Tweede Kamer stemt in met vragen over Gevmins

marvelyne  en ivar asjes geven 'uitleg' op de persconferentie van 13 november 2013 13

marvelyne en ivar asjes geven ‘uitleg’ op de persconferentie van 13 november 2013 13

Den Haag – De Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met het voorstel van de commissie voor Koninkrijksrelaties om de Raad van State om advies te vragen over de positie van de Gevolmachtigde ministers in de Rijksministerraad.

Advertentie

De Kamer wil dat de Raad van State verheldert op welke basis de Gevolmachtigde ministers in de RMR functioneren en of de (voorzitter van de) RMR de bevoegdheid heeft een Gevolmachtigde minister van deelname aan de RMR uit te sluiten.

Tevens wil de Kamer weten waar of op welke wijze in dit kader verantwoording plaatsvindt van het handelen of van de persoon van de Gevolmachtigde ministers.

Directe aanleiding om deze vragen aan de Raad van State voor te leggen, zijn de twijfels over de integriteit van de Curaçaose Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano).

Kamerleden vragen zich hardop af of zij, vanwege haar bij elkaar gefantaseerde cv, wel te vertrouwen is. Minister-president Mark Rutte (VVD) liet in reactie daarop weten geen mogelijkheden te hebben om een Gevolmachtigde minister de toegang tot de RMR te ontzeggen.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *