27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Venezolaans Consulaat: DAE moet voor passagiers zorgen

vlag venezuelaWILLEMSTAD — Volgens het Venezolaanse consulaat op Curaçao moet luchtvaartmaatschappij DAE voor haar passagiers zorgen en niet met de vinger wijzen naar Venezuela.
Dat wordt gemeld in een perscommuniqué, gericht aan DAE.

Het consulaat vindt dat DAE maandenlang ‘waardeloze service heeft verstrekt in combinatie met aanhoudende schending van de mensenrechten van de passagiers door ze te onthouden van voedsel en onderdak, zoals het geval van gisteren, de schandalige 15e mei.
Op die dag hebben kinderen vanaf de vroege ochtenduren zonder eten gezeten en zijn mensen uit hun hotel verwijderd zonder andere uitleg dan dat het de schuld van Venezuela was’.

- Advertentie -

Het consulaat wil DAE eraan herinneren dat Venezuela een soeverein, onafhankelijk land is, waarvan de beslissingen aangaande de veiligheid van haar burgers dienen te worden gerespecteerd. Venezuela respecteert namelijk de burgerrechten en in het bijzonder de rechten van kinderen.

“Acht kinderen hebben gisteren de hele dag niet te eten gehad en volgens u is dat niet uw probleem. Wij vragen u respect en om met spoed de situatie op dit eiland, met zijn vele Venezolaanse bewoners, op te lossen.
Het is uw verantwoordelijkheid als onderneming om voor ze te zorgen, en u niet te verschuilen achter beschuldigingen jegens Venezuela of haar vertegenwoordigers.”

De Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac heeft dinsdag per brief laten weten dat het DAE niet meer toegestaan is om te landen in Venezuela, wegens twee inspectierapporten waaruit bleek dat er sprake was van enkele ‘non-conformiteiten’ bij de luchtvaartmaatschappij.
General manager van DAE Steve Sloop vertelde gisteren aan de Amigoe dat het slechts ging om kleine zaken als een kapotte stoelleuning in een van de toestellen.
De plotselinge intrekking van de vergunning zorgde voor een aantal op Curaçao gestrande passagiers.
Sloop liet verder weten een rechtszaak te willen beginnen tegen de Inac als de Curaçaose regering niet gaat meehelpen aan een oplossing voor het probleem.
Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Earl Balborda (PNP) was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook Insel Air brengt DAE-passagiers naar huis

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -