28 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 18:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | MFK om tafel met Knops

‘Versterkt in standpunt heronderhandeling door advies RvS’ | Antilliaans Dagblad

 

Willemstad – Het standpunt van MFK, de grote winnaar van de Statenverkiezingen van 19 maart, over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) was tijdens de verkiezingscampagne helder: Het Coho dient te worden heronderhandeld.

In dit kader heeft de partij vandaag een tweede virtuele vergadering met staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties.

Dat bevestigt MFK-partijvoorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegenover het Antilliaans Dagblad. Eerder had de partij al een eerste virtuele vergadering met Knops, waarbij MFK de staatssecretaris erop wees dat het plan is met Nederland te gaan heronderhandelen, ‘zeker gezien het recente advies van de Raad van State’.

- Advertentie -

,,Bij die eerste vergadering heeft Knops getracht te volharden in het Coho en wilde hij deze aan ons opleggen. Dat was voor ons geen verrassing en we nemen het hem ook niet kwalijk. Het is logisch dat hij dit probeert te doen, maar we hebben met hem gesproken en hem op ons standpunt gewezen. Dat is ook het standpunt waarvoor we vanuit de bevolking bij de verkiezingen het vertrouwen hebben gekregen. We gaan opnieuw in gesprek met Nederland, altijd op basis van wederzijds respect uiteraard, maar Nederland moet onze positie ook begrijpen. Op 15 april ontmoeten we elkaar weer en dan zetten we onze koers voort”, aldus Van Heydoorn.

De MFK-voorzitter stelt dat de partij ‘versterkt wordt in haar standpunt door het advies van de Raad van State en door de reactie van Eerste en Tweede Kamerleden die aangeven dat Coho een aanval is op onze autonomie’.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat Knops de deur open wil zetten om te praten en om een nieuw akkoord te bereiken dat onze autonomie niet zal aantasten”, zo stelt Van Heydoorn tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. “Wij zijn ervan overtuigd dat Knops de deur open wil zetten om te praten en om een nieuw akkoord te bereiken dat onze autonomie niet zal aantasten”

  Autonomie niet aantasten in hun ogen :

  Mega salarissen voor Gobierno & Sons B.V. and an over-bloated ambtenarenapparaat niet aantasten.

  Voedselbanken op het eiland, basic services such as reliable electricity delivery, ophalen van vuil niet gegarandeerd. Add to that : economische pilaren die blijven vervallen.

  P.S. Autonomia ? More like choosing beggars that can’t carry their responsibilities begging for money to line up their pockets.

 2. Bijzonder verhaal zonder inhoud, lijkt vooral voor de wat minder slimme buhne bedoeld, Knops kan zijn tijd ws wel beter besteden.

 3. De big boss gaat onderhandelen, zorg er vooral voor dat jouw autonomie niet aangetast wordt. Remember honderden miljoenen foetsie, sorry for you, die zijn er nu niet meer. En draag je salaris maar af aan jullie geliefde bevolking die honger heeft. Paljassen.

 4. KNOPS, onderhaandeld niks nada meer met dit gekozen boeven nest, het onderhandelen is over en uit Pik cq Van Heydoorn begrijpt u dat nu nog niet, of komt u uit een kippen ei

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -