27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 04:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Wie is…………….

Even voorstellen

Wie is… Bernard Whiteman

onbekende man

Op 31 december 2012 zijn de nieuwe ministers van de het takenkabinet- Hodge ingezworen. Een kabinet bestaande uit experts en niet-politici. Maar wie zijn deze nieuwe ministers? Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun verschillende expertises? De Amigoe zal aan de hand van hun curriculum vitae een antwoord geven op deze vragen.

- Advertentie -

Vandaag: minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Ben Whiteman.

Bernard Denzil WhitemanBernard Denzil Whiteman is van 20 augustus 1954.
Whiteman is door de partij Pueblo Soberano (PS) voorgedragen voor de functie van minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) in het kabinet-Hodge.
Whiteman is gehuwd.

 

 

De nieuwe minister is al jaren werkzaam in de lokale gezondheidszorgsector. Whiteman is van huis uit arts en wordt gezien als een van de experts op gezondheidsgebied.
Whiteman doorliep zijn middelbare school, het Radulphus College, op Curaçao.
In 1977 behaalde hij zijn vwo-diploma, waarna hij naar Colombia verkaste om aan de Universidad del Norte in Barranquilla, Colombia te gaan studeren.
In 1981 behaalt hij daar zijn geneeskundige diploma.
In 1983 begint hij zijn loopbaan in het op Curaçao gevestigde St. Elisabeth Hospitaal (Sehos).
Hij begint als arts-assistent gynaecologie en obstetrie.
Tussen 1983 en 1994 zal Whiteman tal van functies in de lokale gezondheidswereld bekleden.
Zo is hij huisarts bij de dokterskamer te Cas Chiquito.
Verder is hij ook coördinator eerstelijnszorg bij de Geneeskundige- en Gezondheidsdienst (GGD) van het eilandgebied Curaçao.
Uiteindelijk wordt Whiteman aangesteld als hoofd medische zorg bij diezelfde GGD, waarna zijn benoeming als waarnemend hoofd van de GGD volgt.
Deze laatste functie zal hij tot 1994 bekleden.
Voor Whiteman volgt in 1994 zijn aanstelling als directeur van het departement van Volksgezondheid en Milieuhygiëne (Vomil) van het land de Nederlandse Antillen.
Hij zal deze functie tot en met 2002 vervullen.
In dat jaar wordt hij benoemd tot directeur van de Directie Volksgezondheid van de Nederlandse Antillen.
Van 2007 tot oktober 2010 is Whiteman tegelijkertijd ook secretaris van het bestuur van het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV).
Met het uiteenvallen van de Nederlandse Antillen en het opstarten van de nieuwe landen Curaçao en St. Maarten als autonome landen in het Koninkrijk komt er ook een nieuwe baan voor Whiteman.
Hij gaat aan de slag als de eerste inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).
Hij zou deze functie vervullen tot zijn aanstelling als minister belast met ditzelfde ministerie

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -