28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:39

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021ParadiseFM | Grote evaluatie binnen PAR

ParadiseFM | Grote evaluatie binnen PAR

Binnen de partij PAR vindt deze dagen een grote evaluatie plaats over de verkiezingsnederlaag van 19 maart. Dat meldt de Extra vandaag.

Ten opzichte van de verkiezingen vier jaar eerder heeft de partij 7000 stemmen verloren en daarmee twee parlementszetels. Binnen de partij wordt gezocht naar een oorzaak hiervoor.

Partijleden krijgen een evaluatie waarop ze kunnen aangeven wat volgens hen de oorzaak is van het grote verlies aan stemmen. Als suggesties worden op de lijst verschillende zaken genoemd, zoals de prestaties van ministers en Statenleden en de aanpak van de coronacrisis.

Maar ook de diefstal van 600 kilo cocaïne uit een politiebureau en de slechte stand van het wegennet.

Bron: ParadiseFM

15 reacties

 1. PAR heeft de grote bolo helemaal opgegeten, en wat hebben we overgehouden? Gaten in de wegen. En een hoop rotzooi

  nu willen MFK en PNP graag aanschuiven aan de tafel met de Bolo die nog wel even uit nederland moet komen. Wordt in de COHO oven gebakken.

  Pisas wil graag starten met centjes in de kas, net als vorige keer.
  Kan hij gaan spatten en feesten. Verder zal het hem een worst wezen. Familie en friends plaatsen net als vorige x.
  Gelukkig is COHO er dit maal.

 2. PAR zou de corruptie aanpakken en was voor transparantie. Niets van gezien. Corruptie van de PIN werd toegelaten. Eigen corruptie en neptonisme van MAN en PAR werd niet aan gedaan. Perse moesten Steven Croes en Marilou Capriles nog 1 jaar salaris krijgen. Het was zo belangrijk om eigen salarissen te verhogen.
  Curacao is de PAR spuugzat. Zonder de ‘makamba’ stemmen zouden ze 1 zetel krijgen.

 3. 11.788 stemmen voor de PAR die van 6 naar 4 zetels is gegaan. Geen restzetels overigens, want die zijn – dankzij het kiesstelsel op C – allemaal naar Pik P’s partij gegaan, 27,8 % bij een opkomst van bijna 74%.
  Tja, kan verkeren.

 4. Verwacht werd na MFK dat ze minder zouden stelen en dingen een beetje zouden aanpakken en oppakken. Maar van de oude dieven werd niks eigenlijk aangepakt. Het kwam alleen tot woorden en het geblaat was van iets hoger niveau.
  Het stelen, precies het zelfde of zelfs erger.

 5. Mfk en pnp zijn geen kruimeldieven maar witteboordencriminelen. Een miljard plus 700 miljoen door schotte pisas en escorte.

 6. Kaat, de Man heeft zich alleen maar geopenbaard als een stelletje lafaards. In juni vorig jaar als coalitiepartij de handtekening zetten voor drastische bezuinigingen om geld binnen te harken voor hun salaris en dat van de ambtenaren en vervolgens je verantwoordelijkheid niet nemen en de einddatum van formele afhandeling voor januari niet respecteren. Vervolgens neemt de Par zijn verantwoording om dat in maart alsnog af te handelen maar dat wordt met een flut argument door de Man geblokkeerd. Hoe schijnheilig kan je zijn.
  Het is maar goed dat een dergelijke partij is verworden tot een splinterpartijtje.
  Wat de toekomst brengt weten we niet. Van witte boorden criminelen naar kruimeldieven ?? De tijd zal het leren.

 7. Weten ze nog steeds niet waarom ze hebben zo erg verloren??? Ze moeten toch zelf kunnen zien dat ze 4 jaar niks maar ook niks positiefs hebben gepresteerd in geen enige opzicht, vol leugens, wat hebben ze gedaan met het geld dat ze van Nederland hebben ontvangen, omdat het zeker niet naar hulp voor de mensen op Curacao is gegaan die eten hebben gekregen van de Rode Kruis,niet van of bijna niet van de regering van PAR/MAN/PIN. Nepotisme en meer nepotisme,en vrienden bevorderen. En dan weten ze niet waarom? Ik denk dat met de PAR zou het zo gaan zoals met Partido Demokraat, dus weg uit de politiek. En het laatste was ons opnieuw MFK te schenken voor de volgende 4 jaar. Erger kon het niet.Bedankt PAR. En nu blijft Zita ook nog zitten in het Parlement om niet zonder dat mooie salaris te zitten tot haar pensioen ingaat.Fijn!!!Goed gedaan!!!

 8. par had gewoon duideljik moeten zijn waar zij voor staan: wel of geen coho, en niet telkens blijven draaien en uitstellen. Ook projecten zoals een hellingsbaan, the flying minster of education, en een statenlid dat nog net wordt aangesteld helpen niet

 9. Het grote verlies aan stemmen: pisas heeft ‘n beter alternatief als coho en steeds roepende cooper kolonisator en we hebben zelf geld , heeft de bevolking op mfk doen stemmen. Momenteel schreeuwen ze , de huidige coalitie moet dit doen, en het andere moeten ze afblijven. Man is galant geweest en zegt laten we de komende regering niet voor de voeten lopen , dus hun de ruimte geven. Maak je borstje maar nat pisas en larmonie, jullie krijgen wat jullie willen.

 10. Had minder aandacht gehad voor jullie salarissen en meer voor de bevolking en met name de hulp behoevende. Maar nee, de Par heeft de ultieme oplossing gevonden om je van de werkende en hulp behoevende bevolking te vervreemden.
  Salaris was wel oké en voor de noodzakelijke hulp gewoon wachten op vrijwilligers, Rode Kruis en Nederland.
  Gezien jullie, (zowel bestuur als fractie), mentaliteit van ikke ikke en de rest ……. zullen jullie dat wellicht nooit begrijpen.

 11. Maar nu gaan we in de prijzen vallen. Pisas 300 mljn in 3 mnd tijd verbrast, c cooper dief fraudeur en constantia te veel om te beschrijven , zanger daar hebben we tenminste wat aan, die deelt af en toe watercoolers uit. Pnp met dievegge larmonie en dief r chong, lusten we nog peultjes.

 12. “Een grote evaluatie plaats over de verkiezingsnederlaag”. Lijkt erg moeilijk, het is geen exacte wetenschap. Hoe valt te verklaren dat de bevolking massaal op de boevenbende van de MFK gestemd heeft daar kan niemand met gezonde verstand iets bij bedenken.

  Aan de andere kant als je een regering met de onbetrouwbare Camelia-Rómer vormt, is het zoeken naar problemen. Zita Jesus-Leito als minister is ook recept voor rampspoed de vrouw lijkt het niet allemaal op een rijtje te hebben en kan nu 4 jaar in het parlement gaan zitten en daarna met pensioen.

 13. Het gepruts met ISLA, het gepruts met salarisverlaging (terwijl helft bevolking bij de voedselbank staat), de louche deals van PAR minister, het gepruts met de jaarverslagen, het gebrek aan leiderschap, het niet (publiekelijk) optreden tegen coalitiepartijen als die NL vergelijken met WIC (schandelijke vertoning die persconferentie, met name Romer). Wegennet, dramatisch, niets aan gedaan. Inning belastingen, niets aan gedaan. Kwaliteit ambtenarenapparaat, niets aan gedaan. Bureaucratie, red tape commissie, gedurende 4 jaren NIETS aangeleverd, wel mooie maandelijkse beloning voor voorzitter. Bureaucratie is overigens erger geworden. is Zo kunnen we de hele dag nog wel vullen. Het was met een woord, waardeloos. Om jezelf dan neer te zetten als “de bewezen onderhandelaar”, schokkend en lachwekkend tegelijkertijd. PAR mag de handen dichtknijpen met de restzetels.

 14. Ra Ra de koek koek!, vertrouwen weg van PAR. in rook op gegaan van diefstal 600 kilo cocaine door MFK voor geld voor verkiezing geld om stemmen te kunnen kopen?. Stemmen te vergaren van auto handel verkopers, stemmen te krijgen van gaten vullers van wegdek met zand en cement enz enz.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties