32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

Vier dagen dobberen

HomeLandenRegioVier dagen dobberen

reddingsvlotWillemstad – Eén van de Curaçaose bemanningsleden van het gezonken jacht nabij Cuba, Silvio Helmijr, heeft vier dagen in een reddingsboot op zee gedobberd zonder water en eten. Dat heeft de politie gisteravond bekendgemaakt.

De man is aan de kustlijn bij Maisí, vlakbij Guantanamo, in de reddingsboot gevonden, samen met het lichaam van een ander bemanningslid.
Hij bleek niet meer in leven.
Drie andere schipbreukelingen worden nog altijd vermist.
Op 2 december is het Immigratiekantoor in Havanna in contact getreden met de Koninkrijksambassade in Havanna met de mededeling dat Helmijr bij hen was gebracht.
Doordat hij geen identificatiebewijs/ reisdocumenten noch geld bij zich had, is hem geen toestemming verleend om in een hotel te verblijven maar verblijft hij in het kantoor van de Immigratiedienst.

Kustwacht miste reddingsboot
Tijdens de vier dagen waarop Helmijr op zee dobberde, zegt hij op zee een Amerikaanse boot van de kustwacht en een helikopter te hebben gezien, maar dat zij hen waarschijnlijk niet konden spotten door de zeer hoge golven.
Uit de verklaring van de overlevende blijkt dat de vijf bemanningsleden zich in de boot ‘Broker Vessel’ begaven.
Op de boot was een Amerikaanse vlag gevestigd, omdat ze vanaf New York naar de Dominicaanse Republiek en Curaçao voeren.
Onderweg kregen zij te maken met een storm en het schip zonk binnen enkele minuten.
De bemanningsleden hadden net genoeg tijd om in de reddingsboot te springen, die lek bleek te zijn.
Volgens Helmijr werden twee bemanningsleden binnen enkele seconden door de hoge golven van boord gespoeld.
Wanneer het volgende bemanningslid verdwenen is, is niet bekend, omdat Helmijr zich dat niet kan herinneren.
Volgens Helmijr is de man die samen met hem vier dagen zonder eten en drinken op zee dobberde, vlak voor de redding overleden.
De stoffelijke resten van deze man zijn ondergebracht in een mortuarium in Santiago de Cuba. Het Immigratiekantoor op Cuba is niet op de hoogte of de Cubaanse kustwacht in actie is gekomen, nadat bekend werd dat er nog drie personen vermist zijn.
Er vindt bemiddeling plaats door Directie Buitenlandse Betrekkingen in samenwerking met de Koningkrijksambassade in Havana voor afgifte van een noodpaspoort en een e-ticket voor terugkeer naar Curaçao.
De betrokken familieleden zijn geïnformeerd en krijgen de nodige begeleiding.
Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties