VP | Voor het eerst livestream tijdens maag- en darmoperatie

Vlnr-Dr.-Sergion-Leon-Prof-David-Rosin-Dr.-Dilip-Dan-Dr.-Patrick-Fa-Si-Oen

Voor het eerst livestream tijdens maag- en darmoperatie. Foto Vlnr Dr. Sergion Leon, Prof David Rosin, Dr. Dilip Dan en Dr. Patrick-Fa-Si-Oen

CURAÇAO – In het auditorium van het Sehos heeft onlangs een internationaal evenement plaatsgevonden in het kader van obesitas. Tijdens de Joint Meeting of the Caribbean Obesity Forum and the Caribbean Society for Endoscopic Surgeons werden ook  twee endoscopische maag- en darmoperaties uitgevoerd.

Met een livestream konden diverse experts en het publiek de operaties volgen vanuit het auditorium. De operaties werden uitgevoerd door chirurg Patrick Fa Si Oen en zijn assistent dokter David Nellensteijn. Het is voor het eerst dat er gebruik wordt gemaakt van livestream tijdens operaties op ons eiland. Naar de audiovisuele interacties werd er ook aandacht besteed aan specifieke regionale oplossingen voor obesitas en samenwerkingen ten bate van de lokale gezondheidszorg.

Erkenning
Het evenement werd afgesloten met een gala in een Renaissance Hotel waarbij oud-gynaecologen dokter Sergio Leon en dokter Jacques Capello werden geëer. Beide dokteren kregen erkenning voor hun rol als lokale grondleggers van de endoscopische chirurgie op Curaçao.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *