27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 10:32

PBC | Zes patiënten overleden in CMC op Curaçao

Persbureau Curacao Vandaag zijn zes patiënten overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid. Vijf op de Intensive Care en één patiënt op de Spoedeisende Hulp. Dat...

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...

AntilliaansDagblad | Eerste Kamer: Meer prioriteit Koninkrijksrelaties

Den Haag - De Eerste Kamer vindt dat Koninkrijksrelaties meer prioriteit moet krijgen van het volgende Nederlandse kabinet. Een motie van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller waarin dit wordt...

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) - de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 - heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoZes jaar celstraf voor brein achter overval G.L. Jewelry

Zes jaar celstraf voor brein achter overval G.L. Jewelry

50.000 gulden aan schadeclaim betalen

WILLEMSTAD — De rechter heeft vanochtend zes jaar celstraf opgelegd aan het brein achter de gewapende overval bij G.L. Jewelry op 10 juli, Devhri Nepomuceno, alias Boebi. Ook moet hij de benadeelde partij 50.000 gulden schadevergoeding betalen, vermeerderd met de wettelijke rente over dit bedrag.

Zijn broer, Richelangelo ‘Coco’ Nepomuceno, kreeg 54 maanden celstraf voor zijn betrokkenheid bij de overval en net als Devhri werd hij ook gestraft voor vuurwapenbezit en witwaspraktijken.
De zussen Nepomuceno – Sharella, beter bekend als ‘Yeye’ en Shashynduska, die ‘Nuka’ wordt genoemd – kregen 30 maanden celstraf opgelegd.
Shashynduska kreeg echter een gedeelte van de straf voorwaardelijk (zes maanden) en drie jaar proeftijd.
Tevens is de auto van het merk Hyundai van Sharella verbeurd verklaard.
De medeverdachte Sendly Haseth moet 18 maanden zitten en Armand Provence kreeg 12 maanden celstraf opgelegd, omdat hij een ondergeschikte rol had, aldus de rechter Maria Paulides.

De rechter heeft rekening gehouden met het feit dat slachtoffers van misdrijven nog lang last kunnen houden van de psychische gevolgen daarvan.
Daarnaast brengen gewelddadige overvallen als deze gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving teweeg, temeer de overval op klaarlichte dag heeft plaatsgevonden en er meerdere getuigen van waren, voegde ze eraan toe.
Maar ze hield ook rekening met de jonge leeftijden van de zussen en het blanco strafblad van de vijf verdachten.
Devhri werd echter afgelopen 5 januari veroordeeld voor een gewapende overval.

De officier van justitie eiste tijdens de behandeling van de zaak op 21 november acht jaar celstraf tegen Devhri.
Hij zit een gevangenisstraf van vijf jaar uit en heeft de illegale man Nicholas Farlane vanuit de gevangenis opgedragen om de overval te plegen.
Reden genoeg voor de rechter om hem een forse celstraf op te leggen.
Tegen zijn broer Richelangelo, die voor de wapens had gezorgd en verder die dag alles buiten de juwelierszaak heeft gecoördineerd, eiste de officier 54 maanden celstraf.

Tegen de andere verdachten, Haseth, Provence, Sharella en Shashynduska Nepomuceno eiste de officier 30 maanden celstraf voor hun betrokkenheid bij de overval.
De zes verdachten ontkennen alle betrokkenheid, terwijl Richelangelo ter zitting zich op zijn zwijgrecht beriep.
De zaak kwam aan het rollen nadat de politie een tip had gekregen dat de overval in opdracht van de gedetineerde Devhri werd gepleegd.

Tijdens de behandeling van de zaak werd dit door Farlane bevestigd.
Die stelde dat hij voor zijn deelname een scooter en geld zou krijgen en dat Devhri alles zou regelen.
De overvallers hebben het gebruikte vuurwapen, de hamer en dergelijke van Richelangelo gekregen.
Voordat ze zich naar de juwelier begaven, gingen de mannen eerst bij de zussen Sharella en Shashynduska langs om zich als vrouwen te verkleden.
De zussen waren die dag ook in de buurt, terwijl Richelangelo op de uitkijk stond.
De mannen liepen de juwelierszaak binnen en onder bedreiging van een wapen namen ze ongeveer 400.000 gulden aan sieraden mee.
Farlane was degene die de klanten en werknemers onder schot hield en Kayron Ellis bewerkte de toonbanken met een hamer.
Angelica Matheu was bestuurder van de ‘get away car’.
Voor hun betrokkenheid bij de overval, kreeg Farlane 54 maanden celstraf opgelegd en kregen de medeverdachten Ellis en Matheu respectievelijk 42 maanden en 24 maanden celstraf opgelegd.
Matheu, Farlane en Ellis kregen een paar duizend gulden na de overval.
Verder is het nog niet duidelijk wat er precies met de sieraden is gebeurd.
De rest van de buit zou onder de groep van zes zijn verdeeld.
De politie ging gisteren, aan de hand van gekregen informatie uit tapgesprekken tussen Devhri en zijn vriendin, in de wijk Sta. Maria op zoek naar de sieraden.
Er werd gegraven, maar de politie trof daar niets aan, meldde ochtendkrant Vigilante vandaag.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties