TK | Kamervragen Van Raak (SP) over vergelijking van Knops met Escobar, Napoleon en Hitler

Over de vergelijking die parlementariërs van Sint Maarten maken tussen Knops en de bloedige maffiabaas Pablo Escobar, de dictator Napoleon en de nazileider Adolf Hitler

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over de vergelijking tussen hem en Escobar, Napoleon en Hitler.

1 Wat is uw waardering van de vergelijking die parlementariërs van Sint Maarten maken tussen u en de bloedige maffiabaas Pablo Escobar, de dictator Napoleon en de nazileider Adolf Hitler? (1

2 Waarom hebt u met het oog op deze kwalificaties vertrouwen dat het parlement van Sint Maarten bereid is goed met u samen te werken in de miljoenen financiële steun die wij het eiland geven?

3 Deelt u mijn zorgen dat deze woorden aan u het begin zullen zijn van wederom een proces van frustreren door politici van alle hulp die Nederland de mensen op het eiland zo graag wil bieden?

(1 https://www.thedailyherald.sx/islands/majority-of-mps-lend-support-to-dutch-financing-agreement

Bron: Tweede Kamer

4 Reacties op “TK | Kamervragen Van Raak (SP) over vergelijking van Knops met Escobar, Napoleon en Hitler

 1. Onze politici zijn goed in anderen minder fraaie naampjes te noemen!
  Meestal omdat ze niets zinnigs meer in te brengen hebben.
  Men wordt dan onsportief en persoonlijk!
  Wat verwacht je van derde wereld minds…

 2. Je kan die randdebielen in het parlement van SXM niet te serieus nemen in het algemeen. Het niveau van die lui is denk ik echt Josti Band qua IQ. Dat land had nooit onafhankelijk mogen worden

 3. Van Raak, wellicht aardig ook een opsomming te maken van de door onze Curaçaose bewindslieden gemaakte frustrerende/onbeschofte opmerkingen van de afgelopen 6 maanden richting Knops en Nederland.
  Met name vraag 2 en 3 lijkt zeer wel van toepassing op ons eiland.
  Krijgt de Nederlandse belastingbetaler een beeld waar Knops de honderden miljoenen nu en in de toekomst aan uitgeeft en welke waarde Knops hecht aan een Curaçaose handtekening.

 4. @GUMBS

  Gumbs said she was both “angry and sad” about Knops’ letter to Jacobs. “I was angry because I felt insulted, knowing that he [Knops] has no business telling this Parliament to pass a motion to indicate our support to government taking the deal. I felt that, our word should be enough,” she said.

  Are you kidding us? “…..” I felt that, OUR WORD should be enough,” she said.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *