Trouw | Gerrit Schotte is niet corrupt maar een ‘creatief politicus’, zegt zijn advocaat

Hans Marijnissen

Gerrit Schotte ‘schopt nog weleens tegen de schenen van het establishment’, volgens Knoops. © ANP.

De ex-premier van Curaçao Gerrit Schotte is al veroordeeld, maar zal uit alle macht proberen onder het vonnis uit te komen.

De Curaçaose ex-premier Gerrit Schotte is ‘een politicus met een enorme ambitie, creatief, met innovatieve ideeën en prachtige plannen voor het eiland’. Advocaat Geert-Jan Knoops staat met die omschrijving vandaag haaks op de visie van het Openbaar Ministerie in Willemstad. Dat ziet Schotte als een corrupte witwassende sjoemelaar, die ook in hoger beroep tot een forse gevangenisstraf moet worden veroordeeld.

Gerrit Schotte is in maart vorig jaar al door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Bovendien mag hij zich vijf jaar lang niet verkiesbaar stellen.

Volgens de rechtbank stond zijn persoonlijk belang voorop toen hij zich voor 1 miljoen dollar liet omkopen door de Siciliaanse gokbaas Francesco Corallo, in ruil voor vergaande politieke invloed via Schottes politieke partij MFK. Corallo had zelfs een stem bij de benoeming van ministers.

Bij het Hof van Justitie probeert Schotte vanaf vandaag onder dit vonnis uit te komen. Hij is politiek pas uitgeschakeld als ook na een hoger beroep en een eventuele gang naar de Hoge Raad de veroordeling onherroepelijk wordt. In de tussentijd kan hij zich roeren, zo bleek toen hij begin dit jaar zelfs de regering ten val wist te brengen door kabinetsleden los te weken, en nieuwe verkiezingen te dwarsbomen.

Demissionair minister Plasterk sprak van een ‘poging tot staatsgreep’ en gaf de gouverneur opdracht zonder medewerking van de door Schotte gedomineerde interim-regering, opnieuw vrije verkiezingen te organiseren. Waarna een ‘schone coalitie’ weer aan de macht kwam.

Anonieme aangifte

Advocaat Knoops probeert vandaag een andere Schotte te laten zien. Hij zet de man achter de staatsgreep neer als ‘getalenteerd politicus’ die zaken op Curaçao wil veranderen, en daarbij nog weleens tegen de schenen van het establishment schopt. Die gevestigde politieke orde heeft in Knoops ogen de aanzet gegeven tot de vervolging van Schotte, want de politiek en het justitiële apparaat zitten volgens hem op Curaçao bij elkaar op schoot. De zaak tegen Schotte is begonnen na deels anonieme aangiften die via ronselen zijn aangebracht, en dat mag volgens hem helemaal niet.

Dat is de eerste verdedigingslinie van Knoops: hij ontkent de strafbare feiten van Schotte niet zozeer, maar stelt dat justitie ‘niet ontvankelijk’ moet worden verklaard omdat er in het onderzoek sprake was van een valse start.

Mocht het hof de zaak toch laten doorgaan, dan probeert Knoops met eigen digitaal sporenonderzoek aan te tonen dat het aangedragen bewijs niet zorgvuldig is samengesteld. Ook verwijst hij naar de ‘gewoonterechtelijke’ praktijk van de partijfinanciering op Curaçao.

Wat in Nederland ruikt naar belangenverstrengeling of cliëntelisme, zou op het eiland een gangbare praktijk zijn. In hoger beroep zal Schotte zelf het woord voeren.

Schottes geldschieter van weleer, de Siciliaanse gokbaas Francesco Corallo die zich op Sint-Maarten ophield, is inmiddels opgepakt en verwikkeld geraakt in een uitleveringsprocedure aan Italië. Ook zijn Nederlandse boekhouder ging achter de tralies. Justitie legde beslag op 120 miljoen euro.

Corallo kan zijn eigen positie verbeteren door belastende verklaringen over Schotte af te leggen, maar ook de informatie die door justitie is buitgemaakt bij de arrestatie van Corallo kan in dit komende proces negatief voor Schotte uitpakken.

Bron: Trouw

36 Reacties op “Trouw | Gerrit Schotte is niet corrupt maar een ‘creatief politicus’, zegt zijn advocaat

 1. Zwak verweer van Schotte in Hoger Beroep. Daar prikt de rechter zo doorheen.
  zie twitter Dick Drayer.

 2. Ook een manier van verdedigen. Schurkenstreken als innovatieve invallen beschouwen, de boef ophemelen, wij zien het allemaal verkeerd.
  Veel succes. Het proces tegen Wilders heeft deze geniale strafpleiter ook verloren.

 3. Drechi pa bosnan Tur -nee dwarsaap-niemand is bang voor hem-ook niet voor jouw zielige smoelwerk

 4. dikke deur

  Ik had het juist wel gedacht.

 5. Drechi pa bosnan Tur

  Bram,
  Misschien heb ik jou, totaal ten onrechte overigens, de indruk gegeven dat je mij met een zin op de kast kon krijgen.
  Vergiffenis daarvoor, want je bent het niet waard.

  Als je mij in de ahter de rug liggende periode niet zover hebt kunnen krijgen, denk je nou ECHT dat een zin van jou dat wel zou hebben kunnen bewerkstelligen?
  DON’T FLATTER YOURSELF!!!!! Laat me niet lachen …….

 6. Lukas Bouwman

  @Sander Ik reageer slechts op het volgende citaat:
  Citaat:
  ‘De Curaçaose ex-premier Gerrit Schotte is ‘een politicus met een enorme ambitie, creatief, met innovatieve ideeën en prachtige plannen voor het eiland’. Advocaat Geert-Jan Knoops staat met die omschrijving vandaag haaks op de visie van het Openbaar Ministerie in Willemstad’.

  Met slechts een paar muisklikken kom ik met feiten (niet zelf bedacht) die aantonen dat de advocaat Geert-Jan Knoops in de zaak Gerrit Schotte onzin verkoopt. En dat goedkope verhaal had ik van Geert-Jan Knoops echt niet verwacht.

 7. dikke deur

  Niet altijd, Sander…

 8. dikke deur

  Geen woorden maar daden. Ik heb bewezen dat ik hem misschien, zeker, wel knijp, maar dat ik niet bang voor hem ben. Je moet tegen dat soort uitschot actie nemen, anders ga je er zeker onderdoor.

 9. dikke deur

  Sander, de wet is van makamba’s, voor makamba’s.
  Hij kan goed lullen, maar alleen doortrapte patriotten/sansculotten trappen erin.
  Net ergens uploaded:
  “Dat gaat naar de nor toe, zoete lieve Gerritje.”

 10. @Lucas,

  bedankt voor de waslijst aan corruptie de helft hiervan was al uit mijn geheugen gewist. zoals veel hier op het eiland er is hier ergens een geweldig grote doofpot.
  Alles wordt hier in geabsorbeerd.
  als ik het zo lees zou het OM nog 20 jaar werk hebben aan dit ongedierte.
  maar ik mis nog de periode na de verkiezingen van eind 2016.
  omkoping /Braams/Danawi/Moses..
  en probeerde de nieuwe verkiezingen tegen te houden.
  zou toch ook strafbaar moeten zijn..

 11. Lukas Bouwman

  Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: De ‘politieke vervolgingen’ van Gerrit Schotte.

  Citaat:

  Na Gerrit Schotte’s afzetting als Minister-president op 3 augustus 2012 en nieuwe benoeming als (MFK) Statenlid:
  Illegaal bezit frequentie-jammers (en geldtelmachines)
  Valsheid in geschrifte – diplomatiek paspoort fraude
  Corruptie – samen met Ex MinJus Elmer Wilsoe verantwoordelijk voor positieve screenings van illustere PS politici als Carlos Monk, Carlos Trinidad, Marvelyne Wiels en Ivar Asjes middels VDC ‘Schottevazal’ Romer
  Brandstichting 1 – auto Radio Direct journalist en Schotte-criticus Richeron Balentien
  Brandstichting 2 – brandstichting in 2 Kortijn ijstrucks van ex-MFK Dean Rozier net na vertrek met zetel waardoor regering-Schotte viel (video)
  Opgezette inbraak in voormalige MFK-sede Caracasbaai
  Illegale loterijen – als partijfinanciering
  Illegale buitenlandse partijfinanciering
  Babel: fraude en witwassen van geld (samen met Cicely van der Dijs, Papito van der Dijs en Francesco Corallo)
  Aanzetten Amerigo Thode (MFK) tot illegaal opnemen vertrouwelijke CFT-meeting
  Aanzetten valse aangifte MFK-leden Pik Pisas, Monique Felida-Koeyers en Rudney Garmes tegen ex-MFK lid en Statenvoorzitter Dean Rozier (video)
  Criminele organisatie – met Bientu verdachten de broers George Jamaloodin en Robbie dos Santos
  Maximus – het samen met (o.a.) exMinJus Elmer Wilsoe, ex MinOnderwijs Carlos Monk en exMinFin George Jamaloodin) opdracht gegeven voor opmaken van Venezuelaans observatierapport als voorbereiding op de moord op politicus Helmin Wiels
  Smokkel + machtsmisbruik bodyguards (LBD-ers) van Statenlid Gerrit Schotte t.b.v. ‘een Statenlid’
  Wederwoord en conclusie. Bij bovenstaand verdenkingenlijstje dient te worden vermeld dat Gerrit Schotte het merendeel van bovenstaande zaken ontkent. Met als standaard commentaar: ‘politieke vervolgingen’.

 12. Lukas Bouwman

  Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: De ‘politieke vervolgingen’ van Gerrit Schotte.
  Citaat:
  Na benoeming Gerrit Schotte als Minister President op 10-10-2010 volgde:
  Corruptie – obstructie screeningsonderzoek
  Corruptie – onrechtmatig ontslag VDC-Hoofd Gumbs
  Corruptie – onrechtmatige aanstelling Liza Dindial als Hoofd VDC (door rechter teruggedraaid)
  Corruptie – aanstelling negatief gescreende neef van Elmer Wilsoe, Michael Romer als ‘crisismanager’ veiligheidsdienst VDC
  Corruptie – Eredoctoraat Honoris causa van de Caribbean International University (CIU) van MFK financieerder Vittorio de Stefano (eigenaar WTC) waarna onmiddellijk een flink aantal WTC ruimtes werden gehuurd om diensten van de overheid in het WTC te plaatsen, terwijl de overheid overvloed aan dienstgebouwen heeft
  Shut down Veiligheidsdienst VDC met Romer (video)
  Hoogverraad – kopiëren van alle Veiligheidsdienst en andere vertrouwelijke informatie met behulp van ex MinJus Wilsoe en VDC-manager Romer (video)
  Hoogverraad – verdenking verkoop VDC informatie aan Colombiaanse veiligheidsdienst Dipol
  Gerrit Schotte maakt volgens eigen zeggen hier in Colombia met Dipol agenten ‘afspraken op het gebied van veiligheid, corrupte, georganiseerde misdaad en drugsbestrijding’
  Hoogverraad? Hier was MP Gerrit Schotte in 2011 volgens eigen zeggen met vice-MP Angelino Garzón (links) in Colombia in bespreking’ over ‘afspraken op het gebied van veiligheid, corruptie, georganiseerde misdaad en drugsbestrijding’ maar vermoedelijk met Dipol agenten (rechts en midden) aan het onderhandelen over een juiste prijs + voorwaarden voor een kopie van Veiligheidsdienst VDC en andere uiterst vertrouwelijke veiligheidsdiensten informatie | Foto Ramsay Soemanta

  Omkoping – 6 aanstellingen commissariaten Dos Santos gokfamilie: 4 aanstellingen Amparo Dos Santos (Curoil, Korpodeko, CPA, Selikor), 2 aanstellingen Robbie dos Santos (CTB, FWNK), 1 aanstelling Luigi Dos Santos (Gaming Control Board GBC)
  Omkoping – 5 aanstellingen commissariaten Van der Dijs familie: Cicely van der Dijs (Korpodeko, CPA, Selikor), 2 aanstellingen commissariaten Oswald van der Dijs (Refineria di Korsou en Aqualectra), Oswald van der Dijs (Lovers) en Aqualectra zijn concurrenten op het gebied van gebotteld water
  Corruptie – positieve screening van maffiamaatje en gokkoning Francesco Corallo door Veiligheidsdienst VDC crisismanager Michael Romer
  Corruptie – destructie Aqualectra (gratis aandelen van Aqualectra van het energie productiebedrijf BOO naar RdK) – civiele enquête
  Corruptie – destructie Curacao Dok Maatschappij (miljoenenvordering CDM op CPA weggescholden, zgn ‘EEG -overeenkomst) – civiele enquête loopt
  Corruptie – onderhandse aanbesteding zonnepanelen Aqualectra en Assyce Fotovoltaica S.L. uit Spanje
  Corruptie – aanstelling rechterhand casinobaas Corallo, CFO Rudolph Beatsen als President Centrale Bank
  Corruptie – aanstelling maffiamaatje Francesco Corallo als President Commissaris Centrale Bank
  Corruptie – jacht op intellectuelen (1.Edsel Gumbs VDC 3 x, 2.Deisree Lai Griffier Parlamento, 3.Mercelino (Chonky Delanooy) direktor CPA, 4.Tinchi Diaz direktor KTK, 5.Anton Casperson direktor Aqualectra, 6.Billy Pandt direktor Aqualectra, 7.Neetje vd Veen direktor finansiero Aqualectra, 8.Harold Daal direktor Kranshi, 9.Miguel Goede Rector Magnificus UNA, 10.Cecar Prince directeur wega di number Korsou en anderen).
  Corruptie – jacht op CBSC directeur Emsley Tromp – Tromp-gate via spookambtenaar Norbert George
  Corruptie – politieke interventie met Wilsoe in lopende strafzaak Bientu tegen MFK/PS partijsponsors en zakenpartners Robbie dos Santos en Francesco Corallo
  Machtsmisbruik positie presidentschap door eigen Wifi-onderneming te promoten in Haïti
  Machtsmisbruik positie presidentschap door als premier de waterverkoop Lovers/Oswald van der Dijs te promoten in Haïti
  Corruptie – benoemd samen met Charles Cooper mevr. Caroline Gonzalez-Manuel aan als sectordirecteur DROV/ROP met tekenbevoegdheid voor bouwvergunningen, vergunningen voor project-ontwikkelingen, aanbestedingen etc, alsmede de controle hierop. De aanstelling en aansturing met dubbele pet zorgt voor ongezonde belangen verstrengelingen en ‘makkelijke’ vergunningen c.q. gedogen van illegale bouw en landwinning van zee
  Wanbeleid – op 10-10-201 bij de overgang naar het nieuwe land Curacao was er een begrotingssurplus van 50 miljoen. In 2011 was er een begrotingstekort van 164 miljoen met een dreigend te kort van 85 miljoen in 2012. Hier een interne MFK-mail hierover
  Kraken en bezet houden van Fort Amsterdam (coup)

 13. ja, belachelijk dat dit ongedierte nog steeds vrij rond loopt.
  maar hier vinden ze hem een held omdat hij steeds uit de gevangenis heeft weten te blijven.
  dan ben je onschuldig; is het idee…
  simpele geesten die op hem gestemd hebben..
  hopelijk weten ze hem nu voor een paar jaar uit te schakelen.
  maar ik ben niet zeker, deze geboren leugenaar heeft veel overtuigingskracht.

 14. Lukas Bouwman

  Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: De ‘politieke vervolgingen’ van Gerrit Schotte.

  In 2007 ging Gerrit Schotte de politiek in met ca nafls 600.000 aan schulden uit bovenstaande vonnissen
  Corruptie – hand- en spandiensten v c.q. omkoping – regelt als gedeputeerde een terrein Robbie dos Santos voor nafls 2.000.000 voor zakenpartners Robbie dos Santos & Francesco Corallo in Playa Bou en Abou N.V. (VDC memo 2010)
  Corruptie – hand- en spandiensten voor Charles Cooper/SPF Corri (VDC memo 2010)
  Verzekeringsfraude + valsheid in geschrifte inbraak-uitbraak Kaminda Electicien 10
  Dierenmishandeling – eigen honden vergiftigd
  Corruptie – belangenverstrengeling- 2e baan naast gedeputeerde Toerisme als ‘Vanddis consultant‘
  Witwassen – 52 motmeldingen ca 800.000 nafls
  Illegale partijfinanciering/omkoping – $73.442 + $140.000 van Francesco Corallo via de rekening van toenmalige bysite Cicely van der Dijs

 15. die wet al er wel zijn, maar wie gaat controleren waar het geld vandaan komt.
  zal de familie knoops worst zijn…ze leven al jaren van de maffiacenten.
  idem Vaders..

 16. Lukas Bouwman

  Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: De ‘politieke vervolgingen’ van Gerrit Schotte

  Citaat:
  Vóórdat Gerrit Schotte de politiek in ging:

  1991 – examenfraude schorsing PSC college (video)
  1995 – diefstal en heling – auto diefstal en heling (video)
  1995 – 1997 – schulden The Shoppers (vonnis) + creditcardfraude (video)
  1999 – 2002 – schulden in Food4U/Quality Delivery Services (QDS), gevolgd door faillissement (vonnis)
  2001 – 2005 – manager Lido Hotel – contractvervalsing + onrechtmatige vordering en beslag op werkgever (vonnis)
  2004 – 2006 Schulden in Bad Boyz Toyz + creditcard fraude gevolgd door faillissement (vonnis+ vonnis)
  2005 – doodslag – veroorzaakt zonder rijbewijs en te hard rijden in bebouwde kom een dodelijk ongeluk (video)
  2005 – obstructie politieonderzoek – laat heimelijk sporttassen uit de verongelukte auto verwijderen (video)
  2005 – verzekeringsfraude – tracht na aanrijding zonder rijbewijs de autoschade van geleende auto te verhalen bij verzekeringsmaatschappij Fatum
  2005 – 2007 makelaars-assistent Realco zonder financiële verantwoordelijkheid (vonnis)

 17. Misschien een wet moet er komen dat advocaten niet met crimineel geld kunnen worden betaald

 18. Doet me denken aan Claude Whatey.. De GS van Sint Maarten. Werd uiteindelijk alleen voor meineed veroordeeld.

 19. Schotte heeft wel een gave:
  hij geloofd zijn eigen leugens, en dan gaan een hoop mensen om.
  hopelijk zijn deze rechters slimmer dan zijn leugens.
  mogen we wel verwachten van rechters.
  dat een groot deel van het volk al zijn leugens geloofd kan je ze eigenlijk niet kwalijk nemen.
  papiamentu houd de mensen onwetend en dat was de bedoeling toen deze taal als hoofdtaal werd ingevoerd.
  behalve natuurlijk de elite die deze taal heilig verklaren omdat er een paar mooie gedichten in geschreven zijn.

 20. Ha, ha, volgens mij zijn advocaten tegenwoordig net zo gestoord als de mensen die ze vertegenwoordigen. Een creatief politicus, hoe kom je erop, zakkenvuller zal hij bedoelen.

 21. dit soort advocaten deugen gewoon ook niet.
  ze willen Curacao overleveren aan de gokmaffia…
  binnen de kortste keren zijn we dan onafhankelijk en ze kunnen stelen zonder controle.
  dit is al gebeurt in een groot land als Venezuela.
  de familie Chaves en Maduro zijn nu multi miljardairs, maar ze hebben nog niet genoeg.
  Idem voor de gokbazen hier, ze hebben nooit genoeg…
  hoogmoed komt voor de val….

 22. Citaat:
  ‘De Curaçaose ex-premier Gerrit Schotte is ‘een politicus met een enorme ambitie, creatief, met innovatieve ideeën en prachtige plannen voor het eiland’. Advocaat Geert-Jan Knoops staat met die omschrijving vandaag haaks op de visie van het Openbaar Ministerie in Willemstad’.

  Volgens mij is Geert-Jan Knoops een gerespecteerd advocaat van naam. Maar deze bewering over Gerrit Schotte slaat wel alles. Geert-Jan Knoops kan en mag dit zo maar zeggen! Natuurlijk!

  De integriteit en geloofwaardigheid van Gerrit Schotte lijkt mij ver zoek en zijn advocaat lijkt dit zeer royaal te bevestigen.
  Ik vind dit schaamteloos! Wat de rechters oordelen vernemen we later

 23. Abraham Mossel

  We zullen straks eens ff kijken en lezen wat die twee vazalen en Trollen van Gerrit, de veroordeelde te vertellen hebben na de uitspraak van de hogerberoeps rechter, kijken of deze twee marioneten van Gerrit de Raaf ook nog z’n grote smoel hebben als ze horen dat de schooier en dief geen 3 maar gewoon vier jaar aan ze kloten krijgt en geen 5 maar levenslang geen stemrecht meer krijgt. haleluja looft den heer hij is groot en zijn wraak zal niet zoet zijn.

 24. Abraham Mossel

  @ plasje en BpaT. Wat geniet ik weer met volle teugen, dat ik de twee vazalen en trollen van Gerrit de Raaf met twee worden boven op de kast kan jagen WhAAAAAAAA.

 25. Drechi pa bosnan Tur

  A Eric,
  Deze kan al vanaf vorige week niet helder denken……… Niet dat hij dat vaak doet hoor… Verre van dat.
  Hij (en met hem nog een aantal anderen) is zo ontzettend verblind door haad en nijd, dat hij nu dat de dag is aangebroken amper kan tikken….
  Straks misschien? Hopelijk met iets anders dan dat afgezaagde Raaf- verhaal……… Iets “creatiefs” voor een keertje.

 26. Ja angst is wat jij nu ervaart, waarnaar moeten YdK uitkijken? Men weet allang dat jullie chaos aan het creëren zijn.

  Jij en jouw trollenmaatjes bedreigt dagelijks iedereen om een angstcultuur te creëren. Elke adem die je neemt gaat gepaard met jouw eigen haat en nijd die je zal vernietigen, geniet maar lekker verder van jouw karma hahahaaaaaaaaaa.

 27. ericlapas

  Dit is wel karig voor iemand die hier zo naar geleefd heeft. Kan de vingers nog net bewegen?

 28. Drechi pa bosnan Tur

  Maar…. waarom zijn jullie allemaal zo bang voor hem? Jullie beven!!! 🙂 🙂 🙂
  Omdat hij tegen de gevestigde orde durft te ageren?

  Angst is een zeeeeeer slechte raadgever. Kijk uit mensen………

 29. hij heeft ook de moord op Wiels bedacht.
  en de familie Dos Santos het laten uitvoeren..
  je kan over Schotte een hoop zeggen, maar hij is wel uitgekookt.
  hij weet altijd buiten spel te blijven…

 30. Ja hij is creatief omdat hij ongeschoolde lolo’s inzet om te kunnen corrumperen en zo blijft hij zelf buitenzicht. Kijk hoe creatief hij is dat hij 11 poppetjes bij elkaar zetten om een demissionair kabinet te vormen.

  Maar die poppetjes kunnen zelf geen beslissingen nemen gaan ze rebelleren dan worden ze eruit getrapt en komt een andere op zijn plek.

  Kijk maar hoe Aqualectra naar de klote was geholpen.

 31. Schotte creatief?? Hij heeft Curacacao niks goeds gebracht,hij is de slechtste politicus ooit,ja zijn belang dat was en is belangrijk.
  Hij heeft het niet zo op macamba’s,maar dure advocaten komen uit Amsterdam om hem bij te staan,hypocriet ben je zeker.

 32. er moet en begin gemaakt worden met de aanpak van de maffia…
  ze moeten hun straf niet kunnen ontlopen.
  de beste advocaten kunnen ze betalen en allerlei leugens spuien om hun straf te ontlopen.
  maar ik hoop dat het recht zegeviert..

 33. Abraham Mossel

  De duivel zal zijn straf niet ontlopen.?

 34. Als een persoon zoals deze vrij zou kunnen komen van de bewezen beschuldegingen en geen lange straf uit zou zitten-dan is dat het slechtste signaal dat ooit afgegeven kan worden om Koruptie en integriteit tegen te gaan-Het zou een klap in het gezicht zijn voor alle eerlijke mensen die op het eiland wel hard werken aan een toekomst-Dit zou voor mij totaal ondenkbaar zijn.
  Dit zou het ultieme teken zijn van DIEFSTAL dat LOONT-dus deze weg inslaan zou gewoonweg niet kunnen-opsluiten het stel en meteen-

 35. Daan Banaan

  Dat vraagt om een creatieve rechter. Eenzame opsluiting misschien een idee?

 36. Snel vastzetten deze hufter. dan gaat de beerput vanzelf verder open, omdat de mensen dan vrij kunnen spreken.
  Deze Gerrit heeft nog veel meer op zijn kerfstok!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *