28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

UpInTheSky | Insel Air Fokker 50 keert terug op één motor

Met video

Insel Air Fokker 50 keert terug op één motor

Een Fokker 50 van Insel Air moest gister noodgedwongen terugkeren naar Sint Maarten nadat één motor uitgevallen was. Dat bevestigt de maatschappij.

Terugkeren
Vlucht 7I 512 was onderweg van Sint Maarten naar Curacao toen de linkermotor uitviel. Het toestel met registratie PJ-KVM was vertrokken om 13:42 uur lokale tijd. Op een hoogte van 20.000 voet en een half uur na take-off keerde het terug.

Gerepareerd
De Fokker landde weer op Sint Maarten om 14:50 uur, volgens Aviation Herald. Aan boord waren 53 mensen. De maatschappij zegt in een verklaring dat de crew alle procedures netjes opgevolgd heeft. Het toestel wordt nu onderzocht en gerepareerd. Pas daarna zal het weer het luchtruim kiezen.

Bron: UpInTheSky

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @Trui, American Eagles is een kledingzaak 🙂

  De oude AE is nu onderdeel van American Airlines en die hebben geen zin in eiland vervoer.

 2. @ Trui,

  Landen op 1 motor is niet zo speciaal, normaal gesproken train je dat regelmatig of in de simulator of op trainingsvluchten. Ook een engine failure during take off wordt volop geoefend, dus ook daar niets nieuws.
  Wat wel interessant is om te weten is: ‘Waarom heeft men de motor moeten ‘featheren’ of in simpele termen ‘uitzetten’.
  Komt dit door gebrekkig onderhoud of is het gewoon een kwestie van jammer, valt niet veel aan te doen ? Dat is iets wat de inspectie uit zou moeten vinden.
  In ieder geval staat Insel weer eens aan de grond en eens te meer vraag ik me af waarom we daar in hemelsnaam miljoenen in moeten blijven pompen. Divi Divi krijgt die ook niet, draait op eigen kracht en je hoort er nooit wat over. Insel daarentegen is continu negatief in het nieuws, niet in de laatste plaats vanwege de exorbitante vergoedingen voor het management en hun slechte werkzaamheden.

 3. Knap om met een motor te landen, vliegtuig lijkt mij dan toch behoorlijk uit balans?

  Ongetwijfeld het hele vluchtschema van Insel Air nu verstoord met radeloze passagiers op Curacao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

  Kan American Eagle die vroeger Caraibische vluchten deed voor American de Caribean niet weer gaan doen, of bestaan ze niet meer?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -