28 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Voortbestaan Mambo is gegarandeerd

Door herfinanciering Girobank

WILLEMSTAD — Het voortbestaan van de strandbar Mambo Beach is door een herfinanciering van de Girobank veilig gesteld. De achterstallige huur van 327.200 gulden aan Cordelco NV, de projectontwikkelaar van de boulevard (BLVD) bij Bapor Kibrá, werd op 4 januari door de bank voldaan. Dit was een dag voordat de door de rechter gestelde maandtermijn verstreek. “Hiermee zijn dus, met grote dank aan de bank, de ontbinding van het huurcontract en een faillissement afgewend”, aldus een opgeluchte Mambo-eigenaar Henny van der Hek.

mambo Van der Hek is ervan overtuigd dat na afronding van de bouwwerkzaamheden Mambo de oude bezoekersaantallen weer aan zal weten te trekken.
Van der Hek is ervan overtuigd dat na afronding van de bouwwerkzaamheden Mambo de oude bezoekersaantallen weer aan zal weten te trekken.

Hij licht toe dat gedurende de maand januari de verdere openstaande schulden beslecht zullen worden en dat de herfinanciering een langetermijnoplossing heeft geboden om het voortbestaan te garanderen van de strandbar, die inmiddels tot een waar begrip is uitgegroeid.

Aan de herfinanciering gingen twee maanden onderhandelingen met de bank vooraf.
Over deze stressvolle periode stelt Van der Hek het volgende:

“Ik heb me eigenlijk geen enkel moment bezig gehouden met hoe het zover heeft kunnen komen en of ik zaken anders had moeten aanpakken, ik heb me puur gericht op het zoeken naar een oplossing.”

De populaire strandbar had begin april de deuren gesloten voor de grootste projectontwikkeling van de Curaçao Beach Boulevard (nu gepromoot als BLVD), om begin augustus de deuren weer te openen.
Van der Hek benadrukt dat Mambo hierdoor een behoorlijke inkomstenderving heeft geleden.

Het terrein tussen Lions Dive en de strandbar Wet&Wild valt onder projectontwikkelaar Cordelco NV, die deel uitmaakt van Curaçao Beach Resort NV (CBR).
Mambo kon, na een omvangrijke investering van 3 miljoen gulden in het project, begin augustus niet aan de huurverplichtingen voldoen.
Hierop werd een betalingsregeling getroffen.
De boulevard bevindt zich nu in een afbouwfase en volgens Van der Hek staat de afronding van de bouwwerkzaamheden gepland voor begin maart.

“Het was voor ons door de overlast van de bouwwerkzaamheden, waarbij we geen beschikking hadden en nog niet hebben over toiletten, een luifel waardoor alles inregent en eigen entree, bijna onmogelijk om de beachclub te exploiteren.
Sterker nog, we zijn een strandbar maar hebben geen zand op ons strand. Dat is net zoiets alsof je een bar runt zonder bier.
Vandaar dat het moeilijk werd om aan de huur te voldoen.
Hiervoor werd geen enkel begrip getoond terwijl de einddatum van de bouwwerkzaamheden meerdere malen werd verschoven”

, aldus Van der Hek.

Op 1 september vroeg Mambo om de betalingscyclus een maand later te starten, waarmee Cordelco niet akkoord ging en op 2 oktober de betalingsovereenkomst ontbond.
Mambo werd in gebreke gesteld en kreeg een aanmaning.

“Daarop zijn ze onmiddellijk naar de rechter gestapt en met het vonnis in de media getreden. Ik heb van verschillende oude huurders van de BLVD (huurders die al voor de ontwikkeling van de boulevard op het strand gevestigd waren, red.) de feedback gekregen dat men dit als unfair heeft ervaren.
Zo is ook de indruk ontstaan dat men mij weg wilde hebben om vervolgens de huurprijs per vierkante meter flink op te kunnen schroeven en een nieuwe huurder aan te trekken.
Ook wilde men blijkbaar mijn investering van 3 miljoen afpakken, want dat had dus gekund. Mijn mening is dat CBR de oude huurders met respect dient te behandelen aangezien wij in het verleden dit gebied gezamenlijk tot datgene hebben ontwikkeld, wat het nu is”

, aldus Van der Hek die stelt nu strikt zakelijk met de verhuurder CBR te communiceren.
Hij benadrukt het ‘algemeen belang’ van een gezamenlijke inzet.

“De strook tussen Lions Dive tot aan Sunscape Resort moet zich blijven inzetten om zowel toeristen en cruisepassagiers als lokale bezoekers aan te trekken om het geheel te doen slagen. Mambo wil toeristen blijven trekken, het liefst zo veel mogelijk ‘repeaters’, zoals we dat altijd hebben gedaan waarbij een mooie mix met het lokale uitgaanspubliek ontstond.
Hierbij moet concurrentie niet de drijfveer zijn, de gasten consumeren sowieso langs de hele strook en ik ben ervan overtuigd dat als het bijvoorbeeld bij de ijssalon goed loopt, het bij mij ook goed zal lopen”

, aldus Van der Hek.
Hij stelt er ‘heilig van te zijn overtuigd’ dat als de faciliteiten eenmaal voltooid zijn, Mambo weer op dezelfde bezoekersaantallen kan rekenen als voor de start van de bouwwerkzaamheden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -