26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 22:11

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVerdachte poging doodslag vrijgelaten

Verdachte poging doodslag vrijgelaten

WILLEMSTADRamon Melendez Requeña werd onlangs door de rechter Rick Smid vrijgelaten voor de poging doodslag gepleegd op 22 januari tegen John van Heckers.

Melendez zat vijf maanden vast in voorarrest en de zaak stond vrijdag op de rol voor inhoudelijke behandeling, maar het Openbaar Ministerie (OM) wilde de zaak aanhouden voor een forensisch onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit verzoek werd echter afgewezen en de verdachte werd vrijgelaten.

De advocaten Eldon Sulvaran en Marije Vaders waren niet te spreken over de manier hoe het OM met deze zaak is omgesprongen. Volgens Vaders zijn er genoeg bewijzen dat Van Heckers heeft gelogen en dat Melendez hem op de bewuste dag uit zelfverdediging heeft beschoten.

Vaders wees op de diverse verklaringen van het slachtoffer zelf en van zijn vrienden en concludeert dat ze allemaal hebben gelogen, als er gekeken wordt naar de andere getuigenverklaringen in deze zaak en ook de resultaten van de reconstructie.

Van Heckers stelt dat Melendez zonder dat hiertoe enige reden zou zijn geweest uit zijn auto zou zijn gestapt en hem zou hebben neergeschoten. Maar volgens Melendez is hij op de bewuste dag samen met een vriend naar de woning Van Heckers gegaan om navraag te doen over een motorsleutel die Van Heckers zou hebben weggenomen van Melendez.

Melendez was ervan overtuigd dat Van Heckers de sleutel had meegenomen omdat hij de enige was die in de winkel ‘Maurice’ rond zijn motor liep. Dit wordt door de verschillende getuigenverklaringen van onder anderen de medewerkers van de winkel bevestigd. Daar aangekomen vroeg Melendez om de sleutel en zag dat Van Heckers een vuurwapen tevoorschijn haalde terwijl hij op hem af kwam lopen.

Hij stapte uit de auto en tijdens een worsteling met Van Heckers ging een schot af. Van Heckers werd aan zijn nek geraakt en Melendez zag dat hij op de grond viel met zijn vuurwapen nog in handen. Het vuurwapen is echter spoorloos verdwenen en de advocaten zijn ervan overtuigd dat de vrienden van Van Heckers hem hiermee geholpen hebben.

Volgens Vaders heeft Van Heckers tegenstrijdige verklaringen afgelegd en zij benadrukt dat uit het onderzoek is gebleken dat wat hij heeft verklaard, niet de waarheid is. De advocaten hebben op grond hiervan de rechter verzocht om Melendez vrij te laten.

De rechter zag geen reden om dit niet te doen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties