32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 15:56

Laatste reacties

- Advertentie -

Zorgen onderwijs Statenbreed

Goed onderwijs moetOnderwijs heeft in de Staten veel aandacht gekregen. Vooral de grote zorgen bij de verschillende Statenleden zijn uitvoerig besproken.
Van het onderhoud aan gebouwen, de schoolinventaris, tot de vorming van leerkrachten, de leerlingen als ook de situatie van ouders kwamen aan bod.


Er is inhoudelijk ingegaan op de kwaliteit van het onderwijs en de vraag wat voor kinderen Curaçao wil voortbrengen.
Marilyn Moses (PAIS) benadrukte dat het onderwijs de manier is om het tij te keren en veranderingen teweeg te brengen in de samenleving.
Behalve kennisoverdracht is het onderwijs ook geschikt om de kinderen cultureel te vormen.
Zij benadrukt dat in elk geval iedereen het hierover eens is en dat Statenbreed de zorgen over het onderwijs gedeeld worden.
Ook de vorming na school is door verschillende Statenleden naar voren gebracht: de rol van de buurthuizen is door Davelaar aangekaart, maar ook het belang van vorming op vooral sociaal- cultureel gebied is aan de orde gekomen.

Wini Raveneau (PS) riep op tot actie: ,,Laten we het onderwijs verbeteren en een systeem opzetten dat past bij onze leerlingen en onze cultuur.”

Zij onderstreept het belang van het vormen van een eigen identiteit en ziet dat de kinderen nog altijd met tegenzin naar school gaan.
De school moet volgens haar meer Curaçaos worden, meer aansluiten bij de cultuur en de kinderen van het eiland.
Koeiman roept om één kapitein op het schip.

,,We moeten bij de professionals in het veld zelf te rade gaan wat de problemen zijn, er is kennis genoeg. Dan moet er een nationale dialoog op gang gebracht worden en moeten de problemen eens goed aangepakt worden”, aldus Koeiman.

Hij wees ook op de grote verschillen tussen scholen, de goede en de slechte scholen. ,,Van gelijkheid in het onderwijs is geen sprake.”

bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -