30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Vandaag D-Day schoolmelk

HomeMediaVandaag D-Day schoolmelk

schoolmelkWILLEMSTAD — De Raad van Ministers zal vandaag een besluit nemen over het continueren van het leveren van melk aan scholen. Volgens Lovers zou de overheid de melk- en vruchtensapfabrikant al een contract hebben aangeboden, maar volgens Firgos zou de aanbesteding nog niet zijn afgerond. Deze week is het bedrijf nog gebeld over de te leveren melk. “Dan zegt dat toch dat er nog geen beslissing is genomen?”, aldus Firgos- directeur Gommert- Jan Krijger.

Advertentie

Volgens Firgos bleken zij goedkoper te zijn bij de inschrijving.

Het is onmogelijk dat Lovers de melk heeft gekregen, want er is nog geen beslissing genomen. We hebben diverse keren gebeld naar de desbetreffende instantie en die liet weten dat er nog geen beslissing was genomen”, stelt Krijger.

Door met Firgos in zee te gaan zal de overheid volgens hem veel geld besparen dat dan weer voor de bekostiging van schoolboeken kan worden aangewend, tipt Krijger.
Zijn bedrijf haalt de melk uit Duitsland.
De kwaliteit van deze melk staat volgens hem niet ter discussie.

De UHT melk (onder ultra hoge temperatuur gesteriliseerd) is de meest verkochte melk in de wereld, juist omdat hij zo lang houdbaar is”, zegt Krijger.

Hij beklaagt zich dan ook over de uitspraken die Lovers’ directeur Oswald van der Dijs in de media heeft gedaan over de kwaliteit van de importmelk.

Laat Van der Dijs zich met zijn eigen zaak bemoeien en zich niet uitlaten over de kwaliteitsnormen van Firgos. Ik doe immers ook geen uitspraken over zijn bedrijf”, aldus Krijger.

Van der Dijs bevestigt echter tegenover de Amigoe dat hij in juli of augustus vorig jaar een contract voor de levering van schoolmelk aangeboden heeft gekregen.

Het aanbestedingsproces was afgerond. Het besluit moest nog in de Raad van Ministers worden geaccordeerd. Dat is niet gebeurd. Daar is het blijven steken”, zegt Van der Dijs.

De schoolkinderen hebben dus sinds het begin van het nieuwe schooljaar geen melk meer gekregen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties