Van der Horst: ‘Benoemingen Curaçaohuis conform procedures’

Minister Etienne van der Horst: Benoemingen Curaçaohuis conform procedures

Minister Etienne van der Horst: Benoemingen Curaçaohuis conform procedures | Foto KGMC ‘oude staff’ in augustus 2013, net na aantreden GevMin Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD — Alle personeelsbenoemingen van het Curaçaohuis zijn in de Raad van Ministers (RvM) behandeld.

Dat bevestigde minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD, Pais) tijdens de begrotingsbehandeling.

Alle benoemingen voor mensen in overheidsdienst gaan via de RvM. Wel is het een keer voorgekomen dat een benoeming in het Curaçaohuis zonder advies van de RvM had plaatsgevonden, maar dat deze achteraf in de ministerraad is geratificeerd.

Toen is ook afgesproken dat de procedures voor benoemingen in het ambtelijk apparaat voortaan opgevolgd dienen te worden. Volgens Van der Horst is de informatie-uitwisseling van het personeelsbestand in Nederland met Curaçao niet goed. Dit is volgens de minister al jaren zo.

Hij meent dat het Curaçaohuis zijn personeelbestand in hetzelfde informatiesysteem als dat van het ministerie van BPD moet opslaan. Zo kan het Curaçaohuis personeelsmutaties direct invoeren. Recente data ontbreken namelijk.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “Van der Horst: ‘Benoemingen Curaçaohuis conform procedures’

 1. in de politiek heet dit geen liegen, meer er zijn regels maar de regelgeving moet je zien als richtlijn waar vanaf mag worden geweken.

 2. Wat een onzin verhaal….
  iedereen met ietsje verstand weet dat hier gelogen wordt.

 3. Jammer een gemiste kans voor de regering, immers dat de RvM achteraf aanstellingen goed keurt geeft kans problemen.
  want volgens verschillende procedures heeft de overheid bepaalt hoe iemand kan worden aan genomen.Ten eerste was er een aanname stop overeen gekomen met het CFT. ten tweede als er functies vrijkomen dan zal eerst intern in het overheids apparaat worden gekeken en volgens bekendmaking intern deze functie worden aangeboden.
  ten derde bij geen belangstelling of bij geen geschiktheid zal er extern worden bekend gemaakt dat er functies waren voor het Cur Huis.
  Echter ons kent ons waardoor deze richtlijnen ineens niet meer nodig zijn en zodoende vriendjes of familieleden deze banen krijgen.
  Het is nu wachten op een handige advocaat met een geschikte kandidaat voor deze functies en met een claim komen , eens kijken hoe de Minister zich hier uit red.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *