27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Wiels spreekt van loopgravenoorlog

2 lopende onderzoeken naar de moord op Wiels (Magnus) en naar de intellectuele daders achter deze moord (onderzoek Maximus).
Wiels spreekt van loopgravenoorlog van advocaten Eustasius, Peterson en Sulvaran van opiniegroep Kòrsou Fuerte i Outónomo

Willemstad – ,,De kritiek van advocaten Eustasius, Peterson en Sulvaran van opiniegroep Kòrsou Fuerte i Outónomo dat bij de vorming van een overgangsregering de strijd voor de soevereiniteit is verkwanseld, is niks anders dan een loopgravenoorlog.”

Dat stelt lijsttrekker Helmin Wiels van Pueblo Soberano (PS) in een reactie op de kritiek die de drie advocaten afgelopen woensdag uitten.

,,De geschiedenis leert dat tijdens de Eerste Wereldoorlog de loopgravenoorlog niets heeft opgeleverd. De drie advocaten hebben zich, net als wat tijdens die oorlog gebeurde, nu ingegraven.”

- Advertentie -

Volgens de lijsttrekker van PS is de uiterste houdbaarheidsdatum van de ‘Ja’- en ‘Nee’-kampen al lang verstreken. De drie advocaten maakten deel uit van de groep die zich verzette tegen de Slotverklaring en de Rijksconsensuswetten.

In Wiels’ visie gaat het nu om het dekolonisatieproces.

,,Het dekolonisatieproces moet nu de prioriteit krijgen, al het andere is ondergeschikt daaraan. De tijd van de ‘Si’ – en ‘No’-kampen is echt voorbij nu.”

De kritiek is wat Wiels betreft absoluut geen teken aan de wand dat de steun voor de koers die hij na de verkiezingen uitzette, afbrokkelt.

,,Het omgekeerde is juist het geval. De mensen begrijpen waar ik naartoe wil. Natuurlijk heb je in een klas altijd laatbloeiers. Die hebben bijlessen nodig.”

In een reactie stelt Wiels dat PS in het verleden nooit de steun heeft genoten van Kòrsou Fuerte i Outónomo. Inmiddels heeft advocaat Chester Peterson, naar aanleiding van verklaringen van Wiels gisteren bij Radio Direct, een schriftelijk weerwoord geformuleerd.

Peterson ontkracht onder meer Wiels’ bewering dat hij en de andere advocaten Wiels nooit juridisch hebben gesteund. De advocaat haalt vier zaken aan die het tegendeel moeten bewijzen.

Peterson stelt daarnaast onder andere ook dat Wiels, tegen het advies van de advocaat in, in september 2010 tekende bij de afsluiting van de Ronde Tafel Conferentie. Wiels zou besloten hebben om te tekenen omdat de champagne al koud stond en hij niks meer kon veranderen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -