28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Vigilante: ‘Asjes, stop met verbergen makamba adviseur’

HomeMediaVigilante: ‘Asjes, stop met verbergen makamba adviseur’
Lilo Sulvaran - Vigilante
Lilo Sulvaran – Vigilante

Willemstad – De Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante heeft in een opiniestuk in de editie van gisteren premier Asjes uitgedaagd om zijn makamba adviseur die hij verborgen houdt, de volgende keer naar de sede mee te nemen.

Het stuk is geschreven door hoofdredacteur Lilo Sulvaran, broer van het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

De teneur van het stuk is dat Asjes het heel erg moet hebben van anderen zoals zijn adviseur en de familie Sulvaran.

,,Volgende keer als je naar de sede van Pueblo Soberano gaat, ga dan met de MAKAMBA (zo in kapitalen in het stuk aangegeven, red.) die jij naar Nederland en Aruba meenam om met Plasterk te praten en voor Curaçao te onderhandelen. Hou die persoon voor GEEN ENKEL Soberanolid verborgen, laat die persoon met jou naar binnen gaan, de mensen leren kennen, en laat die persoon de microfoon stevig vasthouden op het moment dat je idealistische landskinderen bekritiseert die geen ruimte hebben om zich lafhartig op te stellen in onze strijd voor de autonomie.”

Asjes is in de ogen van de auteur een verrader.

,Het oranje rokje dat je zal aantrekken om met de Nederlanders te dansen die ons zwarten noemden, is het bewijs van jouw verraad.”

De premier wordt ook opgeroepen om aan de slag te gaan.

,,Ga maar werken om mensen bij Sedreko te ontslaan, bel Rutte op om hem te groeten en zeg dat hij zich geen zorgen hoeft te maken want hij mag zeggen dat wij blij zijn om zwarte Piet te zijn.”

Binnen de fractie van de PS zou er volgens de schrijver ook kritiek zijn op de premier.

,,Als je in de gelegenheid bent, ga dan langs bij de fractie, vraag wat de leden van jou vinden, zij hebben namelijk alles aan Sulvaran verteld. En dat zal allemaal naar buiten komen Ivaartje.”

De auteur rept in het stuk ook over Asjes, de man van 850 stemmen. Dankzij een besluit van Glenn Sulvaran is hij tegenwoordig de premier.

Vigilante: Ivar Asjes werd Minister President met 850 stemmen

,,Zonder Helmin Wiels, zonder Glenn Sulvaran zou Asjes tegenwoordig bij de rechtbank speculaties aan moeten vechten dat hij geld verdient zonder dat hij daarvoor werkt.”

Pueblo Soberano is volgens de hoofdredacteur schatplichtig aan de familie Sulvaran. Het was advocaat Peppie Sulvaran die de ‘Nee’-campagne van Wiels ten tijde van het referendum een boost gaf toen hij protesteerde tegen de rol van de Procureurgeneraal.

De hoofdredacteur werd door Wiels benaderd om een concept op te stellen voor het dekolonisatieproces dat op het eiland van start moest gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Aanval Asjes tegen ‘corrupte journalisten’ 

Dit artikel is geplaatst in
  1. Met andere woorden Zodra deze regering weg kan Meneer Schotte weer aan de gang met zijn doel, het plunderen van de Staats kas bijeen gebracht door de burgers en bedrijven van Curaçao. Tja en zoals zij dat willen voor een complete periode van 4 jaren. Ik geef je mijn zege, maar houd rekening geen enkele Curaçaoënaar komt terug uit Nederland, Nederlanders, Amerikanen, Duitsers en Belgen gaan vertrekken. Bedrijven gaan dicht want de eigenaren verkopen de boel. Maar kom dan niet aan de poorten van Nederland kloppen dat het zo slecht gaat. Dit is wat je wil????

  2. Asjes en de bestaande regering moeten WEG.

    Either you like it or not..zal er dalijk de referendum komen voor reforma, en iedereen weet dat het gaat winnen.

    Dus Asjes, probecha unratu so mas pas unbeki bo no tei mas, POTO POTO BOBO!

  3. Dankzij het feit dat bij ons de democratie gewaarborgd wordt door Nederland kan Sulvaran in zijn van alle kwaliteit gespeende roddelkrant deze kreten slagen.
    In Venezuela hebben Chavez/Maduro en de hunnen alle media al lang de mond gesnoerd en als wij overgleverd zouden zijn aan MFK/Reforma trawanten zaten wij hier in hetzelfde bootje. Word wakker Curaçao!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties