26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vanaf nu betalen voor ruimbagage KLM-vluchten

Tickets zonder ruimbagage kunnen zo’n 15 procent goedkoper worden door deze wijziging. De nieuwe maatregel zorgt er echter ook voor dat ruimbagage voor iedereen met een ticket onder de 666 euro duurder wordt.

Ruimbagage is vanaf deze week niet meer inbegrepen in de prijs op vrijwel alle verre KLM-vluchten. Deze tickets kunnen daardoor gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden. De ruimbagage was al stapsgewijs uit de laagste prijzen gehaald tussen Europa en Amerika, maar nu ook (op een paar uitzonderingen na) de rest van de wereld. De wijziging geldt voor zogenoemde ‘light-tickets’.

Als je toch een koffer wil inchecken, moet je honderd euro bijbetalen. Alles is nog wel ‘gratis’ in het fles-tarief, maar dat is 150 euro duurder. Er zijn ticketvormen waarbij een ruimkoffer is inbegrepen in de prijs, al is het prijsverschil met de light-tickets dan hoger dan de kofferprijs. Al deze prijswijzigingen worden gedaan vanwege concurrentieoverwegingen. Luchtvaartmaatschappijen hebben het moeilijk.

Goedkoper

- Advertentie -

Tickets zonder ruimbagage kunnen zo’n 15 procent goedkoper worden door deze wijziging. De nieuwe maatregel zorgt er echter ook voor dat ruimbagage voor iedereen met een ticket onder de 666 euro duurder wordt.

Volgens KLM-directeur Kreulen heeft de helft van de passagiers op verre vluchten al alleen handbagage mee. KLM is niet bang dat door deze nieuwe maatregelen er vertraging ontstaat en/of irritaties door geprop met handbagage in de cabine. Europese vluchten zijn namelijk kleiner.

Bronnen: De Telegraaf en NOS

Bron: BNN/VARA

- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

 1. @Henk, Het kan goed zijn om rond te kijken. Ook bij de partners. Ken iemand die namelijk zijn ticket boekte bij Air France en een goedkopere vlucht had inclusief baggage terwijl de vlucht door KLM werd uitgevoerd.

 2. @ Esther

  Zou leuk zijn wanneer het ticket ook daadwerkelijk goedkoper zou worden. Echter, voor de prijs waarvoor je normaal een koffer mee mocht nemen mag je nu geen koffer meer meenemen. Wil je een koffer meenemen dan betaal je extra en dat is dus gewoon een ordinaire prijsverhoging. Maakt niet uit hoe je het wilt noemen, dit is de realiteit.

 3. Hi Brian, het hangt helemaal af vd airline, zowel nat. als intl. Sinds 18/4/19 is er veel veranderd ook bij AA is het betalen. Behalve AAdv wat ik dan ook heb. Hetzelfde voor de KLM Flying Blue platinum etc dan betaal je niets.
  Dus what the heck het maakt allemaal niets meer uit. Alles kost geld immers.

 4. En dan klagen dat zoveel mensen met handbaggage reizen en daardoor het boarden zo lang duurt.

  @Henk, Binnenlands ja maar internationaal niet als je op doorvlucht bent

 5. Nog even en we gaan passagiers wegen.

  En de stoelen uit de vliegtuigen halen, gaan we staand aan lussen hangen, net als in de bus.

 6. Inmiddels al tijden ingevoerd o. a. bij veel Amerikaanse airlines, MIA ik weet inmiddels al niet beter. etc.
  KLM is nog rijkelijk laat ermee.

 7. Ben het niet met Joep eens.

  Er is niks mis mee om de prijs van het ticket te verlagen en alleen hen die met ruimbagage reizen daarvoor te belasten. De verbruiker betaalt.

  Verwacht wel de nodige problemen bij de gate waar velen met teveek bagagegewicht de cabine in zullen willen stappen. Nu wordt dat nog gratis alsnog ingecheckt, maar dat is niet meer.

  Vervelend is het alleen dat je geen vloeistoffen mee aan boord mag brengen. Neem je een flesje wijn mee uit het land dat je bezoekt moet je dat inchecken, en daat gaat je nu 100 euro kosten. Dus laat je dat flesje wijn maar in de winkel liggen.

 8. Gewoon een ordinaire prijsverhoging, welke wordt verkocht als het geven van meer service. Moet niet veel gekker worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -