29 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 09:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Tilii | Asjes niet geruisloos weg

Ivar Asjes-vertrekt
Ivar Asjes niet geruisloos weg

PUNDA – Een week vóór de afsluiting van het parlementair jaar 2014-2015, werd Ivar Asjes door de fractieleden van zijn eigen partij Pueblo Soberano (PS) gedwongen te vertrekken als minister-president. Geen van de betrokkenen legden aan het volk uit waarom het hoofd van de regering de laan werd uitgestuurd.

De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren en er wordt hierbij zelfs er wordt hierbij zelfs geïnsinueerd dat Asjes’ vertrek uit Fort Amsterdam toch niet geruisloos zou zijn gegaan.

Het uitblijven van een uitleg voor het ontslag van Asjes vorige week maandag 31 augustus 2015, doet menigeen gissen naar de redenen hiernaar. Dit is in combinatie met het feit dat Asjes zei dat hem werd meegedeeld dat hij niet op dezelfde lijn zit met de PS-fractie doch niet de exacte reden gegeven waarom de fractie geen vertrouwen meer in hem heeft.

- Advertentie -

Zelfs tijdens de wekelijkse bijeenkomst van PS gisteren -zaterdag 5 september 2015- werd er geen mededeling gedaan en werd de traditionele uitzending onderbroken en in besloten kring met leden gesproken. Het gevolg van het uitblijven van een officiële verklaring van Asjes en de PS-fractie is, dat nu veel geruchten de ronde doen.

Feit is dat voorafgaand aan Asjes’ ontslag, hij drie belangrijke gesprekken had op en in het complex van Fort Amsterdam. Zijn eerste gesprek was met drie PS-leden onder wie twee Statenleden, vervolgens met zijn collega-ministers en tenslotte met de gouverneur. Uit zijn verklaringen hierover aan de pers is in het midden gebleven wat de reacties van de leden van de Raad van Ministers waren en ook wat er speelde in het gouverneurshuis.

Inmiddels doen hardnekkige geruchten de ronde dat Asjes na gesproken te hebben met de PS-delegatie, de Raad van Ministers bijeen had geroepen voor een buitengewone vergadering. Hij zou de collega-bestuurders inderdaad hebben geïnformeerd dat hij geen steun meer geniet van zijn fractie in de Staten, maar legde hen volgens de geruchten ook voor om gezamenlijk ontslag in te dienen.

Hij zou nul op het rekest hebben gekregen en verliet hierna alleen de Raad van Ministers.

- Advertisement -

Een tweede gerucht is dat Asjes eenmaal bij de gouverneur het zou hebben gehad over de eventuele ontbinding van de Staten. Er vond echter geen overdracht van een officiële petitie hiertoe plaats, alhoewel de gouverneur voor alle duidelijkheid telefonisch contact zou hebben genomen met de PS-fractie. Is gebleken dat deze fractie al enige dagen weer voltallig is met de terugkeer uit Nederland van Melvin Cijntje en dus de coalitie weer over de steun van 11 Statenleden telde. Met dit vaststaand en geverifieerd feit, zou Asjes niets over hebben gebleven dan zijn ontslagbrief aan de gouverneur te overhandigen.

De tweede geruchtenstroom ofwel geruchtentraject richt zich op de redenen voor Asjes’ ontslag. Er wordt onder meer geïnsinueerd dat hij op de een of andere manier betrokken zou zijn in de moord op partijleider Helmin Wiels. Ook wordt gespeculeerd dat hij zich niet zou bekommeren voor het welzijn van het volk, maar zijn eigen.

Voorts zou een aanstaande werkbezoek van Asjes en een kleine delegatie aan Nederland deze maand in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij de PS-fractie.

Anderzijds lijkt uit Asjes’ eigen woorden in het recente verleden en afgelopen week dat juist anderen binnen de PS betrokken zouden zijn bij de moord op Helmin Wiels. De politieke leider werd 29 maanden terug op 5 mei 2013 bij het strand te Marie Pampoen doodgeschoten. Elvis Kuwas alias ‘Monster’ werd hiervoor tot levenslang veroordeeld. Het onderzoek naar de intellectuele daders duurt voort.

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Geweldig de uitstraling naar buiten uit welke men alweer betreffende de politieke gang van zaken heeft. We zijn echt transparant en betrouwbaar……toch ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

WIK | Premier Rutte naar New York om Verenigde Naties toe te spreken

WelIngelichteKringen.nl DEN HAAG (ANP) - Vlak na het begrotingsdebat in de Tweede Kamer is premier Mark Rutte op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene...

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...
- Advertentie -