24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 04:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Vragen over klachten UTS

- Advertentie -

uts-smallWILLEMSTAD — Pais-Statenlid Eugene Cleopa stelt dat hij in de afgelopen periode tal van klachten heeft gekregen over de dienstverlening en producten die door telecombedrijf UTS worden aangeboden. Dit is voor Cleopa aanleiding om in de pen te klimmen en een brief naar Telecom-minister Earl Balborda (PNP) te sturen. Volgens Cleopa heeft hij klachten gekregen van particulieren, maar ook van bedrijven die dreigen naar de concurrent over te stappen.

In zijn brief aan Balborda benadrukt Cleopa het belang van goede kwaliteitscontrole op telecomgebied om een goede dienstverlening aan de bevolking en aan het lokale bedrijfsleven te kunnen garanderen.
Ook wijst hij op het feit dat goede telecommunicatie een belangrijke vereiste is voor de economische groei, die het eiland op dit moment nodig heeft.

“Op Curaçao biedt UTS diensten aan op het gebied van vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en kabeltelevisie.
Op al deze terreinen heeft UTS te maken met concurrenten, maar de effectieve positie van UTS houdt feitelijk in dat zij eigenlijk een monopolie-positie inneemt.”

Het Statenlid wijst erop dat hij in de afgelopen maanden verschillende klachten over de dienstverlening en producten van UTS heeft gekregen.
Veel van deze klachten hebben betrekking op particulieren en bedrijven, die aan de hand van hun slechte ervaring met UTS al hebben besloten, of aan het overwegen zijn naar een ander telecombedrijf over te stappen.

Maar de klachten van Cleopa hebben niet alleen betrekking op UTS.
In zijn brief verwijst hij ook naar een concurrent van UTS, die gebruik maakt van lichtmasten om telecomkabels aan te leggen. Cleopa, die het bedrijf niet bij naam noemt, heeft het in zijn brief aan de minister over een chaotische handelswijze die tot een verwarde situatie leidt in de lokale wijken.
Volgens Cleopa ligt hier een taak van het Bureau Telecom Post en Utiliteiten (BTPU) om toe te zien of lokale telecombedrijven zich aan de afspraken en regels houden op telecomgebied.

- Advertentie -

In zijn brief voegt Cleopa een serie vragen toe, waarin hij onder meer ingaat op het functioneren van BTPU en of de overheid het met hem eens is dat er noodzaak bestaan voor een interne kwaliteitscontrole bij UTS.
Hij breekt verder een lans voor een audit naar UTS om zo inzicht te krijgen over de kwaliteit van de dienstverlening van het lokale bedrijf, terwijl hij ook vraagt naar de lokale richtlijnen voor het aanleggen van telecomkabels op lichtmasten.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -