26.3 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 07:05

Laatste reacties

- Advertentie -

WTC-ambtenaren wachten op regering

WTC-gebouw-2WILLEMSTAD — De ambtenaren die werkzaam zijn in het WTC-gebouw te Piscadera hadden tot vanmiddag nog geen reactie van de regering gekregen over de manier waarop het nu verder moet met het gebouw.
Dit bevestigt Abvo-bestuursvoorzitter Kenneth Bremer. Vanochtend meldden zo’n 80 ambtenaren zich bij het Abvo-gebouw in Brievengat.
Ze weigeren in het WTC-gebouw te werken, omdat het onveilig zou zijn.

Demissionair minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) meldde gisteren dat het verbouwde gedeelte van het WTC tal van mankementen heeft.
Zo zou de stroominstallatie van het gebouw nooit zijn gekeurd, terwijl er sinds 2011 een brief van de Brandweer op tafel ligt met tien maatregelen die genomen moeten worden om het gebouw brandveilig te maken.
Vorige week, na een incident met een doorgebrande transformator, dat tot rook- en stroomproblemen in het gebouw leidde, constateerde de Brandweer dat deze tien aandachtspunten nooit zijn aangepakt.

Van der Horst eiste gisteren van het WTC dat zij een plan van aanpak presenteren over de manier waarop de tien aandachtspunten zullen worden verbeterd.
Aan de hand van dit plan van aanpak, dat volgens de minister op zeer korte termijn op tafel zal liggen, zal volgens Van der Horst worden besloten of het personeel verder in het gebouw gehuisvest zal blijven.
De regering is op dit moment al bezig met een zoektocht naar mogelijke alternatieven.

Volgens Bremer had de vakbond tot vroeg in de middag nog niet van de regering gehoord hoe het staat met het plan van aanpak voor het WTC.

“Het personeel zit hier te wachten. Zij willen werken, maar op dit moment is het WTC niet veilig. Wij blijven in afwachting van een reactie van de regering”

- Advertentie -

, aldus het Abvo-bestuurslid.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -