28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

VBC zeer kritisch over kabinet

HomeNieuwsVBC zeer kritisch over kabinet

 

Flagrante schending rechtsstaat’

WILLEMSTAD — Volgens de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is het bar en boos gesteld met de integriteit van het kabinet MFK/PS/MAN. Zonder integriteit kan er geen sprake zijn van vertrouwen, en zonder vertrouwen is duurzame sociaal-economische ontwikkeling niet mogelijk, aldus de VBC in een persbericht.

Het bericht is een reactie op recente berichtgeving over de handelwijze en diverse besluiten van de regering. Daarmee doelt de VBC met name op de brief van minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) naar de State Department van de Verenigde Staten met het verzoek om opheffing van beslaglegging van banktegoeden van nummerbaas Robbie dos Santos. Daarbij zou volgens de VBC ‘na integrale publicatie van de tekst van de brief in de media’ ernstig getwijfeld moeten worden aan het verweer van de minister die zich beroept op onrechtmatig handelen van het OM.

De rechtstreekse inmenging van de minister in een lopende individuele strafzaak is uiterst bedenkelijk en schokkend. Hier is sprake van een flagrante schending van onze rechtsstaat die gebaseerd is op de trias politica-beginselen.”

Ook reageert de vereniging op de kwestie rond premier Gerrit Schotte (MFK) en de VDC. “Nu beweert de minister- president op basis van gegevens uit naar zijn zeggen ‘zeer geheime rapporten’ dat de medewerkers van de VDC pogingen tot het plegen van een coup hebben gedaan. Tegelijkertijd is er kennelijk sprake van een opgelegde zwijgplicht en er is blijkbaar ook geen aangifte van plegen van strafbare feiten gedaan. Wat is hiervan waar en hoe kunnen betrokkenen zich hiertegen verweren? Zeer verwarrend, onduidelijk en zelfs unfair.”

Verder reageert de VBC kritisch op de intentie van de minister van Onderwijs om een medewerkster een flinke promotie te geven.

Na publieke druk schijnt het dat de eerder door de minister genomen beslissing is teruggedraaid.” Volgens de VBC kenmerkt de huidige regering zich door ‘gebrek aan transparantie, ongeloofwaardig en hypocriet handelen, machtsmisbruik en manipulatie’.

“In andere democratische rechtsstaten waar integriteit (terecht) nog een grote rol speelt, zou de handelwijze van de hierboven aangehaalde bewindslieden geheid aanleiding gevormd hebben tot aftreden.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties