28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

VK | Premier Curaçao dient ontslag in

HomeMediaVK | Premier Curaçao dient ontslag in
Ivar Asjes-10
Premier Ivar Asjes dient ontslag in

Premier Ivar Asjes van Curaçao heeft maandagavond half zeven (lokale tijd) zijn ontslag ingediend bij gouverneur Lucille George-Wout.De partij van Asjes, Pueblo Soberano, had eerder op de dag het vertrouwen in de minister-president opgezegd.

Pueblo Soberano heeft niet bekendgemaakt waarom het vertrouwen in de premier is opgezegd, maar de PS-fractie botste de afgelopen maanden een aantal keer openlijk met Asjes over verschillende beleidskwesties.

Het vertrek van Asjes leidt niet direct tot de val van het kabinet.

Een van de meningsverschillen draaide om de steun die de premier bleef geven aan de gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels. Zij ligt zwaar onder vuur na het verschijnen van een kritisch rapport van de Curaçaose Ombudsman over haar functioneren. De fractie zou haar niet meer willen steunen.

Minister van Volksgezondheid Ben Whiteman is maandagavond door de gouverneur gevraagd de functie van minister-president waar te nemen voor een periode van drie maanden. Whiteman heeft de functie geaccepteerd. Hij zei tegen de pers de gang van zaken rond het vertrek van Asjes te betreuren.

Asjes liet volgens Curaçao Chronicle onlangs weten, dat hij niet van plan was om zich na het aflopen van zijn termijn kandidaat te stellen voor een politieke functie.

Bron: Volkskrant

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ben Whiteman, geflipte huisarts, minister van gezondheid zonder visie, mag nu de partij van Helmin Wiels als MinPres vertegenwoordigen. Een navrant voorbeeld van een hekkensluiter van een PS in verval. De ene Wiels is de andere niet, dat is gebleken.
    Het verzoek “wil de laatste het licht uitdoen” is Whiteman op het lijf geschreven. Wat overblijft is een Boulevard met de naam waar zelfs geen bomen willen groeien, omdat niemand weet wie ze water wil geven. Symbolisch voor de P.S. Zonder Helmin Wiels.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties