25 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Vier dagen dobberen

reddingsvlotWillemstad – Eén van de Curaçaose bemanningsleden van het gezonken jacht nabij Cuba, Silvio Helmijr, heeft vier dagen in een reddingsboot op zee gedobberd zonder water en eten. Dat heeft de politie gisteravond bekendgemaakt.

De man is aan de kustlijn bij Maisí, vlakbij Guantanamo, in de reddingsboot gevonden, samen met het lichaam van een ander bemanningslid.
Hij bleek niet meer in leven.
Drie andere schipbreukelingen worden nog altijd vermist.
Op 2 december is het Immigratiekantoor in Havanna in contact getreden met de Koninkrijksambassade in Havanna met de mededeling dat Helmijr bij hen was gebracht.
Doordat hij geen identificatiebewijs/ reisdocumenten noch geld bij zich had, is hem geen toestemming verleend om in een hotel te verblijven maar verblijft hij in het kantoor van de Immigratiedienst.

Kustwacht miste reddingsboot
Tijdens de vier dagen waarop Helmijr op zee dobberde, zegt hij op zee een Amerikaanse boot van de kustwacht en een helikopter te hebben gezien, maar dat zij hen waarschijnlijk niet konden spotten door de zeer hoge golven.
Uit de verklaring van de overlevende blijkt dat de vijf bemanningsleden zich in de boot ‘Broker Vessel’ begaven.
Op de boot was een Amerikaanse vlag gevestigd, omdat ze vanaf New York naar de Dominicaanse Republiek en Curaçao voeren.
Onderweg kregen zij te maken met een storm en het schip zonk binnen enkele minuten.
De bemanningsleden hadden net genoeg tijd om in de reddingsboot te springen, die lek bleek te zijn.
Volgens Helmijr werden twee bemanningsleden binnen enkele seconden door de hoge golven van boord gespoeld.
Wanneer het volgende bemanningslid verdwenen is, is niet bekend, omdat Helmijr zich dat niet kan herinneren.
Volgens Helmijr is de man die samen met hem vier dagen zonder eten en drinken op zee dobberde, vlak voor de redding overleden.
De stoffelijke resten van deze man zijn ondergebracht in een mortuarium in Santiago de Cuba. Het Immigratiekantoor op Cuba is niet op de hoogte of de Cubaanse kustwacht in actie is gekomen, nadat bekend werd dat er nog drie personen vermist zijn.
Er vindt bemiddeling plaats door Directie Buitenlandse Betrekkingen in samenwerking met de Koningkrijksambassade in Havana voor afgifte van een noodpaspoort en een e-ticket voor terugkeer naar Curaçao.
De betrokken familieleden zijn geïnformeerd en krijgen de nodige begeleiding.
Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -