27 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Tilii | Wilsoe: ‘Ministers ook debet aan Ctex-fraude’

HomeMediaTilii | Wilsoe: 'Ministers ook debet aan Ctex-fraude'
Wilsoe 'Ministers ook debet aan Ctex-fraude'
Wilsoe ‘Ministers ook debet aan Ctex-fraude’

PALU BLANKU – Jose Jardim, Earl Balborda, Stanley Palm en Etienne van der Horst zijn ook verantwoordelijk voor de mogelijke fraude bij Curaçao Technology Exchange NV (Ctex).

Deze vier ministers zijn in 2013 namelijk akkoord gegaan met de betaling van 3 miljoen gulden aan het datacentrum te Mahuma, aldus Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

Ctex-ceo Anthony de Lima is inmiddels door de ‘general board’ van de naamloze vennootschap op non-actief gesteld. Dit besluit viel dinsdag na een aandeelhoudersvergadering die bijeengeroepen werd door United Telecommunication Services (UTS). De fraudebal kwam aan het rollen toen het Antilliaans Dagblad (AD) vorige week berichtte dat de Ctex-directie ‘letters of intent’ (LOI’s) van buitenlandse multinationals American Express, Visa, Sony, DHL, Citi en Banco Santander gebruikte, die nagemaakt zijn ofwel vervalst.

Voorts publiceerde AD dat de Ctex-directie twee keer rechtszaken verloor en dat de financiële stakeholders nooit hiervan op de hoogte werden gesteld. Het betreffen financiële instellingen zoals de Girobank, Maduro & Curiel’s Bank, Orco Bank, Postspaarbank (PSB), Aruba Bank, Ontwikkelingsbank Obna, Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) en de Aruban Investment Bank (AIB).

Tijdens de wekelijkse bijeenkomst van Pueblo Soberano (PS) gisteravond zaterdag, hekelde Statenlid Wilsoe niet alleen De Lima, maar ook directeur Paul de Geus van UTS, Billy Jonckheer van Kamer van Koophandel (KvK) en Charles Cooper van oppositiepartij MAN. Dezen hebben, ondanks alle ‘red flags’ rond Ctex, onvoorwaardelijke steun betuigt aan het project.

Wijlen PS-leider Helmin Wiels was van begin af tegen Ctex. Sinds 2011 bekritiseerde hij feit dat de initiatiefnemers geen cent in het project investeerden doch bij de regering aanklopte voor startkapitaal.

Wilsoe liet gisteravond zaterdag tijdens de PS-bijeenkomst een TeleCuraçao-interview afspelen, waarin Wiels toentertijd refereerde aan het project zijnde een dubieus initiatief en dit onderbouwde met harde bewijzen. Hij noemde toen Cristian Alvares die namens UTS een ‘business plan’ samenstelde, terwijl hij gelieerd zou zijn met De Lima.

Voorts herinnerde Wilsoe dat hijzelf twee jaar geleden ook aan de bel trok bij de regering, ofwel kabinet Asjes. Dit was toen bekend werd dat de Raad van Ministers voorgezeten door Ivar Asjes van Pueblo Soberano, op 9 oktober 2013 besloot om Ctex de status van E-Zone te geven. Dit geschiedde met terugwerkende kracht. Dit alles maakte het mogelijk voor Ctex om het bedrag van bijna 3 miljoen gulden uitbetaald te krijgen.

Het PS-Statenlid kwam te laat van dat besluit te weten. Inplaats van die kwestie over te hevelen naar de vergadering van de samenwerkende partijen, werd binnen de Raad van Ministers overgegaan tot stemming hierover. De PS-ministers stemden tegen, maar de meerderheid in de raad stemde voor en dit betekende dat kabinet Asjes overging tot de betaling van bijna 3 miljoen gulden gemeenschapsgeld aan Ctex.

Bij die gelegenheid verklaarden MAN-Statenlid Cooper, KvK-voorzitter Jonckheer en UTS-directeur De Geus zich ook vóór het miljoenenproject. Ze hekelden hierbij de tegenstanders van Ctex. Wilsoe meent dat behalve De Lima en dit drietal, ook ministers Jardim (namens Statenlid Glenn Sulvaran), Balborda (PNP), Palm en Van der Horst (beiden PAIS) verantwoordelijk gehouden moeten worden voor wat er tot nu toe allemaal fout is gegaan.

Bron: Tilii

6 reacties

  1. Wilsoe heeft volkomen gelijk, de regering PS,MFK, MAN zijn verantwoordelijk.
    Welke partij zat Wilsoe ook al weer. Oke hij heeft die 300.000 niet ontvangen van CTEX dus. Kijken waar hij het wel voor op neemt.

  2. “Jose Jardim, Earl Balborda, Stanley Palm en Etienne van der Horst zijn ook verantwoordelijk voor de mogelijke fraude bij Curaçao Technology Exchange NV (Ctex).”

    Van welk kabinet? Asjes! Oh, dus van de Pueblo Soberano uit Palu Blanku!

    Ik kan het niet laten aan Gollum te denken wanneer ik een foto van deze verdachte zie. En dat is niet alleen door de “physical similarities”, maar ook om zijn “yes master”- houding tegenover Dos Santos. Hij zal zich blijkbaar nooit meer kunnen loskopen, poor guy, dus de rest maar de schuld geven of verantwoordelijk stellen terwijl hij langzaam maar zeker de weg naar de afgrond inslaat. Een man met een schoon geweten dus.

  3. Lekker manneke, die Wilsoe.
    Geef gewoon je politieke tegenstanders de schuld en je volgelingen binnen PS slikken het allemaal voor zoete koek.
    Dat alles in het kader van : Wie wordt de opvolger van Helmin Wiels?
    Antwoord : niemand. De PS verdwijnt en Curacao blijft zitten met een lange straat , waar doden gaan vallen en die genoemd is naar een ontzettende racist.

  4. Misschien is het verstandig dat Wilsoe, die als bang schoothondje van de dos Santos clan als minister van justitie een brief schreef naar de US government om de bevroreren tegoeden van de laatste vrij te krijgen, een toontje lager zicht.

    Ook omdat hij zelf een van de hoofdverdachten is in de zaak Wiels.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties