WIK | Tien procent van salaris Curaçaose ministers naar Voedselbank

Wel Ingelichte Kringen

De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath | ANP

WILLEMSTAD (ANP) – De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath heeft maandag bekendgemaakt dat alle ministers op het eiland als gevolg van de coronacrisis aan het eind van de maand tien procent van hun salaris inleveren.

Dat geld wordt rechtstreeks op de rekening van de Voedselbank gestort.

Rhuggenaath gaf aan dat zijn regering werkt aan andere bezuinigingen, zoals een nullijn van drie jaar voor alle ambtenaren en de mogelijkheid van vrijwillig pensioen voor overheidsfunctionarissen. Curaçao kreeg in april een eerste lening van Nederland en is nu in overleg over een nieuwe lening. Rhuggenaath heeft vertrouwen dat Nederland Curaçao weer geld zal lenen.

De Curaçaose minister van Financiën Kenneth Gijsbertha zei maandag op persoonlijke titel dat hij het betreurt dat Nederland veel voorwaarden stelt aan een nieuwe lening. Hij vindt dat “niet correct”. “Als iemand hulp nodig heeft, moet je die in eerste instantie helpen en geen extra voorwaarden stellen waardoor we zelfs onze wetten zouden moeten aanpassen”, zei Gijsbertha. Nederland wil dat een nieuwe lening gepaard gaat met het op orde brengen van de overheidsfinanciën.

Bron: Wel Ingelichte Kringen

52 Reacties op “WIK | Tien procent van salaris Curaçaose ministers naar Voedselbank

 1. Zo ook hoop ik dat het een “ILLUSIE’ zal zijn dat “die persoon” zich never zal vergissen tijdens “ons” gesprek om zijn nickname te noemen………………………….

 2. Curacao revisited

  @Roberto: graag 3 voorbeelden noemen van leiders vanuit “het volk” die ons hoop en inspiratie zullen geven. Zolang “het volk” op basis van onderbuik gevoelens de voorkeur geeft aan incompetentie en corruptie YDK is het een illusie te denken dat het in de toekomst beter zal gaan als het volk aan de macht komt.

 3. Curacao revisited: e biaha aki mi carta (reacción) na’bo lo ta sumamante corto. Na bo manera di papia mi ta saca afo cu bo ta un Judas Iskariot, un traidor di MI pueblo. Nan no merece tal gobernacion. Bo ta cuchu di dos banda, inconfiable, bo ta bende nos islita, bo ta mescos cu e bandidonan, e malhechornan di 30 di Mei 1969, es decir, sin principio. Pero dia mi bini Corsow (despues di corona), mi ta spera cu lo mi encontra “un persona” cu lo equivoca su mes y den un conversacion cu mi e persona aki e lo bisami: “mi nickname” riba site di KKC ta: CURACAO REVISITED……………………………………………………………………………

 4. Curacao revisited

  @Roberto: zolang “het volk” de voorkeur geeft boven corrupte en incompetentie YDK ten opzichte van anderen, kan het volk alleen zichzelf de schuld geven. Ieder land krijgt de regering die het verdient, en kennelijk vinden onze kiezers het niet relevant of politici integer zijn, een visie hebben, en een goede werkhouding. Dat geldt trouwens niet alleen voor politici: ook bij bedrijven als CBCS, ENNIA, APC, geldt ook een cultuur van ons-kent-ons waarbij baantjes aan familieleden en vrienden worden gegeven puur op basis van loyaliteit. Kijk naar het hele HNO project: zelfs iemand zonder enige opleiding en achtergrond had dat beter kunnen leiden dan Gilbert Martina, kijk naar dat gedoe rond de Isla, Insel air, ENNIA, Giro, etc. Puur op basis van sentiment worden mensen in belangrijke posities geplaatst: Curacao heeft een economische crisis en als reactie daarop stellen wji een ex-verpleegster aan als minister economie?! Dus rot nu lekker op met “je volk wil” want dat volk moet eerst maar eens goed zelf in de spiegel kijken en eens wat meer zijn best gaan doen

 5. Ik vind het gezicht van Rhugge écht op een heilige lijken. Precies het gezicht van de paus van Rome.

 6. Sigaar uit eigen doos. Onderwijzer: Als “iemand”, juist, “iemand” niet een regeringsambtenaar hoor, die zijn altijd eerlijk. Maar als iemand €1000 steelt van een arme, en hij geeft €5 terug aan degene die hij bestolen heeft, en daarna weer terugkomt om diezelfde €5 te stelen, wat is hij dan? Een dief? Leerling: Neen meneer, een weldoener met een goed hart. Onderwijzer: Goed zo jongen. En Curacaose ministers zijn altijd weldoeners met een goed hart.

 7. @Rechtsstaat: uiteraard 3% van het jaarinkomen. Je doet immers een jaaraangifte.

  Ik zeg ook niet dat het 1,2,3 simpel is. Ik geef alleen getalletjes ter verduidelijking bij hetgeen wat Ruggie zegt.

  De m.i. enige grondslag kan zijn dat e.e.a in onderling overleg gebeurt.

 8. De Rechtsstaat

  Interessante bijdrage van Zwitsal maar mijn vraag is dan, 3% van het jaarinkomen of niet?

  Verder m.i. gaat het niet zo “un-dos-tres-fasil” zoals jij het naar voren brengt.

  De juridische grondslag ontgaat mij volledig (wellicht ligt het aan mij).

 9. Curacao revisited. Een anonieme schrijver heeft enkele weken geleden duidelijk (in een ingezonden brief) de waarschuwing laten weerklinken dat de Curacaose regering aanstuurt op een “herhaling” van 30 Mei 1969. Is dat een bedreiging? Een blinde man die zijn ogen dicht doet, ziet het óók aankomen REVISITED, alleen jij (misschien?????) niet. Het volk ziet het ook. Het zij zo. Ik zou het ook niet willen voor mijn (ei)land. Oh sorry revisited, Curacao zal in een mooie, vredige, schone, paradijs worden met eerlijke, betrouwbare, waarheidlievende, vriendelijke, met schone handen zijnde, vredige, rechtschapen, nederige, hardwerkende, begripvolle, empathische, zelfbeheersende, ONzelfzuchtige, ONhebzuchtige, etc.etc.etc.etc.etc.REGERINGSAMBTENAREN aan het hoofd. Is het goed zo CURACAO REVISITED??????? Mocht ik een fout hebben begaan in mijn schrijven CURACAO REVISITED, vergeef me asjeblieft CURACAO REVISITED. Please CURACAO REVISITED. Roberto zal het NEVERRRRRRR more doen Curacao revisited. Please please please please please Curacao………………………………. en jongens en meisjes van de regering sorry sorry, en nog ‘ns sorry,, en doen jullie je best hè! Stel ons eilandje niet teleur. Ole olé olé olé….. we are the champions, we are the champions….. sapper de pap, pliere pliere ploerie, tralalalalalalalalalááááááá

 10. Ik had er ook bijstaan, ik je moet een BS verhaal ophangen over je zuid Amerikaanse roots. Maar dat heb ik vervangen met kiezersbedrog

 11. Knoek-koe

  ….”Om dat 80% van het electoraat blank associeert met slecht. Kan je niet blank zijn ( als lijsttrekker)….

  Het is Schotte anders aardig gelukt……
  Maar je hebt wel gelijk, blijkbaar moet je hier een tint hebben.
  En de bepaalde gestudeerder lichtgekleurde en getinte doorgewinterde politicus maken hier goed gebruik en misbruik van.

  De zwarte politici doen dat ook: ze hebben de macht van het getal mee.
  Zie Godett, Wiels, Cooper, Rosalia, picas ,Don Martina en Maria eigenlijk ook wel met haar charmes, alhoewel Maria niet met haat stookte tegen de nederlander, dat moet ik haar meegeven.

  Over zwart bestuur gesproken, als die dan zo goed is, en ik weet, dit gaat een hoop stof doen opwaaien, en een hoop gevoelige snaren raken.

  Maar ik kan maar weinig rechtvaardige ( 100% souvereine!!!! ) democratische mensenrechten respecterende rechtstaten opnoemen, die door een zwart regerings bestuur geleid worden.

  Eignlijk geen één, op schoolvoorbeelden Barbados, Bahamas en Bermuda na, maar die zijn formeel niet souverein ( Britse Gemene best met La Reina Anglaise als staatshoofd met stricte restricties en democrstische voorwaardes).

 12. @frida,
  wie kunnen wij kiezen in Curacao?
  Theoretisch; iedereen kan zich verkiesbaar stellen. Dus keus genoeg als mensen zich verkiesbaar stellen.
  Een paar problemen je moet, als je kans wil maken beschikken over een stevig Kampanje fonds voor de feestjes die je moet organiseren, de spiegeltjes, kraaltjes, kip en rum. Dan moet je een een media hebben om de boodschap over te brengen. Om dat 80% van het electoraat blank associeert met slecht. Kan je niet blank zijn. Als je niet aan die voorwaarden kan voldoen moet je al gelijk, nog voor je Kampanje, consesies doen; geld aan nemen van belang hebbende en kiezers bedrog over afkomt. En dan ben je, voor je begonnen bent al afgezakt naar het zelfde niveau als waar de huidige partijen ook zitten.
  Het kies systeem en het electoraat is zo gecultiveerd dat een partij die niet tot de elite behoort kansloos is of dezelfde mores aan moet nemen. Wat ons gelijk terug brengt: wie kunnen wij kiezen in Curacao?

 13. een maand geleden heeft Minister Rugenaath al gezegd dat de ministers 10% zullen inleveren (April!!).Het is niet gebeurd. Nu zou het ingaande Mei gebeuren. Dat de ministers zich niet schamen om van 10% te spreken.Zelf in Aruba wat zoals wij ook nu een eiland is,hebben ze 25% ingeleverd. En het wordt aan directeuren van overheids NV tot december de mogelijk gelaten om vermindereing van salaris te accepteren.De mensen die honger hebben die kunnen niet tot december wachten.De gehele overheid en alle ambtenaren en directeuren moeten met onmiddellijke ingang salaris inleveren en niet een paar ministers een 10%.Dan kunnen zij van solidariteit praten. Verder verhoging van OB voor ook levensmiddelen en alle goederen van 6% tot 9% en inhouding van salarissen van werknemers betekent weer dat het volk het moet betalen,en niet de overheid. Dat is gewoon schandalig!! Maar we hebben wel al een verkiezingsdatum voor 19 maart 2021 vastgelegd.
  Hebben wij op dit moment niks beters te doen dan aan verkiezingen te denken?En wie kunnen wij kiezen in Curacao?

 14. Knoek-koe

  ….”De Curaçaose minister van Financiën Kenneth Gijsbertha zei maandag op persoonlijke titel dat hij het betreurt dat Nederland veel voorwaarden stelt aan een nieuwe lening.”…..

  Ik betreur het ook dat hij geen kaas heeft gegeten van Financien.

  Omdst hij eigenlijk een administratie klerk is, (met alle respect voor administratieve krachten)

  Ik betreur het ook dat hij zo onbekwaam is.

  Ik betreur dat Gijsbertha, tegen de smaak van good governance principes in, zijn dochter Vanessa heeft aangesteld als zijn adviseur.

  (Net zo als ik dat betreur van onze MEO, die haar dochter Chanel doodleuk in het Covidprojectteam schoof, smakeloos en totaal schaamteloos, de onachtzaamheid van deze minister is om te snijden.)

  Zijn eerste daad als minister was: Het aanstellen van een familielid, dochter Vanessa , niet het helpen van een eenvoudige burger

  Ik betreur het dat hij het salaris van de Geus van over de miljoen per jaar heeft ondertekend

  Ik betreur het dat hij de Financien zo ontzettend slecht managed.

  Ik betreur het dat de Curaçaose Balkenende norm, de Gijsbertha norm gaat heten, hele negatieve vibe, die naam Gijsbertha, riekt naar nepotisme en zakkenvullerij.

  Ik betreur het vooral dat Gijsbertha zo egoïstisch, corrupt en opportunistisch is, net als Suzy trouwens.

  Rhuggenaath, ik geef hem nog het voordeel van de twijfel, ik geloof niet dat hij een bad hombre is, maar zo slap en slooooooooow als het gaat met daadkracht en lik op stuk beleid met corruptie bestrijden en salarissen korten..

  Ik betreur het dat het op Curaçao mogelijk is dat in en in corrupte figuren met een verotte ethos en integriteit, als Gijsbertha, nog steeds minister van Financien kunnen worden, obv hun connecties en politieke loyaliteit aan de sponsors, en niet obv financiele kwaliteiten, die hij absoluut niet heeft.

  Ministers als Gijsbertha zijn er de oorzaak van dat Curaçao er zo voor staat…..zijn vruchten lees je af in het devastating rapport van de Algemene rekenkamer….de vruchten van deze hele regering….

 15. Als iemand hulp nodig heeft, moet je die in eerste instantie helpen en geen extra voorwaarden stellen waardoor we zelfs onze wetten zouden moeten aanpassen”, zei Gijsbertha.

  Er zijn 10 duizenden op Curacao die nu hulp nodig hebben echter de overheid helpt ze niet?

 16. Knoek-koe

  ….. “Alles wat jullie regering doet, doet ze ten behoeve van haar eigen voortbestaan. Jullie benadelen en bestelen dit volk”…….

  @Roberto, zo gaat het helaas bij elke regering.
  En bij de regering van onze J.F.”Kennedy” gaat het helaas net zo.
  Zeker met Suzy en Gijsbertha erbij.

  Egoistische signatuur

 17. Curacao revisited

  Het zou mij niets verbazen als Roberto binnenkort wordt opgepakt in verband met “laster”. “bedreiging’ of een andere vage aanklacht

 18. RHUGGE, makaku bo por cohe cu banana, no jiunan di Corsow. De huichelarij van jullie traditionele regerings structuur heeft de schuld van de daling van de Curacaose waarde. Jij en je consorten kunnen dit volk niet meer voor de gek houden. Zij kunnen je vertellen of de regering zich werkelijk met de problemen van de Curacaose samenleving bezighoudt, of alleen maar vroom de diensten verricht ter vertroosting van de “welgestelden”. Alles wat jullie regering doet, doet ze ten behoeve van haar eigen voortbestaan. Jullie benadelen en bestelen dit volk Rhugge, zien jullie dat niet???? Jullie negeren alles waarvan het volk naar jullie veronderstelling een voorstander is. Jullie onderdrukken mijn geliefde volk Rhugge. Het wordt tijd voor een heuse verandering. Jullie (regering) spotten met het volk ondanks regelmatige waarschuwingen. Jullie zullen “oogsten” wat jullie “zaaien” Rhugge. Jullie negeren de nood van het volk, het volk werkt voor júllie, jullie maken misbruik van hun goedheid. Jullie maken misbruik van jullie eventuele macht, in plaats van het (macht) op een juiste en eerlijke manier aan te wenden ten gunste van mijn volk. Jullie regering speelt met vuur Rhugge. Een bekende spreekwoord luidt: EEN GOED VERSTAANDER HEEFT MAAR EEN HALF WOORD NODIG………………………………..woorden om over na te denken, en WIE NIET HOREN WIL…………………………………..Ja Rhugge, in geval er niet wordt ingegrepen zal Corsow een steeds groter verval te zien geven.

 19. Ambulant

  Dit hele verhaal is gewoon volslagen belachelijk.
  Wat is 10% als de hele bevolking 80% lijd.
  10% is zeggen ik ben een sukkel.
  Maar ik geef meer om geld dan om mijn pueblo.
  Zagen we hun in de barios ooit waar het moeilijk is.
  Komen ze helpen.
  Nee da durfde ze niet.
  Wie wil je dat je vertegenwoordigt
  Een stelletje lafaards ?
  Of verantwoordelijke mensen die begrijpen wat onder het volk leeft.
  Waarom kiezen we zo slecht.

 20. Just Saying

  Mc.William: “We hebben dingen gedaan die we nooit voor mogelijk hadden gehouden”. Ja, omdat onder normale omstandigheden iedere vorm van vooruitgang structureel wordt tegengewerkt. Is het niet door de gezagsdragers zelf dan wel door het ambtenarenapparaat. Hoe kan het anders dat het project ‘from red tape to red carpet’ dat al 2 jaar geleden is gelanceerd door de toenmalige minister MEO 2 jaar later weer als speerpunt in het ‘praatstuk’ van de RvM staat? Niets gedaan gedurende 2 jaar??

 21. Knoek-koe

  Je ziet wat wel steeds duidelijker en helderder wat deze regering werkelijk voor haar volk overheeft……@ Bar weinig op het moment dat het uit hun eigen portemonnee moet komen.

  Koeiman kan leuk bonussen uitdelen aan de onderstandtrekkers. Hij hoeft het niet te betalen uit zijn zak, maar strijkt wel de eer op.

  Bestuursvaardig zijn ze in elk geval niet.

  Geef de britten een eiland en je krijgt New Zeeland
  Geef de chinezen een eiland en je krijgt Hong Kong
  Geef de Curaçaose regering een eiland, en je krijgt Haiti….

 22. La Stiwz heeft gelijk, als hij het over 10,000 en 9,000 netto heeft.

  Alle premies (inclusief die voor de pensioenvoorziening) blijven gelijk.

  Bij de solidariteitsheffing gaat het over bruto bedragen, en dat betekent minder loonbelasting en premie en het tast de pensioenvoorziening van de werknemer aan.

  Een netto inhouding is makkelijker te regelen en vereist minder adminstratie. Ruggenaath zou de ene maand 1,000 gulden kunnen laten overmaken naar de voedselbank en de andere maand 1,000 gulden naar de banrekening van de moeder van Stephen Capella in Panama.

  Als hij Avalon software nodig zou hebben.

 23. ambulant

  Laat ze zelf privé 1000 naf of meer overboeken.
  Sterker nog laat ze daar heen gaan en mee helpen uitdelen.
  Dan ben je iemand.
  Lafaards
  Heb je hart voor je volk of niet.
  Nou nada.

 24. Ambulant

  10.000 van een bruto salaris. ? of een netto salaris.
  Dan wordt het verhaal anders.
  Want als het bruto is verliest de overheid ook.
  Per saldo is dan de premie voet en premie grondslag lager.
  Dus netto kost dat ruggegraat minder.
  Salary of Payroll.
  Laat iemand het eens uitrekenen daar mee.

  Maar het is gewoon belachelijk en huichelarij.
  Ze denken niet in oplossingen. Ze denken in Gersten nat idioterie.
  Laart die maar eens komen met de statistiek van influenza 2018

 25. opmerker

  “De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath heeft maandag bekendgemaakt dat alle ministers op het eiland als gevolg van de coronacrisis aan het eind van de maand tien procent van hun salaris inleveren.”
  “Dat geld wordt rechtstreeks op de rekening van de Voedselbank gestort.”

  Ik denk niet dat de overheid dit zonder slag of stoot kan en mag doen of er moet een schriftelijke toestemming zijn van de betrokkenen. Zodra dit vastgelegd is, is er wel degelijk sprake van een donatie en is er een schriftelijk bewijs.

 26. @Dislect: blijf lekker doortellen, echter:

  Maximale atrek giften is 3% vanhet inkomen.

  Als je 10% inlevert, verdien je 10% minder. Er is geen gift gedaan, ergo je kunt geen gif in aftrek brengen. Je hebt immers geen bonnetje. Het enige wat je hebt is een loonstrookje waar 10% minder op staat.

  Ik ga er van uit (tegen beter weten in) dat Ruggie niet zit te lullen.
  Hij zegt het volgende:
  U verdient 10.000,-
  Volgende maand verdient u 9.000,-
  Volgende maand maken wij (Overheid) 1.000 over op de rekening van de voedselbank.

 27. Kan nog gekker door bruto 10% in te leveren verlaag je je belastbaar inkomen en dan nog een keer het zelfde bedrag invullen als “gift” (zie bonnetje) verlaag je het belastbaar inkomen 2x met de 10% die je minder verdiende. En zo kan het uitdraaien op een netto winst.
  Creatief boekhouden en dat kunnen we hier heel goed.

 28. Curacao revisited

  “Hopelijk zijn er slimme advokaten die aangifte bij het O.M. kunnen doen van fraude. Want daar komt het wel op neer. Eigen bevoordeling”

  van Kuhneman zou ik niet al te veel verwachten…

 29. @opmerker :

  “Hopelijk zijn er slimme advokaten die aangifte bij het O.M. kunnen doen van fraude. Want daar komt het wel op neer. Eigen bevoordeling”

  Het O.M. is slechts een uitvoerend orgaan voor deze gasten. Niet een toeziend orgaan zoals het behoord te zijn. Er bestaat geen toezicht op het eiland.

 30. Knoek-koe

  @ Opmerker, goed opgemerkt.
  Giften die af te trekken zijn
  Ze geven iets en nemen gelijk terug.
  Suzy zit hier waarschijnlijk achter.
  Nos Minister astuto, maar dan in de listige, uitgekookte zin.

 31. opmerker

  “Slim bedacht”! Bij het invullen van hun belastingaangifte zal het bedrag wel opgevoerd worden onder de aftrekpost “giften”. Hetgeen inhoud dat er minder inkomsten belasting betaald gaat worden. Netto maakt het voor hen dus niet zoveel uit.
  Nee heren regeerders, overheids directeuren en c.s. , gewoon minder salaris ten laste van de bevolking laten komen. 25% is het minimum wat ingeleverd dient te worden.
  De wet die door het parlement is goedgekeurd dient uitgevoerd te worden. U bent in overtreding!
  Hopelijk zijn er slimme advokaten die aangifte bij het O.M. kunnen doen van fraude. Want daar komt het wel op neer. Eigen bevoordeling!!
  Dat Nederland eisen stelt is m.i. normaal. U leent geld, hoe en waarvan betaald u dit terug. De bevolking opzadelen met een verhoogt O.B. tarief?
  De bevolking zal dit onder geen enkele voorwaarde accepteren.

 32. Lamoenchi

  Lamoenchi ziet het positief in. Het zal niet lang duren en de clowns worden allemaal en voor altijd weg gestuurd.
  You can fool some of the people some of the time, but you cannot fool all the people all the time.
  Wegwezen met het geboefte !

 33. @Kaat

  Gelijk heb je … 10%, het kan beter. Resultaten moeten eerst blijken met de 10% indiening. Het is tenmisnste een begin maar uiteindelijk moeten de resultaten er wezen.

 34. Bolivar zegt laat resultaten zien, dit lijkt op de kruimels voor de honden werpen. Wat ‘n schande 10% ,

 35. “De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath heeft maandag bekendgemaakt dat alle ministers op het eiland als gevolg van de coronacrisis aan het eind van de maand tien procent van hun salaris inleveren.”
  -Eugene

  Credit where credit is due. Maak het waar en laat resultaten zien.

 36. Abraham Mossel

  Kijk dat Ruglozenaad en Holle Bolle Gijs commentaar hebben op de misschien door de Nederlandse belastingbetalers te geven renteloze lening is natuurlijk van de domme ratten besnuffelde uitspraak, je zou bijna zeggen dat dit een preek is van de nog dommere EZEL Amparo Dos Santos. Waar haald Ruggie en Holle Bolle Gijs de gore moed vandaan, dit is toch Gods geklaagd om er alleen al over te denken om dit te verwachten, waar zijn deze idieoten mee bezig? wat ze nu van NL verwachten en op welke manier krijgen ze nada niks noppes voor elkaar, ze zeiken duidelijk naast de pispot, ik zou zeggen volk van Nederland kom hier tegen op en keur dit af. Laat Rutte dit verzoek om geld te vragen cq lenen afkeuren en wel om zijn eigen volk te steunen en slechte tijden, het lijkt erop dat curacrim een gegeven paard in zijn bek kijkt en dat mag niet, en daarom zeg ik Rutte laat ze een poeppie ruiken op de crim, en denken boontje komt om zijn loontje, laat het zover komen dat Ruggie en Co zelf inpakt en het eiland aan Maduro gratis weg geeft met Errol Cova de tuin bos kabouter erbij.

 37. Ambulant

  Bruto of Netto salaris…
  Want anders laten ze het land nog steeds mee betalen ook.

  10%..
  Huichelaars.

 38. Knoek-koe

  10% ? Vanaf eind deze maand, waarom niet met terugwerkende kracht. Iedereen heeft al een aantal maanden moeten afzien vanwege de lockdown.

  Maar de regering krijgt vol uitbetaald terwijl alles al zeker 2 maanden plat ligt.

  Gaat het ISLA personeel en de directie van de ISLA ook iets inleveren? Een roestbak die niet werkt maar wel een dik betaalde directie…iets klopt niet

  10% van het bruto salaris of 10% van het nettosalaris? Ook 10% van het vakantiegeld, of alleen basissalaris?

  Is het ethisch nog te maken om vakantiegeld uit te betalen?

  Hoelang? Totdat de eerste zak van Sinterklaas en zwarte Piet binnen is?

  Vreemd concept van solidariteit…

  Net Jandino die regeringsleden……Jandino: wel grapjes over anderen maken en eisen dat anderen daar tegen kunnen, maar zelf geen straffe grapjes terug dulden

 39. @Ook dat nog

  Zonder “n” -:)

 40. Schoften!

 41. Ook dat nog

  Als ik zo de ogen van Ruggenaath zie, heerst er ook een enorm gebrek aan andrenochrome op curacrim voor onze elite

 42. Benieuwd wat de op riant wachtgeld zittende AlKLM Walle bijdrgaagt, zeker gezien het feit dat haar man ook voor een kleine 20K per maand op de payroll van de gobiernu staat.

 43. Curacao revisited

  “Nog nooit zo’n goedkoop “entitled” soort politicus meegemaakt als op dit eiland.”

  politici maar ook toppers in de private sector die volgens de VBC “de economie stimuleert”: je zou toch verwachten dat de “leiders” van bedrijven zoals Giro, ENNIA, en andere bedrijven in zwaar weer een eerste offer brengen? Op de websites van Giro (http://www.girobank.net/general/media/press-releases) en ENNIA (https://www.ennia.com/over-ennia/nieuws/2020/acceptatiestop/) is het echter angstvallig stil. Enige is dat ENNIA in het kader van “solidariteit” besloten heeft een aantal verzekeringen stop te zetten…

 44. John Bash

  De ontvanger mag geen eisen stellen. Maar wie niet waagt, die niet wint. En op persoonlijke titel kan je een mening geven. Is dit verstandig? Neen.
  Wordt er elke maand 10% afgedragen, of alleen deze maand?
  Kortom, het kabinet handelt als een kip zonder kop.

 45. Stephen Capella is solidair en doneert 10% van de bankrekening van zijn moeder in Panama aan de Girobank.

 46. Knoek-koe

  Nog nooit zo’n goedkoop “entitled” soort politicus meegemaakt als op dit eiland.

  Onbeschoft stijlloos, en dan nog een verwijtende snater op zetten naar een ander volk. Gijsbertha is er zo een.

  Dit denken politici als Gijsbertha: In Makamba land, hebben ze genoeg geld, laga nan paga. Tot daar aan toe….maar vervolgens ook nog het geld misbruiken…en zo min mogelijk eisen dulden….

  Mijn oncomfortabele aanstootgevende conclusie: De Curaçaose politicus kan niet leiden, regeren , sturen defacto kunnen ze niets dan een grote m9nd opzetten en geld vragen….

  Onder deze leiders, zonder Nederlands staatshulp, zou 30 – 45% verhongeren.

 47. Lionfish

  Struisvogelgedrag. Onnozel doen en kijken of je ermee weg komt. Smoesjes ophangen om er zelf beter van te worden. Maar gelukkig is de nederlandse belastingbetaler de afgelopen jaren veel wijzer geworden en trapt hier niet meer in, dit gedrag gaat niet werken.

 48. Knoek-koe

  Typisch des Curaçaose regering, veel van derden verwachten,klagen over voorwaardes en eisen van anderen dat ze in tijd van nood onvoorwaardelijk moeten geven.

  maar zelf niets geven in tijden van nood, en na een paar maanden pas een miezerig deel deel van je ontvangen salaris overboeken zonder permanent iets aan de hoogte van je eigen salaris te doen……

  hoog Jandino en Judeska gehalte….in de regering…..eisen, en.schreeuwen naar anderen, maar als er teruggeschreeuwd wordt wordt je onsportief……

 49. “we hebben dingen gedaan die voor onmogelijk gehouden werden”, om Ruggengraath. En dit klopt in de meest wrede zin; het stelen en afromen is gewoon doorgegaan ook toen de economie stil viel.
  De economie, die al geen enkele rek meer had is volledig vernietigd.
  Kans tot heropbouwen worden door de maatregelen al gestopt zelfs voor ze geopperd worden.
  Geen enkel weldenkende regeringen had aan dit scenario kunnen denken, laat staan uitvoeren.
  Je kan zonder parachute op 10km hoogte uit een vliegtuig springen en heel de weg naar beneden kan je trots zijn op je zelf omdat niemand dacht dat het mogelijk was. Maar die trots zorgt er niet voor dat de grond langzamer dicht bij komt.
  Gelukkig heeft de om wel zijn eigen parachute. Jammer voor de bevolking.

 50. Joep Meloen

  Dus je krijgt 18.000 NAF per maand, levert daarvan, na 2 maanden te hebben gedaan alsof je neus bloedt, 10 % van in oftewel je krijgt nog altijd 16.200 NAF per maand en dan ben je van mening dat je genoeg hebt gedaan ?

  De middelvinger van dit kabinet naar de hele gemeenschap en naar Nederland wordt steeds groter. En dan ook nog durven zeggen dat je eigenlijk van mening bent dat Nederland geen recht heeft om het geld niet te willen geven ?
  Op basis waarvan denkt deze halve gare dat Nederland uberhaupt de verpliching heeft om ook maar 1 cent te geven om dit eiland overeind te houden ?

 51. ambulant

  Tering naar de nering zetten.
  Een dief moet je niet op het spek binden.
  En van een kale kip kan je niet plukken.
  Ik betreur het ook.

  Als een verslaafde hier op Curacao steeds voor overlast zorgt en na jaren niet wil afkicken dan wordt die ook verplicht op gesloten achter op het terrein in Capriles of niet soms.
  Mag niet maar wordt wel gedaan.
  Prima oplossing.

 52. Curacao revisited

  “De Curaçaose minister van Financiën Kenneth Gijsbertha zei maandag op persoonlijke titel dat hij het betreurt dat Nederland veel voorwaarden stelt aan een nieuwe lening. Hij vindt dat “niet correct”.”
  En ik vind de salarissen en het totaal gebrek aan voorwaarden dat Gijsbertha gesteld heeft aan mensen als de Geus, Lasten en zijn dochter “niet correct”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *