Verdachten moord Helmin Wiels voor de rechter

Verdachten moord Helmin Wiels voor de rechter

Vier verdachten in de moordzaak op de Curaçaose politicus Helmin Wiels staan maandag terecht. De autoriteiten hebben strenge veiligheidsmaatregelen afgekondigd in Willemstad, waar het proces tegen de uitvoerder van de moord plaatsvindt.

Wiels werd op 5 mei vorig jaar vermoord op het strand van Marie Pampoen. Hij was de leider van de grootste politieke partij op het eiland, Pueblo Soberano.

De 37-jarige Elvis K. zou hebben toegegeven Wiels te hebben vermoord. Dangelo D. (27) en Carlos P. (32) worden verdacht van hand- en spandiensten bij de moord en ontkennen betrokkenheid. De vierde verdachte, Burney ‘Nini’ F. (43) zou het logistieke brein zijn achter de moord en de opdracht voor de moord hebben gekregen. Ook hij ontkent, maar schutter Elvis K. zou een belastende verklaring hebben afgelegd.

Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang. Afgelopen maand werd ex-minister van Financiën George Jamaloodin aangehouden. Hij heeft mogelijk opdracht gegeven tot de moord. Andere verdachten zijn oud-minister van Onderwijs Carlos Monk en gokbaas Robbie dos Santos. Hij is de halfbroer van Jamaloodin en geldschieter van MFK, de politieke partij van oud-premier Gerrit Schotte. Dos Santos is inmiddels weer vrijgelaten.

Oorspronkelijk kende de zaak nog twee andere verdachten. Raul ‘Bolle’ Martinez, de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto, werd twee weken na de moord in stukjes teruggevonden op een strand aan de noordkant van het eiland.

Zijn vermoedelijke moordenaar, Luigano ‘Pretu’ Fiorentina pleegde in september zelfmoord in de politiecel waar hij werd vastgehouden.

Het proces tegen de vier uitvoerders van de moord gaat vier dagen duren.

Bron: Persbureau Curaçao

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *