Venezolaans Consulaat: DAE moet voor passagiers zorgen

vlag venezuelaWILLEMSTAD — Volgens het Venezolaanse consulaat op Curaçao moet luchtvaartmaatschappij DAE voor haar passagiers zorgen en niet met de vinger wijzen naar Venezuela.
Dat wordt gemeld in een perscommuniqué, gericht aan DAE.

Het consulaat vindt dat DAE maandenlang ‘waardeloze service heeft verstrekt in combinatie met aanhoudende schending van de mensenrechten van de passagiers door ze te onthouden van voedsel en onderdak, zoals het geval van gisteren, de schandalige 15e mei.
Op die dag hebben kinderen vanaf de vroege ochtenduren zonder eten gezeten en zijn mensen uit hun hotel verwijderd zonder andere uitleg dan dat het de schuld van Venezuela was’.

Het consulaat wil DAE eraan herinneren dat Venezuela een soeverein, onafhankelijk land is, waarvan de beslissingen aangaande de veiligheid van haar burgers dienen te worden gerespecteerd. Venezuela respecteert namelijk de burgerrechten en in het bijzonder de rechten van kinderen.

“Acht kinderen hebben gisteren de hele dag niet te eten gehad en volgens u is dat niet uw probleem. Wij vragen u respect en om met spoed de situatie op dit eiland, met zijn vele Venezolaanse bewoners, op te lossen.
Het is uw verantwoordelijkheid als onderneming om voor ze te zorgen, en u niet te verschuilen achter beschuldigingen jegens Venezuela of haar vertegenwoordigers.”

De Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac heeft dinsdag per brief laten weten dat het DAE niet meer toegestaan is om te landen in Venezuela, wegens twee inspectierapporten waaruit bleek dat er sprake was van enkele ‘non-conformiteiten’ bij de luchtvaartmaatschappij.
General manager van DAE Steve Sloop vertelde gisteren aan de Amigoe dat het slechts ging om kleine zaken als een kapotte stoelleuning in een van de toestellen.
De plotselinge intrekking van de vergunning zorgde voor een aantal op Curaçao gestrande passagiers.
Sloop liet verder weten een rechtszaak te willen beginnen tegen de Inac als de Curaçaose regering niet gaat meehelpen aan een oplossing voor het probleem.
Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Earl Balborda (PNP) was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook Insel Air brengt DAE-passagiers naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *