28 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 00:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Wiels: RvC sjoemelt wederom

WILLEMSTAD — PS-partijleider Helmin Wiels stelt dat ‘er bij de Raad van Commissarissen (RvC) van Curaçao Ports Authority (CPA) wederom sprake is van een poging tot gesjoemel’. Dat zegt de PS-voorman naar aanleiding van de brief die de RvC naar de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), stuurde in antwoord op het voornemen van de minister om de voltallige RvC te ontslaan.

Volgens Wiels zou de RvC in deze brief hebben ontkend, ‘ooit het besluit te hebben genomen om voor 2,2 miljoen gulden tot aanschaf van het gebouw aan de Pletterijweg over te gaan’.

Zoals de Amigoe, die over de notulen van de bewuste RvC-vergadering beschikt waarin het besluit voor aanschaf werd genomen, reeds uitvoerig heeft bericht, kwam het voorstel van CPA-directeur Humberto de Castro.
Het gebouw is eigendom van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), die tevens de (half)broer is van de president-commissaris Amparo dos Santos.
Juist deze familierelatie en de aanwezigheid van de president-commissaris tijdens de vergadering, was voor minister Martina aanleiding om zijn vertrouwen in de raad op te zeggen.

Wiels hierover:

“Het gaat hier simpelweg om wanbeleid.
Het feit dat de vergadering eigenlijk zonder quorum plaatsvond en dat de aanwezigheid van de president-commissaris vereist was om de beslissing door te kunnen drukken, wijst op illegaal handelen.
Stellen dat zij de beslissing niet hebben genomen, bewijst des te meer dat ze willen sjoemelen om zo mogelijk juridisch onder de aansprakelijkheid uit te komen.
De omstreden beslissingen van de RvC zouden tevens teruggedraaid moeten worden.”

- Advertentie -

Hij vervolgt door onder meer te reageren op de berichtgeving van deze krant van het afgelopen weekeinde over de misstanden binnen het overheidsbedrijf:

“Nu dat de media terecht uitvoerig hebben bericht over de vele misstanden binnen het havenbedrijf, die mede veroorzaakt werden onder druk van de RvC, zouden de leden hun conclusie moeten trekken.
Het is gewoonweg triest hoe sommige RvC-leden en directeuren binnen overheidsbedrijven tekeer gaan met gemeenschapsgelden.
Net alsof het hun persoonlijk bezit zou betreffen, waarbij er blijkbaar geen besef is van de financiële reikwijdte. Het getuigt gewoonweg van een gebrek aan moraal.
Daarom meen ik dat er een audit moet komen om het bedrijf geheel door te lichten”

, aldus Wiels.

Het Statenlid meent verder dat de effecten van de omstreden aanstellingen van ‘ongekwalificeerd personeel’ binnen het overheidsbedrijf, pas over een aantal maanden zichtbaar zullen worden:

“Men zal het personeel dat niet over de geschikte kennis en werkervaring beschikt op den duur natuurlijk moeten vervangen door capabele mensen.
Dit zal natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengen.”

Het Statenlid meent vervolgens dat de ‘opstelling van CPA-directeur De Castro in opstand is’.

“Dit blijkt onder andere uit het feit dat hij de door minister Martina opgevraagde informatie niet heeft geleverd. Waar nu mijn aandacht naar uit gaat is, welke beslissingen heeft de directeur zelfstandig genomen en welke zijn onder druk van de RvC genomen”

- Advertisement -

, aldus Wiels.

Zie ook: Havenbedrijf ontkent afluisterpraktijken en screening mails

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -