30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 16:04

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...

PBC | Corona blijft slachtoffers eisen

Persbureau Curacao Opnieuw heeft Covid19 een dodelijk slachtoffer geëist op Curaçao. In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 119 mensen overleden aan de gevolgen van...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Obama valt beleid Trump aan

HomeMediaTelegraaf | Obama valt beleid Trump aan

Ongebruikelijk dat ex-president kritiek uit op opvolger
Ongebruikelijk dat ex-president kritiek uit op opvolger
WASHINGTON – Ex-president Barack Obama is geroerd door de massale protesten die in de Verenigde Staten op gang zijn gekomen tegen het door president Trump ingestelde inreisverbod voor mensen uit een aantal moslimlanden.

Via een woordvoerder liet Obama weten het ’fundamenteel oneens’ te zijn met discriminatie van mensen op basis van hun geloof.

„Burgers die gebruik maken van hun grondwettelijke recht om zich te verenigen en hun stem te laten horen. Dat is precies wat we verwachten wanneer de Amerikaanse waarden op het spel staan”, zei de woordvoerder maandag in een verklaring.

Het is ongebruikelijk dat een Amerikaanse ex-president zo snel na het aantreden van zijn opvolger kritiek uit op diens beleid.

Het decreet van Trump om reizigers uit zeven landen te weren lokt veel protest uit in de Verenigde Staten en in andere landen. Volgens Trump zelf is zijn beleid gelijk aan dat van Obama in 2011, toen die de visa voor vluchtelingen uit Irak voor zes maanden stopte.

,,De zeven landen in kwestie werden eerder door de administratie van Obama geïdentificeerd als bron van terrorisme. Om nog eens duidelijk te maken, dit is geen moslimverbod, zoals de media valselijk berichten”, aldus Trump in een Facebookbericht. ,,Dit gaat niet over religie, maar over terrorisme en over hoe we ons land veilig houden.”

,,Ik leef enorm mee met de mensen die betrokken zijn bij deze vreselijke humanitaire crisis in Syrië. Mijn eerste prioriteit zal altijd zijn om ons land te dienen en te beschermen, maar als president zal ik altijd manieren vinden om alle mensen die lijden te helpen”, benadrukte de president.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Geheel eens met Abraham. Bernie Sanders was de ideale kandidaat geweest om president van de VS te worden maar de Clintons hebben tientallen miljoenen waarmee ze deze man konden uitschakelen en zie de gevolgen die dit alles teweeg heeft gebracht. Van die krokodillen tranen van Obama en Hillery lig ik dan ook geen moment wakker. Overigens moet ik van de Obama’s wel eerlijk zeggen dat zij qua beschaving veel mensen nog wat kunnen leren en de huidige president heeft helaas veel weg van de gorilla Bokita.

  2. @ Kiko, jij mag denken en zeggen wat je wilt, maar ik blijf erbij dat als Obama niet die corrupte Hillery Clinton maar Burny had gesteund, dan had het amerikaanse volk nu een democraat als precident gehad en geen ………. vul zelf maar in.

  3. Hr Abraham….Uw relaas spreekt geen respect uit voor een President, die zijn land niet alleen heeft gediend , doch ook een hoop goeds heeft verricht.
    Kijk alleen maar eens na de economische groei van de laatste Jaren.

  4. Obama moet in zijn eigen moslim broekzak kijken, zelf heeft hij in die 8 jaren toen hij MP was duizenden mensen het land uit gepleurt en de ISIS zijn gang laten gaan zonder er tegen op te treden( ja toen het te laat was) en daar word niks van gezegt, maar nu die inbeziel van een Trump zijn verkiezings beloften na komt is het hek van de dam. Wat Heeft Obama eigenlijk gepresteerd in die 8 jaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties