27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

UP dreigt regering ten val te brengen

HomeMediaUP dreigt regering ten val te brengen

Theo-Heyliger-150x150Philipsburg – De Verenigde Volkspartij United People’s Party (UP) dreigt zijn steun aan het derde kabinet Wescot-Williams in te trekken. Dat meldde de website van het Caribisch Netwerk gisteren.

Partijleider en fractievoorzitter Theo Heyliger verklaarde donderdag dat hij ernstige bezwaren heeft tegen een overeenkomst die minister van Financiën Martin Hassink getekend zou hebben met zijn Curaçaose collega José Jardim over de gezamenlijke Centrale Bank.
De overeenkomst zou inhouden dat de huidige Sint Maartense leden van de Raad van Toezicht – Jairo Bloem en Robbie Ferron – opstappen en dat de directie (lees: bankpresident Emsley Tromp de laan uit wordt gestuurd).

,,Indien deze overeenkomst wordt geratificeerd door de Raad van Ministers zal de UP zijn steun aan de coalitie intrekken”

, schreef Heyliger in een e-mail, verzonden kort na half een in de nacht van woensdag op donderdag.
Heyliger schreef dat minister van Financiën Hassink gezamenlijk is benoemd door de coalitiepartners UP en de Democratische Partij (DP) en dat hij de verantwoordelijkheid heeft de partijen op de hoogte te houden van dit soort zaken.

,,Dat is in het geval van de Centrale Bank niet gebeurd,” schreef Heyliger.

,,Wij gaan de minister formeel vragen wat zijn intenties zijn. Wij vinden dat er overeenstemming moet zijn tussen alle partijen over veranderingen in de samenstelling van de Centrale Bank. Geen enkele minister, noch de Raad van Ministers heeft de bevoegdheid zulke beslissingen te nemen. Overleg voorafgaand aan zo’n beslissing heeft de voorkeur. Maar deze benadering zal niet worden getolereerd.”

Minister José Jardim van Financiën verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat hij géén overeenkomst met Hassink heeft getekend.

,,Het onderzoek van PricewaterhouseCoopers naar de CBCS is nog gaande, in dit stadium is het prematuur om posities te bepalen”, aldus de bewindsman.

,,Zolang het onderzoek loopt kan er niet gesproken worden over wie er naar huis gestuurd moeten worden.”

Wat de minister betreft zijn er naar aanleiding van het onderzoek drie opties mogelijk.

,,De eerste optie is dat er bij de bank zich niks ernstig heeft voorgedaan, in dat geval sluiten wij het hoofdstuk af.
De tweede optie is dat er wel ernstige dingen zijn gebeurd, daar moeten conclusies aan verbonden worden; als er zich zaken hebben voorgedaan die niet zo ernstig zijn, moet er gekeken worden hoe deze worden aangepakt.”

Jardim voegde er nog aan toe dat het aan de regering van beide landen is om te besluiten wat voor maatregelen er naar aanleiding van het onderzoek worden genomen. De bewindsman hoopt dat het onderzoek nog deze maand wordt afgerond.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties