Verscherping beveiliging ministers en bevolking besproken

PolitieWILLEMSTAD — Niet alleen de beveiliging van de ministers, maar ook van de gehele bevolking moet verscherpt worden. Dit werd vanochtend besproken tijdens de wekelijkse vergadering van de coalitiepartijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. De coalitiepartijen zijn het hier allemaal mee eens, zegt Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) desgevraagd tegenover de Amigoe.

Advertentie

Zoals bekend, heeft minister Bernard ‘Ben’ Whiteman inmiddels al extra beveiliging gekregen. De beveiliging van de andere ministers zal, indien nodig, na een risico-analyse verscherpt worden.

De de bevolking moet echter ook extra beveiligd worden tegen de stijgende criminele activiteiten op het eiland en hiervoor is eveneens een plan opgesteld, voegt Cijntje eraan toe.
Zo zal de politie onder meer een andere manier van patrouilleren introduceren. Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) heeft eerder ook al aangekondigd dat er straks meer blauw op straat zal zijn, wat versterkt wordt met onder andere cameratoezicht. Ook zal de politie, zoals recentelijk, preventieve controles verrichten in de wijken en in het verkeer.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *