26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

Nu.cw | Vandaag persconferentie omstreden Ramon Chong

Tijdens de persconferentie zou Chong ingaan op de beschuldigingen van financieel wanbeleid.

De onder vuur liggende Ramon Chong geeft vanmiddag een persconferentie. Chong is de beoogd minister van Economische Ontwikkeling, maar oud-werknemers van CBA Television van Chong zette de aanval in nadat dit bekend werd.

In een niet mis te verstane brief aan formateur Peterson schreven de oud-werknemers: “Met een strafblad, uitstaande schulden bij SVB, Belastingdienst, verhuurders en werknemers kan Chong onmogelijk minister worden.”

Ramon Chong werd onlangs door politieke partij PNP naar voren geschoven voor een post in het nieuwe kabinet-Pisas. Hij is voorzitter van de PNP, ambtenaar op het ministerie van Economische Ontwikkeling, maar was daarnaast ook eigenaar van het tv-station CBA Television.

En het zijn de voormalige medewerkers van CBA – journalisten, presentatoren, cameramensen en technici – die nu de alarmbel slaan. In een brandbrief aan formateur Chester Peterson brengen ze ‘hun bezorgdheid over’. In een verklaring van de PNP wordt de kandidatuur van Chong gesteund. Deslaniettemin is er veel onrust binnen de partij over het al dan niet steunen van Chong.

Het onderwerp van de persconferentie van Chong is ‘reactie en positie van Ramon Chong’. De persconferentie begint om 16.00 uur en vindt plaats bij de Federashon Futbal Korsou.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

8 reacties

 1. Ramon Chong, vindt zichzelf zo geweldig dat hij het had over les geven op de universiteit zonder zijn boek open te hoeven doen. Wellicht zegt dat meer over de studenten en het niveau van de universiteit dan Chong.

  Chong heeft een periode geschetst vanaf 1930 en jaren waarin geen economische groei was maar Chong vergeet te melden dat de wereld recessie ook een rol heeft gespeeld.

  Verder had deze zogenaamde econoom over mensen rijker maken, maar vermijdt het thema van welvaartsverdeling. Blijkbaar groeit voor Chong ook het geld aan de bomen.

  Wat natuurlijk triest is, was de situatie waarin sommige van de werknemers van CBA-television verkeerde. Chong had het over aan het eind van de week boodschappen voor sommige medewerkers halen zodat de kinderen maandag wat te eten hadden.

  Het is wel logisch dat journalisten op deze manier niet kritisch, zelfstandig en objectief hun werk kunnen doen.

 2. Braam heeft na een gezellig gesprek met de Gouverneur het nog te vormen kabinet verlaten en Chong gaat na deze gezellige persconferentie binnenkort roepen dat hij als ego te groot is om in het kabinet zitting te nemen. Toch wel weer leuk..zo’n screeningswet. Ieder trekt op zijn eigen manier de keutel in.

 3. Artikel 7
  1. De kabinetsformateur doet of bevordert geen voordracht tot de benoeming van een kandidaat, indien die zich niet verdraagt met de uitkomst van enig in artikel 2, eerste lid, bedoeld onderzoek en voorts indien de kandidaat:
  a. is veroordeeld wegens misdrijf;

  Schokkend dat er weer zoveel tijd en energie verspild wordt aan deze onzin. De hele persconferentie was poppenkast, de grote r chong show. De wet is duidelijk en niet voor meerdere uitleg vatbaar. Dus idd, waarom deze kandidaatstelling voortzetten. Diep triest. Als PNP het er niet mee eens is, moeten ze de wet wijzigen, de rechter gaat gaat dat niet voor ze doen (wat de “wijze” adviseurs van de kandidaat ook mogen stellen).

 4. Intussen is de persconferentie geweest en er valt gelijk twee dingen op; Chong was een veer in zijn eigen reet aan het steken en het erbarmelijke niveau van de reporters weer.

  Chong zei eventueel in beroep te gaan tegen het resultaat van de screening dus in feite kondigt de man nu al het kabinet en het land gegijzeld te zullen houden.

  Hij had het over dat de vader van de screeningswet, Betrian hem verzekerde dat hij door de screening zal komen. Eén ding is zeker van Betrian weten wij dat hij in de richting bukt waar de miljoenen vandaan komen.

  Wat als een gebroken plaat begint te klinken is politici met een veroordeling die zeggen dat Nederland geen screeningswet heeft en geen reporter die dan vraagt hoe komt het dat wij wel een screeningswet hebben? Hebben we dat niet juist aan mensen als Chong te danken?

 5. Het feit alleen al dat je iemand met zo’n ‘CV’ tot minister wilt maken en daar ook in blijft volharden, geeft wel aan dat je niet het beste voor hebt met het eiland.
  Deze quirilant is na zijn veroordeling doorgegaan met duistere zaakjes, omkoping, fraude etc, anders gezegd, hij is er niet mee opgehouden.
  Ga met de gemiddelde chinese toke praten en ze kennen Chong allemaal en weten ook nog hoeveel ze hem hebben betaald om aan een vergunning te komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -