27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 01:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Zorgen onderwijs Statenbreed

Goed onderwijs moetOnderwijs heeft in de Staten veel aandacht gekregen. Vooral de grote zorgen bij de verschillende Statenleden zijn uitvoerig besproken.
Van het onderhoud aan gebouwen, de schoolinventaris, tot de vorming van leerkrachten, de leerlingen als ook de situatie van ouders kwamen aan bod.


Er is inhoudelijk ingegaan op de kwaliteit van het onderwijs en de vraag wat voor kinderen Curaçao wil voortbrengen.
Marilyn Moses (PAIS) benadrukte dat het onderwijs de manier is om het tij te keren en veranderingen teweeg te brengen in de samenleving.
Behalve kennisoverdracht is het onderwijs ook geschikt om de kinderen cultureel te vormen.
Zij benadrukt dat in elk geval iedereen het hierover eens is en dat Statenbreed de zorgen over het onderwijs gedeeld worden.
Ook de vorming na school is door verschillende Statenleden naar voren gebracht: de rol van de buurthuizen is door Davelaar aangekaart, maar ook het belang van vorming op vooral sociaal- cultureel gebied is aan de orde gekomen.

Wini Raveneau (PS) riep op tot actie: ,,Laten we het onderwijs verbeteren en een systeem opzetten dat past bij onze leerlingen en onze cultuur.”

- Advertentie -

Zij onderstreept het belang van het vormen van een eigen identiteit en ziet dat de kinderen nog altijd met tegenzin naar school gaan.
De school moet volgens haar meer Curaçaos worden, meer aansluiten bij de cultuur en de kinderen van het eiland.
Koeiman roept om één kapitein op het schip.

,,We moeten bij de professionals in het veld zelf te rade gaan wat de problemen zijn, er is kennis genoeg. Dan moet er een nationale dialoog op gang gebracht worden en moeten de problemen eens goed aangepakt worden”, aldus Koeiman.

Hij wees ook op de grote verschillen tussen scholen, de goede en de slechte scholen. ,,Van gelijkheid in het onderwijs is geen sprake.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -