerd evenredig verhouden tot hun IQ
    Air-bnb en soortgelijken voorzien dus in een behoefte.
    Bovendien wat maakt het uit of belasting word afgedragen, men geeft het geld hoe dan ook op het eiland uit en daar komt het via een omweg wel weer terecht bij onze grijpgrage (r)overheid die daar wel weer een paar volstrekt incompetente familieleden van een goedbetaalde baan voorziet.
    Hotels zijn vaak in buitenlandse handen en daar verdwijnt ook het geld naartoe, en voor de luchtvaart bedrijven maakt het niet uit of een passagier in een hotel of een prive lokatie verblijft, idem voor autoverhuur, supermarkt, restaurant etc.
    Air-bnb lijkt mij voor het eiland heel wat meer inkomsten te genereren dan bv. de cruise schepen waar men zo op focust.
    Dus gebruik Uw verstand voor dat er allerlei beperkende maatregelen worden ingevoerd en de Air-bnbers gewoon ergens anders heen gaan.

  2. Inderdaad J.T je hebt gelijk, en zolang Hans Robben zelf niet ziet dat zijn tegelvloer bij de receptie al jaren naar de knoppen is “voegwerk” en zijn hotel half is af geschildert, zou ik als ik hem was maar niet zo’n grote mond over een ander hebben, is geen goede reclame voor je hotel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties