27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 19:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Vragen over klachten UTS

uts-smallWILLEMSTAD — Pais-Statenlid Eugene Cleopa stelt dat hij in de afgelopen periode tal van klachten heeft gekregen over de dienstverlening en producten die door telecombedrijf UTS worden aangeboden. Dit is voor Cleopa aanleiding om in de pen te klimmen en een brief naar Telecom-minister Earl Balborda (PNP) te sturen. Volgens Cleopa heeft hij klachten gekregen van particulieren, maar ook van bedrijven die dreigen naar de concurrent over te stappen.

In zijn brief aan Balborda benadrukt Cleopa het belang van goede kwaliteitscontrole op telecomgebied om een goede dienstverlening aan de bevolking en aan het lokale bedrijfsleven te kunnen garanderen.
Ook wijst hij op het feit dat goede telecommunicatie een belangrijke vereiste is voor de economische groei, die het eiland op dit moment nodig heeft.

“Op Curaçao biedt UTS diensten aan op het gebied van vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en kabeltelevisie.
Op al deze terreinen heeft UTS te maken met concurrenten, maar de effectieve positie van UTS houdt feitelijk in dat zij eigenlijk een monopolie-positie inneemt.”

Het Statenlid wijst erop dat hij in de afgelopen maanden verschillende klachten over de dienstverlening en producten van UTS heeft gekregen.
Veel van deze klachten hebben betrekking op particulieren en bedrijven, die aan de hand van hun slechte ervaring met UTS al hebben besloten, of aan het overwegen zijn naar een ander telecombedrijf over te stappen.

Maar de klachten van Cleopa hebben niet alleen betrekking op UTS.
In zijn brief verwijst hij ook naar een concurrent van UTS, die gebruik maakt van lichtmasten om telecomkabels aan te leggen. Cleopa, die het bedrijf niet bij naam noemt, heeft het in zijn brief aan de minister over een chaotische handelswijze die tot een verwarde situatie leidt in de lokale wijken.
Volgens Cleopa ligt hier een taak van het Bureau Telecom Post en Utiliteiten (BTPU) om toe te zien of lokale telecombedrijven zich aan de afspraken en regels houden op telecomgebied.

- Advertentie -

In zijn brief voegt Cleopa een serie vragen toe, waarin hij onder meer ingaat op het functioneren van BTPU en of de overheid het met hem eens is dat er noodzaak bestaan voor een interne kwaliteitscontrole bij UTS.
Hij breekt verder een lans voor een audit naar UTS om zo inzicht te krijgen over de kwaliteit van de dienstverlening van het lokale bedrijf, terwijl hij ook vraagt naar de lokale richtlijnen voor het aanleggen van telecomkabels op lichtmasten.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -