27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Weer rel om Schotte

Boze Gerrit Schotte
‘Verdwenen’ diplomatiek paspoort zat in eigen kluis

 

Willemstad – Het diplomatieke paspoort van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) is opnieuw inzet van een rel. Verschillende media, met Radio Direct voorop, meldden gisteren dat het eerder als verloren opgegeven diplomatieke paspoort tijdens een huiszoeking in de kluis van de woning van Schotte is gevonden. Dit zou duiden op een valse aangifte en dat is strafbaar. Schotte zelf was gisteren de hele middag en avond onbereikbaar voor commentaar.

- Advertentie -

Advertentie

Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat er bij de huiszoekingen documenten in beslag zijn genomen. Of hier het diplomatieke paspoort tussen zat, kan het OM noch ontkennen noch bevestigen. Twee andere bronnen bevestigen het verhaal tegenover deze krant, maar wensen anoniem te blijven. De huiszoekingen op 9 december werden gedaan omdat de MFK-leider officieel als verdachte is aangemerkt van witwassen van geld en valsheid in geschrifte.

Het Antilliaans Dagblad is in het bezit van de aangifte van Schotte van zijn verloren diplomatieke paspoort bij de politie op 15 april 2013, opgemaakt op 16 april. In de aangifte staat dat hij het verlies in november 2012 (al vijf maanden eerder) had geconstateerd. Naar eigen opgaaf had hij het in de maand september 2012, bij de beëdiging van de nieuwe president in de Dominicaanse Republiek, voor het laatst gebruikt.

De in mei vorig jaar vermoorde PS-politicus Helmin Wiels maakte er in maart 2013 nog melding van dat Schotte bij de begrafenis van de Venezolaanse president Hugo Chávez in die maand gebruik zou hebben gemaakt van zijn diplomatiek paspoort als ministerpresident (Statenleden hebben ook een diplomatiek paspoort).

Ook onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang stelde dat Schotte zich in Caracas zou hebben voorgedaan als premier van het eiland. Hij zou zich door Haïtipresident Michel Martelly, een (politieke) vriend van Schotte, hebben laten aanmelden als regeringsleider. Schotte ontkent op dat moment en laat als bewijs een kopie van zijn gewone paspoort met stempels zien. Maar parlementariër Glenn Sulvaran gelooft hem evenmin en verzoekt Schotte het diplomatieke paspoort te tonen. Vlak daarop, zo blijkt, doet Schotte aangifte bij het wijkteam Punda omdat het diplomatieke paspoort met nummer ‘DRKKJPD47’, afgegeven op 25 oktober 2010, weg zou zijn.

,,Door de abrupte wisseling van 29 september 2012 van de regering, heb ik pas weken later privé- spullen thuisbezorgd gekregen. Het is mij niet bekend hoe deze opruiming van mijn spullen in Fort Amsterdam 17 heeft plaatsgevonden, ik was hierbij niet aanwezig. In mijn ontvangen privéspullen was dit diplomatiek paspoort niet aanwezig”, zo staat in de aangifte.

Op de vraag of er een vermoeden bestaat wie het reisdocument in bezit kan hebben, luidt het antwoord ‘neen’. Saillant detail is dat de aangifte eindigt met de mededeling dat degene die het document ondertekent ervan op de hoogte is dat ‘het doen verstrekken van een reisdocument op grond van een valse aangifte in artikel 194 van het Wetboek van Strafrecht van de Nederlandse Antillen strafbaar is gesteld’. En: dat het verloren reisdocument ‘terstond moet worden ingeleverd als het teruggekregen wordt’.

Het diplomatiek paspoort DRKKJPD47 met functieaanduiding ‘Minister- President van Curaçao; Prime Minister of Curaçao; Président du Conseil de Curaçao’ heeft 25 oktober 2015 als laatste geldigheidsdatum.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. De zoveelste leugen en het zoveelste bedrog van Gerrit Schotte.

  Delinquenten als Schotte heb je in iedere samenleving, daar valt niet aan te ontkomen.

  Curacao is wel de enige samenleving die ik ken waar het wangedrag van iemand als Schotte breed getolereerd wordt en waarin je er, met als hoogst afgemaakte opleiding de lagere school, ministerpresident mee kunt worden.

  Hoe komt dit? Is het domheid bij een groot deel van het volk, de mogelijkheid om mee te profiteren van de leugen en het bedrog of beiden?

  Ik denk dat het voor een groot deel domheid is, de opleiding van de gemiddelde MFK stemmer (en parlementariers!) gaat de lagere school immers niet te boven. Maar je hebt ook louche types als Stella van Rijn die zelfs heimelijk lid is geworden van de MFK om haar dikbetaalde baantje als secretaries generaal te kunnen krijgen en vervolgens met Schotte en een onnozele privefotograaf over de hele wereld belastinggeld te gaan verkwisten aan snoepreizen.

  In geen enkele beschaafde samenleving zou iemand symphatiseren met, laat staan lid worden van, een partij als de MFK. En dat is het meest zorgelijk. Charlatans en clowns als Schotte heb je overal, maar een samenleving die daar haar afkeuring niet over uitspreekt en er zelfs voor kiest om zich door de mafia te laten regeren is reddeloos verloren.

 2. ‘het doen verstrekken van een reisdocument op grond van een valse aangifte in artikel 194 van het Wetboek van Strafrecht van de Nederlandse Antillen strafbaar is gesteld..’

  Als hij geen nieuw diplomatiek paspoort heeft gekregen (hij was niet meer in fuctie) dan is er niks aan de hand dus, want er is niks verstrekt..?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -