Voortvluchtige De Pool ingerekend

Giovanni-de-Pool-Sr

De voortvluchtige Giovanni de Pool Sr

LA GUAJIRA/WILLEMSTAD — Giovanni de Pool sr. is door ambtenaren van de Immigratie in Colombia aangehouden. Hij werd gesignaleerd met een ‘red notice’ door Interpol. De Pool probeerde vanuit Venezuela naar La Guajira te reizen en de grens met Colombia over te steken. Dat bevestigde woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie desgevraagd vandaag.

Giovanni de Pool is verdachte in de Scorpiozaak. Vorig jaar vond het OM 11 kilo cocaïne, xtc, marihuana, twee vuurwapens en een groot bedrag contant geld bij de verdachten thuis aan de Caracasbaaiweg en in Piscadera Bay Resort.

In deze zaak die de naam ‘Scorpio’ kreeg, zijn in februari van dit jaar al celstraffen opgelegd aan familieleden van De Pool De Pool werd samen met de andere verdachten in verband met de drugszaak Scorpio opgepakt maar later vrijgelaten.

Na zijn vrijlating diende het OM opnieuw een vordering in voor bevel tot bewaring tegen De Pool, maar hij was al vertrokken naar Venezuela voor, volgens zijn advocaat Everett Wilsoe, ‘medische behandeling’.

Sindsdien is De Pool niet meer op het eiland gesignaleerd. De rechter-commissaris heeft achteraf besloten De Pool toch voor acht dagen te laten opsluiten. Deze periode begint te tellen op het moment dat De Pool weer op het eiland is.

De beschikking kwam nadat was gebleken dat De Pool nergens – niet op Curaçao, op Aruba, op Bonaire noch op St. Maarten of Saba – ingeschreven staat.

Het OM wacht sindsdien zijn terugkomst af, om uitvoering te geven aan de beschikking van de rechter-commissaris. “Nu start het proces om hem hier te krijgen. Dat zal enkele dagen duren. Een uitlevering neemt namelijk zijn tijd”, aldus Serphos.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *