29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

Zaak Wernet tegen Land vandaag

HomeMediaZaak Wernet tegen Land vandaag

wernetWillemstad – Het kort geding dat politiecommissaris Marlon Wernet tegen het Land heeft aangespannen dient vandaag. Dat heeft persrechter Mauritsz de Kort tegenover deze krant bekendgemaakt.

Advertentie

Wernet zit sinds september 2013 thuis nadat hij door minister Nelson Navarro van Justitie op non-actief is gesteld.
Dit gebeurde nadat gedetineerde en verdachte in de Wiels-zaak Luigi Florentina, alias Pretu, zelfmoord pleegde in zijn cel te Barber.
Volgens Navarro had Wernet gefaald als hoofd van het politiekorps.
De schorsing van de politiecommissaris werd in december vorig jaar permanent gemaakt. Dit maakte de Justitieminister in een brief aan Wernet bekend.
Door het kort geding, dat door Wernet is aangespannen, hoopt de politiechef het schorsingsbesluit terug te draaien en weer aan het werk te kunnen.
In de tussentijd zwaait Rudsel Martina, het hoofd van het managementteam van politie, als interim-politiecommissaris, de scepter.
Wernet, die wordt vertegenwoordigd door Wilfred Fortin, wilde gisteren geen commentaar leveren over de zaak die vandaag dient.
Hij liet wel weten dat hij en zijn familie veel leed hebben overgehouden aan de beslissing van de minister om hem op nonactief te stellen.

,,Ik heb in de afgelopen weken geen contact gehad met de pers. Ik hoop dat u mij de tijd gunt om dit verdriet in rust te kunnen verwerken”, aldus de politiecommissaris gisteren.

De advocaat van Wernet was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties