Voorlopige hechtenis Jaap van den Heuvel opgeheven

Jaap van den HeuvelPhilipsburg – ,,Ik ben blij dat ik mijn paspoort terug heb”, zei een opgeluchte Jaap van den Heuvel nadat de rechter-commissaris gisteren zijn voorlopige hechtenis en alle daaraan gekoppelde voorwaarden ophief. ,,Mijn advocaat heeft goed werk voor me gedaan.”

Advertentie

Van den Heuvel, eigenaar van nachtclub Bada Bing, is samen met het onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge verdachte in het Orca-onderzoek.
In maart vorig jaar dook een video op waarop is te zien hoe Van den Heuvel een kennelijk groot geldbedrag toeschuift aan Illidge.
De verdenking van omkoping is echter lastig te bewijzen, mede omdat beide verdachten volhouden dat het om de afbetaling van een lening ging.
Het Openbaar Ministerie verdenkt Van den Heuvel en Illidge nu van witwassen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.
Van den Heuvel zat vorig jaar achttien dagen vast, terwijl Illidge eerder dit jaar tien dagen achter de tralies zat.
Toen de rechter- commissaris de schorsing van Van den Heuvels voorlopige hechtenis beviel, werden daaraan verschillende voorwaarden verbonden.
Zo moest hij zijn paspoort inleveren, mocht hij niet praten met het personeel in zijn bedrijf en mocht hij ook geen andere misdrijven begaan.
De nachtclubeigenaar heeft zich sindsdien geheel aan de opgelegde beperkingen gehouden.
Zijn advocaat Cor Merx heeft ongelijke behandeling aangevoerd als argument voor opheffing van de voorlopige hechtenis, omdat aan medeverdachte Illidge na zijn vrijlating nimmer beperkingen zijn opgelegd.
De rechtszaak staat gepland voor 7 mei.

Archief Video Omkoping

Bron-1: caribischnetwerk.ntr.nl

Bron-2: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *