27 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 00:09

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021AntilliaansDagblad | MFK om tafel met Knops

AntilliaansDagblad | MFK om tafel met Knops

‘Versterkt in standpunt heronderhandeling door advies RvS’ | Antilliaans Dagblad

 

Willemstad – Het standpunt van MFK, de grote winnaar van de Statenverkiezingen van 19 maart, over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) was tijdens de verkiezingscampagne helder: Het Coho dient te worden heronderhandeld.

In dit kader heeft de partij vandaag een tweede virtuele vergadering met staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties.

Dat bevestigt MFK-partijvoorzitter Sithree ‘Cey’ van Heydoorn tegenover het Antilliaans Dagblad. Eerder had de partij al een eerste virtuele vergadering met Knops, waarbij MFK de staatssecretaris erop wees dat het plan is met Nederland te gaan heronderhandelen, ‘zeker gezien het recente advies van de Raad van State’.

,,Bij die eerste vergadering heeft Knops getracht te volharden in het Coho en wilde hij deze aan ons opleggen. Dat was voor ons geen verrassing en we nemen het hem ook niet kwalijk. Het is logisch dat hij dit probeert te doen, maar we hebben met hem gesproken en hem op ons standpunt gewezen. Dat is ook het standpunt waarvoor we vanuit de bevolking bij de verkiezingen het vertrouwen hebben gekregen. We gaan opnieuw in gesprek met Nederland, altijd op basis van wederzijds respect uiteraard, maar Nederland moet onze positie ook begrijpen. Op 15 april ontmoeten we elkaar weer en dan zetten we onze koers voort”, aldus Van Heydoorn.

De MFK-voorzitter stelt dat de partij ‘versterkt wordt in haar standpunt door het advies van de Raad van State en door de reactie van Eerste en Tweede Kamerleden die aangeven dat Coho een aanval is op onze autonomie’.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat Knops de deur open wil zetten om te praten en om een nieuw akkoord te bereiken dat onze autonomie niet zal aantasten”, zo stelt Van Heydoorn tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

 1. “Wij zijn ervan overtuigd dat Knops de deur open wil zetten om te praten en om een nieuw akkoord te bereiken dat onze autonomie niet zal aantasten”

  Autonomie niet aantasten in hun ogen :

  Mega salarissen voor Gobierno & Sons B.V. and an over-bloated ambtenarenapparaat niet aantasten.

  Voedselbanken op het eiland, basic services such as reliable electricity delivery, ophalen van vuil niet gegarandeerd. Add to that : economische pilaren die blijven vervallen.

  P.S. Autonomia ? More like choosing beggars that can’t carry their responsibilities begging for money to line up their pockets.

 2. Bijzonder verhaal zonder inhoud, lijkt vooral voor de wat minder slimme buhne bedoeld, Knops kan zijn tijd ws wel beter besteden.

 3. De big boss gaat onderhandelen, zorg er vooral voor dat jouw autonomie niet aangetast wordt. Remember honderden miljoenen foetsie, sorry for you, die zijn er nu niet meer. En draag je salaris maar af aan jullie geliefde bevolking die honger heeft. Paljassen.

 4. KNOPS, onderhaandeld niks nada meer met dit gekozen boeven nest, het onderhandelen is over en uit Pik cq Van Heydoorn begrijpt u dat nu nog niet, of komt u uit een kippen ei

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties