26 C
Willemstad
• woensdag 1 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Wiels: RvC sjoemelt wederom

WILLEMSTAD — PS-partijleider Helmin Wiels stelt dat ‘er bij de Raad van Commissarissen (RvC) van Curaçao Ports Authority (CPA) wederom sprake is van een poging tot gesjoemel’. Dat zegt de PS-voorman naar aanleiding van de brief die de RvC naar de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), stuurde in antwoord op het voornemen van de minister om de voltallige RvC te ontslaan.

Volgens Wiels zou de RvC in deze brief hebben ontkend, ‘ooit het besluit te hebben genomen om voor 2,2 miljoen gulden tot aanschaf van het gebouw aan de Pletterijweg over te gaan’.

Zoals de Amigoe, die over de notulen van de bewuste RvC-vergadering beschikt waarin het besluit voor aanschaf werd genomen, reeds uitvoerig heeft bericht, kwam het voorstel van CPA-directeur Humberto de Castro.
Het gebouw is eigendom van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), die tevens de (half)broer is van de president-commissaris Amparo dos Santos.
Juist deze familierelatie en de aanwezigheid van de president-commissaris tijdens de vergadering, was voor minister Martina aanleiding om zijn vertrouwen in de raad op te zeggen.

Wiels hierover:

“Het gaat hier simpelweg om wanbeleid.
Het feit dat de vergadering eigenlijk zonder quorum plaatsvond en dat de aanwezigheid van de president-commissaris vereist was om de beslissing door te kunnen drukken, wijst op illegaal handelen.
Stellen dat zij de beslissing niet hebben genomen, bewijst des te meer dat ze willen sjoemelen om zo mogelijk juridisch onder de aansprakelijkheid uit te komen.
De omstreden beslissingen van de RvC zouden tevens teruggedraaid moeten worden.”

Hij vervolgt door onder meer te reageren op de berichtgeving van deze krant van het afgelopen weekeinde over de misstanden binnen het overheidsbedrijf:

“Nu dat de media terecht uitvoerig hebben bericht over de vele misstanden binnen het havenbedrijf, die mede veroorzaakt werden onder druk van de RvC, zouden de leden hun conclusie moeten trekken.
Het is gewoonweg triest hoe sommige RvC-leden en directeuren binnen overheidsbedrijven tekeer gaan met gemeenschapsgelden.
Net alsof het hun persoonlijk bezit zou betreffen, waarbij er blijkbaar geen besef is van de financiële reikwijdte. Het getuigt gewoonweg van een gebrek aan moraal.
Daarom meen ik dat er een audit moet komen om het bedrijf geheel door te lichten”

, aldus Wiels.

Het Statenlid meent verder dat de effecten van de omstreden aanstellingen van ‘ongekwalificeerd personeel’ binnen het overheidsbedrijf, pas over een aantal maanden zichtbaar zullen worden:

“Men zal het personeel dat niet over de geschikte kennis en werkervaring beschikt op den duur natuurlijk moeten vervangen door capabele mensen.
Dit zal natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengen.”

Het Statenlid meent vervolgens dat de ‘opstelling van CPA-directeur De Castro in opstand is’.

“Dit blijkt onder andere uit het feit dat hij de door minister Martina opgevraagde informatie niet heeft geleverd. Waar nu mijn aandacht naar uit gaat is, welke beslissingen heeft de directeur zelfstandig genomen en welke zijn onder druk van de RvC genomen”

, aldus Wiels.

Zie ook: Havenbedrijf ontkent afluisterpraktijken en screening mails

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -