27 C
Willemstad
• dinsdag 30 april 2024

Extra | Journaal 26 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 24, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Steun voor Landhuis Klein Santa Martha

HomeMediaAD | Steun voor Landhuis Klein Santa Martha
Landhuis Klein Santa Martha

Willemstad – Hoewel eerst kritisch over het naar eigen zeggen gebrek aan een reikende hand aan Landhuis Klein Santa Martha bij Soto, is de directie nu vol lof over de hulp die zij aangeboden heeft gekregen.

Zo stelt de eigenaresse van Landhuis en Restaurant Klein Santa Martha, Marit Klooster, in gesprek met het Antilliaans Dagblad dat stichting Monumentenzorg altijd behulpzaam en bereidwillig is geweest om mee te denken over de veiligheidsproblemen op Bándabou. Volgens haar is de directeur van Monumentenzorg, Marcel Dennert, zelfs in een vrij weekend komen helpen bij een eerdere overval.

Klooster: ,,Ze hebben de toegebrachte schade aan het pand afgelopen week al gerepareerd. Wij, de eigenaren, hebben zelf nog geen contact gehad met Monumentenzorg omdat wij in het buitenland waren.”

Het hotel heeft inmiddels wel contact gehad met meerdere beveiligingsbedrijven, er zijn camera’s geïnstalleerd en overdag is er beveiliging aanwezig.,,Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft meteen contact met ons opgenomen na de overval. De minister heeft met meerdere ondernemers gesproken om onze problemen en de situatie in kaart te brengen. Hij streeft naar een actieve samenwerking met de Curaçao Tourist Board (CTB) om de problematiek aan te pakken. Er wordt gezocht naar financieel haalbare mogelijkheden om Bándabou veiliger te maken. Hij gaf aan dat dit reeds op de stranden gebeurt en dat men nu actief bezig is met de horeca op Bándabou”.

Onlangs was er een bijeenkomst voor ondernemers op Bándabou om de veiligheidssituatie aan te pakken. Hierbij was onder meer premier Eugene Rhuggenaath (PAR) aanwezig.Het probleem, volgens Klooster, is dat er op Bándabou achterstandswijken zijn waar 90 procent van de overvallers zich bevindt.

,,De politie geeft zelf aan deze wijken niet met een dienstwagen in te kunnen.” Nachtbeveiliging bij horecabedrijven zou, volgens de aangedane eigenaresse, een groot deel oplossen maar is wellicht financieel onhaalbaar.

,,Ooit was er een politiepost op Soto, dit lijkt me een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een post van Politur”, aldus Klooster. Ondanks de hulp blijft het landhuis voorlopig toch dicht.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

  1. Joep,
    Ga mijn bericht nog eens heel goed lezen dan zie je vanzelf wel dat bij mijn commentaar de Chinezen niets te maken hebben met de criminelen die de overlast veroorzaken. Natuurlijk ligt het aan opvoeding en gebrek aan goed onderwijs, maar hier ging ik in op het voorstel om eventueel Chinezen in te schakelen voor de beveiliging (zie bericht ban Pukkie) . Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Voortaan dus wel even goed lezen. Je krijgt een herkansing.

  2. Ik zou voorstellen de lijfstraffen weer in te voeren De Shons van vroeger wisten het beter. Ze leren het nooit. Het zit in hun genen.

  3. @ Alerta,

    Kun je mij even uitleggen wat de komst van Chinezen te maken heeft met de onopgevoedde YDK ?
    Of wil je soms gaan beweren dat de overvallen in BandaBou worden gepleegd door Chinezen ?
    Helaas is 99 % van de criminaliteit op dit eiland gewoon het gevolg van handelen van de YDK, dus laten we het gewoon even bij de feiten houden, shall we ? Feit is dat het vooral compleet misgaat bij de opvoeding van de kinderen. En de gevolgen daarvan mogen we dagelijks ondervinden.

  4. Dat er goede beveiliging moet komen of een soort politiepost is wel duidelijk. Niet zo gek om daar eventueel de Chinezen voor in te schakelen áls ze hier toch al werkzaam zijn, maar kijk in Godsnaam uit met het binnenhalen van teveel Chinezen of zelfs Chinese contacten, want je bent zo de zeggenschap over heel veel dingen in je eigen land kwijt. Dit is echt gevaarlijk voor je land en de economie. Chinezen verlaten niet gemakkelijk weer een land waar ze eenmaal een voet tussen de deur hebben gekregen. Je bent zo je haven kwijt, je hotels etc, etc. Het lijkt misschien overdreven, maar je moet uiterst voorzichtig zijn met contacten op economisch gebied met Chinezen. Wat je in andere handen hebt gegeven ben je kwijt en krijg je niet meer terug!!! Betere en structurele oplossing zou zijn te zorgen voor minder werkloosheid in dit soort probleemgebieden. Mooie taak voor de nieuwe regering.

  5. Het probleem krijgt aandacht. Zo raar zijn als dat niet zo was. De overheid en met name de politie is op afstand gezet. In Barber, kilometers ver weg.
    Het gaat over werk en inkomen. Dat is de remedie tegen het overvallen van toeristen. Nog even en je kunt als toerist in Curacao alleen nog in een gated community terecht. En dan loop je nog gevaar.
    Hopelijk dat die invasie van Chinezen een oplossing biedt, dan is dat eindelijk nog iets goeds wat voorkomt uit die contacten.
    Ik bedoel, misschien kan beter het politiewerk worden uitbesteed aan een Chinees bedrijf, met die Isla is het afgelopen..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties