26 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 07:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Tweede Kamer: Keuze aan bevolking

Spies: Verplichting begroting op orde brengen blijft

DEN HAAG — Leden van de Tweede Kamer hopen dat de komende verkiezingen op Curaçao zullen leiden tot een stabiele, daadkrachtige nieuwe regering. Zowel André Bosman van de VVD als Ronald van Raak van de SP wijst erop dat de regering onder leiding van premier Gerrit Schotte al lange tijd instabiel was.

Het rommelde natuurlijk al langere tijd binnen die coalitie. Dit is een kans voor de bevolking. De keus is aan hen”, aldus Bosman.
Volgens de VVD zal de demissionaire regering de komende twee maanden de lopende zaken moeten behartigen, zoals het in evenwicht brengen van de begroting voor 2012 volgens de eisen van het College financieel toezicht en de Rijksministerraad.
Het feit dat de Curaçaose regering nu demissionair is doet niets af aan de aanwijzing.
We hebben in Nederland ook gezien dat de noodzaak voor een goede begroting bleef bestaan na de val van de Nederlandse regering”, aldus Bosman.

Volgens Van Raak is het op orde brengen van de begroting ook de belangrijkste opgave voor Schotte en zijn ministers.
De SP’er ziet de verkiezingen als een mogelijkheid voor de bevolking om zich uit te spreken over het handhaven van de samenwerking en relatie met Nederland of voor volledige onafhankelijkheid.

- Advertentie -

De PvdA ziet de verkiezingen als een nieuwe start. “De PvdA hoopt voor de Curaçaoënaars dat zij een nieuwe start kunnen maken met een nieuwe regering die zorgt voor economische groei en banen en zo voor welvaart voor Curaçao. De mensen op Curaçao kunnen erop rekenen dat de PvdA zich daar vanuit de andere kant van de oceaan ook voor zal blijven inzetten”, aldus Martijn van Dam in een reactie.

Voortdurend contact
Liesbeth Spies, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de demissionaire Nederlandse regering, is nog met vakantie.
Ze laat via haar woordvoerder weten dat de val van het kabinet-Schotte geen gevolgen heeft voor de verplichting om de begroting op orde te brengen.
Over de politieke ontwikkeling op Curaçao wil minister Spies niet oordelen. De ontwikkeling maakt echter de zorg van de minister over de financiële positie van Curaçao niet kleiner. De aanwijzing van de RMR is gericht tot het kabinet van Curaçao, ook als dit demissionair is. Hetzelfde geldt voor het plan van aanpak voor de Centrale Bank.”
De woordvoerder liet ook weten dat Spies voortdurend contact heeft met premier Schotte en de gouverneur van Curaçao.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -