Telegraaf | Plasterk: kou uit de lucht met Sint Maarten

Plasterk en Van der Steur

Plasterk (links) en Van der Steur staan de media te woord | Foto © ANP

DEN HAAG – Het conflict tussen Nederland en Sint Maarten is voorbij, aldus minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) donderdag. „De kou is uit de lucht.”

Hij voerde woensdagavond samen met collega Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) „goed” overleg met minister Dennis Richardson van Sint Maarten. Afspraken zijn volgens Plasterk herbevestigd. „Ik denk dat we nu echt constructief verder gaan”.

Nederland maakt 55 agenten vrij voor bestrijding van corruptie in criminaliteit op het eiland. Maar er was onmin ontstaan na uitspraken van politiebaas Gerard Bouman. Die zei dat de extra agenten vanwege de corruptie niet zullen samenwerken met lokale politie.

Dit schoot het eilandbestuur in het verkeerde keelgat. Dat liet weten geen Nederlandse ambtenaren meer te zullen ontvangen. Volgens Plasterk gaan Nederlandse agenten gewoon met hun collega’s op Sint Maarten werken en ontvangt Sint Maarten weer Nederlandse ambtenaren. Verdere afspraken over de samenwerking moeten nog worden ingevuld.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Plasterk: kou uit de lucht met Sint Maarten

  1. Abraham Mossel

    Had niet anders verwacht van klasbak om zeiler Plasbroek, alleen heeft hij niet verteld dat ………………………………….. er niet mee eens is en dat het hele verhaal gewoon door gaat, maar dat zien wij dan later wel weer, Plasbroek speelt het spel perfect mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *