29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 12:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Vier dagen dobberen

reddingsvlotWillemstad – Eén van de Curaçaose bemanningsleden van het gezonken jacht nabij Cuba, Silvio Helmijr, heeft vier dagen in een reddingsboot op zee gedobberd zonder water en eten. Dat heeft de politie gisteravond bekendgemaakt.

De man is aan de kustlijn bij Maisí, vlakbij Guantanamo, in de reddingsboot gevonden, samen met het lichaam van een ander bemanningslid.
Hij bleek niet meer in leven.
Drie andere schipbreukelingen worden nog altijd vermist.
Op 2 december is het Immigratiekantoor in Havanna in contact getreden met de Koninkrijksambassade in Havanna met de mededeling dat Helmijr bij hen was gebracht.
Doordat hij geen identificatiebewijs/ reisdocumenten noch geld bij zich had, is hem geen toestemming verleend om in een hotel te verblijven maar verblijft hij in het kantoor van de Immigratiedienst.

Kustwacht miste reddingsboot
Tijdens de vier dagen waarop Helmijr op zee dobberde, zegt hij op zee een Amerikaanse boot van de kustwacht en een helikopter te hebben gezien, maar dat zij hen waarschijnlijk niet konden spotten door de zeer hoge golven.
Uit de verklaring van de overlevende blijkt dat de vijf bemanningsleden zich in de boot ‘Broker Vessel’ begaven.
Op de boot was een Amerikaanse vlag gevestigd, omdat ze vanaf New York naar de Dominicaanse Republiek en Curaçao voeren.
Onderweg kregen zij te maken met een storm en het schip zonk binnen enkele minuten.
De bemanningsleden hadden net genoeg tijd om in de reddingsboot te springen, die lek bleek te zijn.
Volgens Helmijr werden twee bemanningsleden binnen enkele seconden door de hoge golven van boord gespoeld.
Wanneer het volgende bemanningslid verdwenen is, is niet bekend, omdat Helmijr zich dat niet kan herinneren.
Volgens Helmijr is de man die samen met hem vier dagen zonder eten en drinken op zee dobberde, vlak voor de redding overleden.
De stoffelijke resten van deze man zijn ondergebracht in een mortuarium in Santiago de Cuba. Het Immigratiekantoor op Cuba is niet op de hoogte of de Cubaanse kustwacht in actie is gekomen, nadat bekend werd dat er nog drie personen vermist zijn.
Er vindt bemiddeling plaats door Directie Buitenlandse Betrekkingen in samenwerking met de Koningkrijksambassade in Havana voor afgifte van een noodpaspoort en een e-ticket voor terugkeer naar Curaçao.
De betrokken familieleden zijn geïnformeerd en krijgen de nodige begeleiding.
Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -