29.9 C
Willemstad
• donderdag 12 september 2024

Extra | Journaal 6 September 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 5, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 September 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, September 4, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 September 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, September 3, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

TK | Tweede kamervragen Van Raak (SP) over persvrijheid op Curacao

HomeMediaTK | Tweede kamervragen Van Raak (SP) over persvrijheid op Curacao
Tweede Kamerlid Ronald van Raak maakt zich zorgen over de persvrijheid op Curacao

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de persvrijheid op Curaçao.

1 Wat is uw reactie op klachten van journalisten over de beperking van de persvrijheid op Curaçao in coronatijd? (1

2 Deelt u mijn opvatting dat juist in tijden van crisis de vrije media een belangrijke controlerende taak hebben?

3 Deelt u mijn opvatting dat dit moet gelden voor alle landen van het Koninkrijk en dus ook voor het land Curaçao?

4 Deelt u mijn opvatting dat de financiële steun aan Curaçao gepaard mag gaan met eisen aan de persvrijheid?

5 Bent u bereid deze vragen te beantwoorden vóór het debat op woensdag 20 mei over financiële steun aan Curaçao?

(1 http://deachterkantvancuracao.blogspot.com/2020/05/in-het-nieuwe-normaal-geen-rol-voor-de.html

Bron: Tweede Kamer

Naschrift KKC

Vanaf minuut 1.22:26

16 reacties

  1. Leiderschap op Curaçao kon al die jaren zo arrogant omgaan met de bevolking omdat helaas nog vele gedweeë volgers, een kruip- en buig mentalteit hebben jegens hun “gezagsdragers, die dit op hun beurt weer uitbuiten.

    Kijk naar diverse instsnties, waar directeuren de beest uit konden hangen, wat hun autoriteit betrof.

    Kijk eennGiro, ENNIA, maar ook een CBCS, waar laffe externe accountants , kliekerige RvC, corrupte Ministers, een met gratificatie omgekocht middel management die het eveneens omgekochte hoger management haar gang liet gaan.

    En het personeel knikte ja en amen in al die bedrijven….op straffe van repercussies…

  2. @Margret:

    “En het ging gisteren over onderwijs”

    Het onderwerp was : -E “normal nobo” i lastu akontesimentu den nos pais.-

    Nu jij …

  3. ….”Wanneer dringt het tot iedereen door dat de regering helemaal NIET MAG bepalen waar en welke vragen wanneer worden gesteld ?…..

    Deze regering denkt nogvsteeds dat ze alleen voor het domme volk praten, intussen worden ze steeds vaker fel van repliek gediend, voor hun despotische trekjed, de lokale kliek is of niet kritisch genoeg, of omgekocht!

  4. @ Margret,

    Wanneer dringt het tot jou door dat de regering helemaal NIET MAG bepalen waar vragen over worden gesteld ?
    Dat schijn jij maar niet te willen begrijpen.
    Voor jou is het heel normaal dat een regering bepaalt waar een journalist vragen over mag stellen. Zo werkt persvrijheid dus niet.

    Een journalist mag te allen tijde een vraag stellen over wat voor onderwerp dan ook. Zo werkt persvrijheid. Dan kan een politicus aangeven dat hij daar geen antwoord op wil geven, maar verbieden een vraag te stellen hoort niet thuis in onze democratie en is ook verboden middels de grondwet.

    Bovendien kun je in de convocatie, welke Dick Drayer plaatste, dat het onderwerp van de persconferentie (eenzijdig afgekondigd door de regering) niet ging over het onderwijs. Ook hetgeen Ruggenaath heeft verteld ging niet over het onderwijs. Derhalve waren de vragen, zelfs wanneer je zou denken dat de regering wel mag bepalen waar vragen over worden gesteld, geheel volgens het opgegeven onderwerp.

    Ik begrijp dat het een behoorlijke omslag voor jou gaat betekenen wanneer je gaat beseffen wat persvrijheid nu werkelijk precies inhoudt. Wat jij denkt dat nu de invulling is zit zeer ver naast de waarheid.
    Niemand, maar dan ook niemand mag de pers voorschrijven waar zij over willen schrijven, wat zij willen schrijven en wanneer zij daar vragen over willen stellen. Zelfs niet wanneer je van mening bent dat daar goede redenen voor zijn. Dat is verankerd in de grondwet. Lees het eens na zou ik zeggen.

  5. Dit mag totaal niet, en heeft ons laten zien wat er achter de masker van de PAR gezicht staat. Letterlijk a wolf in sheeps clothing.

    Het zijn 3 nederlandse journalisten die yu korsou zijn geworden. Ze hebben gelijk maar OMDAT ze nederlanders zijn (makamba) gaan velen tegen hun. Mensen kunnen echt op Curacao niet voor henzelf meer denken! Alles moet voorgekouwd worden. Hoe kan je een persconferentie 3 of 4 keer per week hebben…waarvan de pers 1 keer aanwezig mag zijn, en dan mogen ze alleen vragen wat er gesproken wordt op die dag. Zijn we met zn allen idioot geworden ofzo?

    Luister mensen, een voorbeeld…ik neem extreme voorbeeld om te kijken of wie zegt dat rugenaat goed heeft gedaan bij kan komen. Stel…en er gebeurt iets ergs op het eiland waarvan we meer moeten weten. Dan kies de regering om op de volgende dag dan over Aardappel Soep te gaan praten..is toch strategisch? En dan verwachten dat de pers met vragen moet komen van “hoe moet je de aardappel scheren?”…nee toch? Ze moeten toch vragen over wat er gister is gebeurt?

    Langzaam maar zeker begint men te zien wat er letterlijk gaande is op dit eiland.
    Ik had NOOIT in me leven verwacht dat ik ooit een PAR minister over een “Curacao Independiente” zou horen praten. Weg van nederland. NOOIT.

    Deze mensen deden altijd alsof ze NL mogen, maar nu dat NL hun eisen hebben, is NL opeens slecht.

    Beste dat op Curacao kan gebeuren is dat 21 Nederlanders met hun gezin hierheen vertrekken om dit eiland te redden. 9 Ministers en 12 Parlamentairs. Kom Curacao recht zetten voor 8 jaar.

    Maar dat willen de banken en verzekeringen en sponsors en vrienden van de regering niet want hun feestje is dan DONE. OVER WITH.
    Feestje van “alleen wie wij willen, mag” ..

  6. Joep, niemand is de mond gesnoerd, er is alleen gevraagd om on topic te reageren zoals de comment polis hier ook (terecht) doet. En het ging gisteren over onderwijs en dan begint een omhooggevallen jouralist over de raffinaderij,

    De regeringebiedt ruim de gelegenheid andere vragen te stellen, alleen gisteren even niet.

    Als ik vragen van Maarten Kakel moest beantwoorden zou ik wellicht helemaal geen antwoord geven, ook niet over het onderwijs. Wat een arrogante kwallebak.

  7. @ Margret,

    Ik begrijp dat vrijheid (en persvrijheid) voor jou niet zo belangrijk is ?
    Ik zou zeggen, ga eens een tijdje in Venezuela of China wonen en kom ons daarna vertellen hoe dat is bevallen.

    Een regering die voor gaat schrijven wat er wel of niet mag worden gevraagd is een regering die in een dictatuur thuishoort. Wij zijn een parlementaire democratie met vrijheden die in de grondwet zijn verankerd. De pers de mond snoeren of voorschrijven wat en wanneer ze iets mogen vragen staat gelijk aan het met voeten treden van die vrijheid.
    Dat moet heel snel de kop in worden gedrukt.

    Het is precies zo als van Raak zegt: ‘velen op het eiland zijn gewend dat de pers gelieerd is aan een politieke partij’ Dat vindt men normaal, men weet niet beter. Men is ook gewend dat journalisten niet kritisch zijn en dat noemt men dan ‘respect’ hebben.
    Dat roeptoeter voor politieke partijen niets met journalistiek te maken heeft begrijpt men niet.

  8. Geachte heer Raak van de Socialistische Partij in Nederland.

    Het zou je sieren indien je de persconferentie die aan de basis voor je Kamervragen staat, eerst in zijn geheel hoorde en/of voor je liet vertalen, eer over te gaan tot het stellen van vragen aan de Tweede Kamer in Nederland over een aangelegenheid van het Caribisch deel van het koninkrijk.
    Ik ken je als een serieus kamerlid. Een kamerlid die weet dat de zorgvuldigheideis bij dit soort zaken van essentieel belang is. Ik zou zeggen: Laat je goed informeren. Zaken hebben verschillende kanten. Laat je niet inpalmen svp dat past je niet.

  9. Aan een kant volledig terecht.
    Maar het is een bliksem afleider. Het geen aandacht verdient is hoe de regering ongedekte checks uit blijft schrijven. En nu krijg je, voor de ydk, de bevestiging dat macamba arrogant is, zelfs bij een gematigd persoon als ruggenaath. Ze zijn slim bezig het electoraat te verenigen. Geef ze niet de kans. De volgende fases zijn haat zaaien. De elite weet als geen ander hoe je ydk moet bespelen.

  10. Wat een afgang van de door mij zo gerespecteerde Raak. Heeft Nederland nu niet iets anders aan haar hoofd?

    5 oerdomme nergens op slaande vragen, konden zo van Maarten Kakel komen.

    Ik begin zowaar een beetje begrip te krijgen van de hekel van de YdK aan de macamba.

  11. Een politicus met ethos!
    Rhuggenaath is diep gezakt in het aanzien!
    Niet veel anders qua langgeteendheid dan een despote als Suzy C. of Myrna G

  12. De leider van Curaçao is een karikatuur van haar electoraat.

    Deze autoritaire houding is niemand vreemd op dit eiland.

    De gemiddelde ( let op!, ik zeg gemiddelde) gezagsdrager, manager, directeur, kantoor partner is op deze rock al gauw over het paard getild en pretendeert dat ze het alleenrecht tot spreken heeft.

    Kritische vragen stellen aan management en dragers van gezag is een grote issue oo Curaçao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties