32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Zaak Mangusa-overval aangehouden

HomeNieuwsZaak Mangusa-overval aangehouden

WILLEMSTAD — De behandeling van de zaak tegen de zes verdachten die afgelopen augustus een overval hadden gepland op supermarkt Mangusa en die even daarvoor op de politie hadden geschoten, werd vanochtend uitgesteld. Er ontstond onduidelijkheid over de exacte reden, maar de advocaten kregen later van de rechter te horen dat de officier van justitie zich niet zo lekker voelde. De zaak werd tot groot ongenoegen van enkele advocaten tot 10 juli uitgesteld.

Volgens de advocaten betekent dit dat de verdachten op die dag ‘al bijna een jaar’ hebben gezeten voordat hun zaak is behandeld, wat voor hen een te lange periode is. Dit is echter mogelijk omdat deze zaak al in een pro-formazitting is behandeld.

Tijdens de pro-formazitting bleek dat de verdachten op zaterdag 27 augustus in de wijk Mahaai werden opgepakt in het bezit van zware vuurwapens, waarmee kort daarvoor op de politie was geschoten.

Het Openbaar Ministerie had toen meer tijd nodig voor onderzoeken, zoals de uitkomst van de schiethandentest, DNA-materiaal op de vuurwapens en de herkomst van de M-16 mitrailleur. Ook moest gewacht worden op de rapportages van de Technische Opsporingsdienst over de gestolen zwarte Kia Sportage, waarin de verdachten reden. Verder wilde de rechter een specificatie zien van de patronen die in beslag genomen zijn, omdat dit aantal nu niet overeenkomt met de huidige processen-verbaal. En ze wil tevens weten met welke snelheid de Kia Sportage is ingereden op een agent, die gelukkig wel opzij kon springen.

De zes verdachten zijn de Colombianen:

– Horacio J. (42)

– Hayo L. (38),

– de broers Dudley (26) en Donald (22)

– J., Stephen R. (19)

en Humberto M. (18).

Hen worden vijf feiten ten laste gelegd:

– medeplegen poging doodslag,

– poging tot overval,

– diefstal van een auto en het witwassen daarvan,

– voorbereidingshandelingen (er werden bivakmutsen, handschoenen, kogelvrije vesten en zware vuurwapens in de auto aangetroffen).

Een aantal verdachten zijn bekenden van de politie en zeker een van hen heeft eerder een soortgelijk zwaar delict gepleegd.

Op die bewuste zaterdagmiddag werden de verdachten gesignaleerd in een gestolen Kia Sportage. Omdat er ook informatie was dat ze zware vuurwapens bij zich hadden, werd er een actie gestart door leden van het Arrestatie Team. Op het moment dat het AT de wagen ter hoogte van het voormalige Peter Stuyvesant College wilde stoppen, gaf de chauffeur gas, terwijl de mede-inzittenden het vuur openden op de agenten. Hiervoor werd eerst de achterruit ingeslagen. De leden van het AT startten een achtervolging, die eindigde op de Alablancaweg toen de auto frontaal tegen de muur van een huis botste. De vijf inzittenden probeerden te voet weg te vluchten. Terwijl zij achtervolgd werden bleven zij schieten op de politie. Vier konden op de Alablancaweg zelf worden aangehouden, de vijfde persoon werd later in de buurt aangehouden. Drie verdachten waren gewond geraakt, een van hen had een kogel in zijn achterwerk.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties