Telegraaf | Vredesonderhandelaar: ’Ontvoering Bolt stupiditeit’

Edwin Timmer

Kidnap extra obstakel bij vredesonderhandelingen ELN | ANP

CUCUTA – Het marxistische rebellenleger ELN brandt zich lelijk de vingers met de ontvoering van de Nederlanders Derk Bolt en Eugenio Follender. Volgens de Colombiaanse delegatieleider, die namens de regering vredesonderhandelingen voert met het ELN, is de kidnapping een „stupiditeit.”

Dat stelt Juan Camilo Restrepo woensdag op zijn Twitter-account. „Afgezien van een criminele daad is het ook een stupiditeit”, schrijft de toponderhandelaar voor vrede in Colombia. In de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito praten de Colombiaanse regering en het Nationaal Bevrijdingsleger ELN hoe ze een decennialange oorlog kunnen beëindigen.

ZIE OOK: Leger maakt weg vrij voor vrijlating Bolt

Extra obstakel

De kidnap ligt als een extra obstakel op tafel. „Deze afkeuringswaardige ontvoering bemoeilijkt zoals elke kidnapping de onderhandelingen met de ELN”, meent de delegatieleider.

ZIE OOK: ’Bolt en Follender snel vrij’

De harde woorden van de regeringsfunctionaris zijn zeer opvallend. De Nederlandse regering doet er via stille diplomatie in het gebied juist alles aan om de verslaggevers vrij te krijgen door tegelijkertijd niet op de tenen van de rebellen te gaan staan. Restrepo daarentegen, neemt geen enkel blad voor de mond.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Vredesonderhandelaar: ’Ontvoering Bolt stupiditeit’

  1. Voor hun is elke $ een winst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *