Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

Van der Horst: ‘Benoemingen Curaçaohuis conform procedures’

HomeMediaVan der Horst: 'Benoemingen Curaçaohuis conform procedures'

Minister Etienne van der Horst: Benoemingen Curaçaohuis conform procedures
Minister Etienne van der Horst: Benoemingen Curaçaohuis conform procedures | Foto KGMC ‘oude staff’ in augustus 2013, net na aantreden GevMin Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD — Alle personeelsbenoemingen van het Curaçaohuis zijn in de Raad van Ministers (RvM) behandeld.

Dat bevestigde minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD, Pais) tijdens de begrotingsbehandeling.

Alle benoemingen voor mensen in overheidsdienst gaan via de RvM. Wel is het een keer voorgekomen dat een benoeming in het Curaçaohuis zonder advies van de RvM had plaatsgevonden, maar dat deze achteraf in de ministerraad is geratificeerd.

Toen is ook afgesproken dat de procedures voor benoemingen in het ambtelijk apparaat voortaan opgevolgd dienen te worden. Volgens Van der Horst is de informatie-uitwisseling van het personeelsbestand in Nederland met Curaçao niet goed. Dit is volgens de minister al jaren zo.

Hij meent dat het Curaçaohuis zijn personeelbestand in hetzelfde informatiesysteem als dat van het ministerie van BPD moet opslaan. Zo kan het Curaçaohuis personeelsmutaties direct invoeren. Recente data ontbreken namelijk.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. in de politiek heet dit geen liegen, meer er zijn regels maar de regelgeving moet je zien als richtlijn waar vanaf mag worden geweken.

  2. Jammer een gemiste kans voor de regering, immers dat de RvM achteraf aanstellingen goed keurt geeft kans problemen.
    want volgens verschillende procedures heeft de overheid bepaalt hoe iemand kan worden aan genomen.Ten eerste was er een aanname stop overeen gekomen met het CFT. ten tweede als er functies vrijkomen dan zal eerst intern in het overheids apparaat worden gekeken en volgens bekendmaking intern deze functie worden aangeboden.
    ten derde bij geen belangstelling of bij geen geschiktheid zal er extern worden bekend gemaakt dat er functies waren voor het Cur Huis.
    Echter ons kent ons waardoor deze richtlijnen ineens niet meer nodig zijn en zodoende vriendjes of familieleden deze banen krijgen.
    Het is nu wachten op een handige advocaat met een geschikte kandidaat voor deze functies en met een claim komen , eens kijken hoe de Minister zich hier uit red.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties