DvhN | Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van Wijk

de 24-jarige Bas van Wijk uit Curacao werd vermoord tijdens een beroving

AMSTERDAM (ANP) – De politie heeft woensdag vijf verdachten aangehouden voor de fatale schietpartij zaterdag bij een recreatieplas in Amsterdam die de 24-jarige Bas van Wijk het leven kostte. Het gaat om vijf Amsterdammers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar oud.

De politie meldt dat twee verdachten (26 en 20) door arrestatieteams in Zandvoort zijn aangehouden. De andere drie (18, 19 en 20) zijn op verschillende plekken in Amsterdam opgepakt. De verdachten zitten in alle beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. “Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over deze verdachten en/of de verdenkingen tegen hen gedeeld”, aldus de politie, die nog steeds op zoek is naar getuigen.

Volgens de familie werd Van Wijk doodgeschoten toen hij wilde voorkomen dat een horloge van zijn vriend werd gestolen. “Bas ging afgelopen zaterdag met zijn vrienden op pad en kwam niet meer terug. Hij wilde voorkomen dat het horloge van zijn vriend werd gestolen en kreeg daarvoor een kogel in zijn bovenbeen en in zijn borst”, liet de familie eerder op woensdag weten.

De dood van Van Wijk heeft tot grote verontwaardiging geleid. Vrijdag wordt er een stille tocht gehouden. Met de hashtag ‘Gerechtigheid voor Bas’ roepen twitteraars op om aanstaande zondag te komen demonstreren op de Dam in Amsterdam.

Bron: Dagblad van het Noorden

5 Reacties op “DvhN | Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van Wijk

 1. Wanneer wordt Nederland verlost van deze rechterlijke macht en verkeerde advocaten.

 2. Eens met de reacties.

  Maar patserig Stephen Capella gedrag, met een Rolex ter waarde van 4 Kia Picantos om je pols lopen, is ook afkeurenswaardig.

  Naar verluid is golddigger Stella van Rijn op zoek naar naam en adres van de eigenaar.

 3. In Nederland is de rechtspraak gericht op de dader en niet de slachtoffer. Alles is gericht om het terugbrengen van moordenaars en pedofielen in de maatschappij. Vooral maar blijven spitsen dat de daders eigenlijk een slechte jeugd hadden. Links Nederland is goed aanwezig in de rechterlijke macht en bij advocaten. Daarom lachen de criminelen overal op de wereld op Nederland.

 4. joop savaneta

  De rechterlijke macht in Nederland zou eigenlijk in zijn geheel vervangen moeten worden. Zij zijn onder meer de grote schuldigen van de teloorgang van Nederland. Bijna iedereen is het daar mee ééns maar er gebeurd niets omdat deze dames en heren voor het leven zijn benoemd.

 5. Moord is iets universeels en dagelijks sterven talloze mensen een gewelddadige dood. In Nederland ook. Wat ook opvalt is het feit dat een leven in Nederland wel bijzonder weinig waard is. De rechterlijke straffen zijn bijzonder laag, goedkoop, en vooral belachelijk, en worden personen zelfs om politieke redenen vermoord. Doden op bestelling is ook een normale gang van zaken in Nederland. Schokkend genoeg is ook het aantal moorden op tieners omhooggevlogen. Maar zelfs kinderen worden moordenaars, en wordt er rekening gehouden met zijn “leeftijd” i.v.m. de uitspraak en moet hij behandeld worden in een inrichting. Wel wel wel. Wat mij bij bleef is het volgende; een jaar of bijna een jaar geleden waren een vader en zijn zoon aan het “racen” in een bebouwde kom. Eén of (volgens mij) twee personen werden dood gereden. De vader kreeg 4 jaar gevangenisstraf, de rechter vond de straf zelfs te hoog en hij kreeg slechts drie jaar en de zoon let wel; 150 (honderdenvijftig) uren taakstraf. Dronken achter het stuur en met grote hoeveelheid drugs en/of lachgas iemand doodrijden is een sport geworden in Nederland. Kortom, je mag overal en altijd drugs in combinatie met alcohol gebruiken, onschuldige burgers doodrijden, je wordt een held en een belachelijke strafje mag je uitzitten. Een leven is inderdaad niet veel waard in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *